Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Joskus lyhyt yhteistyö johtaa pitkällä aikavälillä yllättäviin asioihin. Kukapa olisi arvannut, että unohdettavan Poker Night 2 -korttipelin ansiosta Telltale ja Gearbox lyövät vielä terävät päänsä yhteen ja luovat jotain erityistä? Tales from the Borderlands on nimittäin vuoden 2015 suurimpia yllättäjiä ja virkistävä väriläiskä Telltalen muuten tummanpuhuvassa nykytarjonnassa.

Aukoton suunnitelma

Ylennystä kärkkyvän Rhysin (Troy Baker) ura saa yllättävän U-käännöksen, kun hänen arkkivihollisensa Vasquez murhaa Hyperion-yhtiön pomon asettuen itse johtajan pallille. Korkeampi palkka, oma toimistohuone ja uusi titteli muuttuvat hetkessä talonmiehen virkaan. Kosto on suloinen, joten Rhys yhdessä parhaan kaverinsa Vaughnin kanssa päättää varastaa harvinaisen holviavaimen Vasquezin nenän edestä. Mikä voisi mennä vikaan? Riskialtis suunnitelma vie heidät Pandora-aavikkoplaneetalle, ja erinäisten käänteiden jälkeen kaksikko päätyy yhteen sisarusten, Fionan ja Sashan, kanssa. Eeppinen seikkailu kohti mainetta ja kunniaa voi alkaa.

Juoni on melkoinen vuoristorata ja se on kerrottu nokkelasti kahdessa eri aikajanassa – nykyajassa ja menneisyydessä. Rhys ja Fiona valottavat tapahtumien kulkua vuorotellen kertoen omat versionsa tarinasta. Ajoittain kuvauksissa on vain enemmän värikynää kuin totuutta. Pelin hauskimmat hetket sijoittuvatkin ehdottomasti tilanteisiin, joissa pelaajaa johdetaan tarkoituksella harhaan. Koko kautta kannattelee piikikäs ja älykäs huumori sekä hulvattomat juonenkäänteet.

Tutut äänessä

Kiitos loistavien ääninäyttelijöiden sekä nokkelan käsikirjoituksen, Telltale onnistuu liki täydellisesti yhdessä erittäin tärkeässä tehtävässä. Borderlandsin päähahmot ovat kaikki pidettäviä ja sympaattisia. Rhys on sarkastinen ja suoraan sanottuna v-mäinen, mutta samaan aikaan hyväsydäminen sankari. Dialogivaihtoehdot ovat kaikkea nokkelan, mukanokkelan ja suoranaisen kettuilun väliltä. Koko ryhmän hauskimmat vahvistukset ovat silti robotit Loader Bot sekä Gortys (Ashley Johnson).

Borderlandsin päähahmot ovat kaikki pidettäviä ja sympaattisia.

Jokaisen episodin alkupuolella nähtävistä alkutunnareista ja niiden musiikeista on annettava erikoismaininta. Studio on lisensoinut tunnettuja pop-kappaleita ja ne sopivat eri osien tunnelmiin kuin nyrkki silmään. Varsinkin Junglen Busy Earnin’ ja James Blaken Retrograde fiilistelevät tunneskaalojen ääripäissä.

Vanha sotaratsu

Telltalen seikkailuja aikaisemmin pelanneille Borderlandsin ensimmäinen kausi ei tuota yllätyksiä pelillisellä puolella. Käyttöliittymä ja pelimoottori ovat tutun turvalliset, ja juoni on jaettu viiteen episodiin. Räiskintäpeli Borderlandsin maailmaan sijoittuva nimike on erittäin helposti lähestyttävä, vaikkei pelisarja tai sen universumi olisi entuudestaan tuttuja. Toki kokijalta voi mennä pari hassua sisäpiirinvitsiä ohi, mutta muuten tarina tarjoaa untuvikoille melkoisen matkan. Samoihin aikoihin julkaistu Game of Thrones vaatii sen sijaan alkuperäisteoksen tarkan tuntemuksen hahmojen, miljöön ja historiikin osalta.

Telltale on saanut peliensä teknisestä toteutuksesta paljon negatiivista palautetta. Borderlands on suhteellisen stabiili tuote, mutta studion pelimoottori kaipaa jo selvästi uudistusta. Ajoittaiset nykimiset pistävät silmään, ja lisäksi animaatioiden jäykkyys on ollut läsnä jo The Walking Deadista alkaen.

Muutamia eroavuuksia muihin Telltalen sarjoihin on, vaikka ne eivät ole kovin merkittäviä. Matkan varrelta löytyviä rahoja voi käyttää mielensä mukaan kosmeettisiin muokkauksiin – oli sitten kyse kulkuneuvon väristä tai Rhysin puvusta. Lisäksi studio naureskelee itselleen: ylänurkassa näytettävät infotekstit kertovat välillä muutakin kuin perusfaktoja.

Tule mukaani, jos haluat lähteä

Viisiosainen kausi jaksaa naurattaa alusta loppuun asti. Käsikirjoitustiimi on tehnyt erinomaista työtä niin dialogin kuin hahmojenkin suhteen. Monitasoinen hahmogalleria kruunaa mielenkiintoisen tarinan. Tales from the Borderlands on Telltalen paras julkaisu sitten The Walking Deadin avauskauden ja ansaitsee vähintään maininnan ”vuoden pelit 2015” -listalla.

 

 

Kommentit

Itse sain juuri vedettyä eilen kyseisen teoksen läpi ja oli kyllä huikea peli alusta loppuun, varsinkin viimeisen chapterin tapahtumat olivat lähinnä mestarillisia. Paljon kiritisoimani telltale moottori sopii tähän peliin kuin nakutettu, vähänkään vakavampi henkisestä pelistä se vie kaiken uskottavuuden. Lähes jokainen hahmo oli todella loistava ja hyvin käsikirjoitettu. Ylivoimasesti TT:n paras pel 5/5, toivottavasti saadaan kakkos kausi joskus.

Hahmot, käsikirjoitus ja itse tarina toimivat kyllä erinomaisesti. Harvemmin tulee naureskeltua pelille yhtä usein. Ja arvostelussa olisi voinut toki hehkuttaa toimintakohtauksia. 

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi