Näytetään tulokset 1 - 9 / 9

Ketju: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

 1. #1
  Toimitus maagiset:n Avatar
  Liittynyt
  Nov 2001
  Paikka
  Espoo
  Viestejä
  3 546
  Gamer IDt

  Gamertag: maagiset PSN ID: maagiset Wii Code: löytyy

  Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Miksi käytettynä pelin ostavan pitäisi saada kaikki sama, mitä uuden ostamalla studiota tukevan pelaajan? Vai yrittävätkö julkaisijat vain kiristää viattoman videopeliharrastajan viimeisetkin rahat? Onko pelejä kaverille lainaava yhtä paha kuin netistä warettava piraatti? Tuttuun tapaan paljon kysymyksiä ja vähän vastauksia tarjoava KonsoliFIN Podcast paneutuu tähän päivänpolttavaan aiheeseen.

  Pelikeskustelua hallitsee tällä kerralla vastikään kauppoihin saapunut Playstation Vita. Mitä kaikkea kaarti onkaan ehtinyt sillä jo kokea? Ja uutisissa nähdään suomalaisväriä, vaikka konsolimaailmasta hairahdetaankin taas kerran pimeälle puolelle.

  Jakson voit ladata tästä: latauslinkki. Voit myös tilata kaikki podcastit joko RSS-feedinä tai iTunesissa.

  Palautetta saa antaa tähän ketjuun tai osoitteeseen podcast@konsolifin.net. Voit myös seurata Twitteriämme (@KFINPodcast) tai käydä tutustumassa Facebook-sivuumme. Jaksolle voi jopa antaa tähtiä podcast-alisivulla

  Jakson sisältö
  Kesto: 2:11:44

  0:00:00 Alkumusiikit ja esittelyt
  0:04:45 MOPP: Vitan julkkaripelejä, Alan Wake (PC), Mass Effect 3 (ei saa vielä juurikaan puhua tästä), Castle Crashers, The Wire
  1:15:20 Uutiskeskustelu
  1:48:00 Viikon aihe


  Jaksoon liittyviä linkkejä

  Robin Williams eiku...
  Last edited by maagiset; 28.02.2012 at 13:02.
  "En ole puolesta enkä vastaan, vaan pikemminkin päinvastoin"

 2. #2
  Toimitus -WaLuigi-:n Avatar
  Liittynyt
  May 2003
  Paikka
  Tampere
  Viestejä
  1 244
  Blogahduksia
  13
  Gamer IDt

  PSN ID: Makefobia

  Vastaus: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Piti puuttumani tuohon Batman: Arkham Cityn kisulimisuli-dissaukseen, että mielestäni se on tavallaan jopa toivottava suuntaus peleissä ja uuden ostajan bonuksena, kunhan sen voi ostaa myöhemminkin SEN:stä tai Marketplacelta. Eihän niissä muutamassa pätkässä oikeasti ollut mitään sellaista, joka olisi oikeasti vaikuttanut itse pelin tarinaan. Lähinnä se vain keskittyi täyttämään joitakin aukkoja ja kertomaan pelaajalle MIKSI näin tapahtuu. Jos niitä ei olisi ollut (okei, vaikea arvioida jämptisti kun pelasin vain kisulin kanssa), olisi tarinankerronta ollut ehkä enemmän elokuvamainen ja Kissanaisen mystisyyttä korostava, sillä karvaton mirrimme olisi omia polkujaan myöten vain sattunut oikeille paikoille. Olisiko tarina tuntunut törkeästi leikatulta ja pelaajaa aliarvioivalta mikäli kyseisiä pätkiä ei olisi ollut?

  Hivenen samaanhan L.A. Noiren lisätehtävät pyrkivät. Tehtävät tuli pelattua julkaisun nurkilla levyltä löytyneellä paketilla, eikä tarina mitenkään kovin saksitulta tuntunut. Silti R* Passin (tjsp.) tarinan sisään upotetut tarinat toimivat varsin hyvin tuoden samalla kerronnallisesti uutta sisältöä, vaikka eivät toki suuria käänteitä sisältäneetkään. Hieman tuli kuitenkin lisää syvyyttä hahmojen välisiin kemioihin sun muihin.

  Vertaus on kenties hivenen huono, kuten yleensäkin, mutta tarinallista sisältöä omaavat paketit niin julkaisussa kuin jälkeenkin ovat vähän kuin elokuvalle tai sarjalle tehtävä esiosa, pienemmät lisät taas poistettujen kohtauksien palauttamisen kaltaisia. Sen omistamista tai hankkimista ei voi pelintekijät kuluttajalta vaatia, mutta kiinnostuneelle pelaajalle ne tuovat lisää syvyyttä kokemukseen. Siihenhän erilaiset julkaisussa tulevat lisäsisällöt pääasiassa tähtäävät. Eri asia on sitten pelitasapainoa rikkovat supervarusteet ja muut hörhöilyt, mutta ei niistä sen enempää.
  Life is a stale joke with no punch line. -Dilbert

 3. #3

  Vastaus: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Muuttolaatikoiden välissä ehti jaksoa kuunnella, joten tässä tämä mykkäfilmi:  Sekä teksti AW-ketjusta:

  Pitempää lässyä tuohon ei tähän hätään saa, sillä nuha on ja pysyy. Enköhän puhele enempi tästä seuraavassa kastissa jossa mukana olen, mutta pikaisesti:

  Alan Wakehan tämä on. Hienommalta näyttää ja toimii silti kuten pitää/muistaa. Pelaan ihan easyllä, sillä omakohtaisesti heikoimpana osa-alueena pidän pelin suurta ammuskelun määrää. Rikkoi fiiliksen meikäläisellä. Hyppäilen "juoniosuudet" ohitse, eli välivideot pääosin. Jossain välissä annoin hetken pyöriä, sillä taitaa olla melko suoraan boksilla olleet välivideot käytössä. Hieman muhjuisilta siis näyttävät. Enemmän näissä kuitenkin minnuu "haittasi" tönköt kasvoanimaatiot (kohdassa 12:jotain vaimokkeen kuollut leuka väpättää kuolleessa hymyssä), sekä kummallisesti monoäänenä soiva musiikki.

  Täytyy tähän podcastia varten sanoa mystisesti, että impressionismi ftw.

  PS: V-synkki ei ole päällä, mutta muutoin asetukset tapissa. Koneena i72600, 12gram, näyttis 560 ti 448 cores. Enpä ole edes testannut kuinka polvilleen kone menisi vsyncin kanssa.
  Mainittakoon, että lisäosat varmaan kuuluvat PC-versioon vaikka maaliskuun 1. päivä Collector's Edition -tarjous poistuukin. CE-versio pitää sisällään siis soundtrackin ja tämän PDF:n.
  MITÄ SE MURSU TOUHUAA? YOUTÜBE | TWÏTTER | INSTRAGRÄM

 4. #4
  Jäsen
  Liittynyt
  Jan 2012
  Paikka
  Sauvo
  Viestejä
  6
  Gamer IDt

  Gamertag: Toadzt

  Vastaus: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Loistava aihe, josta itselläkin oli kavereiden kanssa keskustelua viikonloppuna pelatessa. Omalla kohdalla ei niin merkitystä, kun ostan pelit uutena. Kaverit olivat sitä mieltä, että lisäsisältö tulisi olla ilmaista myös käytettyjen pelien ostajille, mutta nettipelien online pass saisi olla maksullinen. Minä kyllä kiroan kaikki online passit suolle, sillä esim. NHL12 ja BF3 online passit eivät omalla kohdalla toimineet ja asiaa joutui sitten selvittelemään EA:n kanssa.

  ps. Mitäköhän lisäsisältöä iTunesissa on, kun näyttää jakson pituudeksi 2h 15min ?

 5. #5
  Jäsen / [zD] Cyrus1:n Avatar
  Liittynyt
  Oct 2003
  Viestejä
  3 509
  Gamer IDt

  Gamertag: Cyrus Q PSN ID: CyrusQ

  Vastaus: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Aihe vähän tylsä. Perushyvä cast kuitenkin.

  Raymanista pitää pitää siksi, että se on uskomattoman hieno, helvetin hyvillä kontrolleilla ja pelattavuudella varustettu ja todella hyvin käsikonsolilla silloin tällöin läiskittäväksi sopiva peli. Itselläni oli jo PS3-versio, mutta hankin silti Vitalle ladattavana uudestaan, koska tajusin, että Vitalla saattaa jopa joskus tulla peli sataprosenttisesti suoritettua, kun sen voi ottaa koska vain nopeasti työn alle ja pelata kentän tai kaksi siellä täällä. Isoilla konsoleilla en jotenkin osaa koskaan sellaista pikapelaamista harrastaa.

  Socomistina voin sanoa, että Zipper on tosiaan failannut S2:n jälkeen uudestaan ja uudestaan, mutta silti heiltä jaksaa odottaa ja toivoa sitä paluuta, niin hyvä S2 on. MAG palautti heihin uskoa kovasti, sillä siinä näkyi ja tuntui monessa mielessä Socom ja se on yksi parhaita verkkoräiskintöjä kaikin puolin. Kaikki Socomistit eivät tosin jaa tätä näkemystä, mutta sanoisin, että tähän on enemmän syynä se, että eivät antaneet pelille kunnon mahdollisuutta. Toisaalta S4 oli taas jotenkin uskomaton fail, joten tiedä nyt sitten.

  Vita on ensimmäinen kannettava kone, jolla tulen melko varmasti pelaamaan todella paljon. Siinä on paljon pikkujuttuja, jotka erottavat sen aiemmista käsikonsoleista joita on itsekin tullut hankittua ja jotka ovat sitten kuitenkin pölyttyneet hyllyssä. Ehkä suurimpina toinen analoginen tatti ja suoraan jatkumona PS3:lta tuleva kaverilista, joka muuttaa kokemusta monella tavalla jokaisen pelin live arean kaverien tekemisten feedistä aina yhteisiin verkkopeleihin, chatteihin ja kisailuihin missä tahansa scorepohjaisessa pelissä.
  [zD] zeroDignity

 6. #6
  Jäsen julmuri:n Avatar
  Liittynyt
  Feb 2012
  Paikka
  Helsinki
  Viestejä
  18

  Vastaus: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Juu, aihe oli tällä kertaa suht kevyt ja mielestäni aiemmissakin podcasteissa jo enemmän tai vähemmän käsitelty. Eipä silti, keskustelua syntyi ihan mukavasti ja tunnelma oli rennon letkeä.

  Omiakin kokemuksia aiheesta löytyy. Castin keskustelussakin mainittiin ettei aina etukäteen tiedä, että jokin ominaisuus ei välttämättä käytettyyn peliin kuulukaan. En itse mitenkään aktiivisesti harrasta pelien ostamista käytettynä, kuitenkin joskus viime vuoden puolella olin huvikseni selailemassa GameStopin käytettyjen hyllyä. Käsiini sattui NHL 11, olisiko hintaa ollut jotain parisenkymmentä euroa. Tätä aiempi osa omassa pelihyllyssäni oli 09, jota tuli aikanaan tahkottua netissä aika lailla. Innostuinkin ajatuksesta päästä jälleen kyykyttämään jenkkipoikia virtuaalikaukalossa ja ostopäätös oli helppo tehdä. Kotona iskin pelin koneeseen ja totesin että jaahas, livessä pelaamisesta saakin tällä kertaa pulittaa ekstraa kun alkuperäinen online-passi vai mikä liekään oli jo tietenkin käytetty. Eipä siinä oikein muu auttanut kuin maksaa hampaita kiristellen, ilman liveä kun änäriä ei juurikaan tule pelailtua.

  En siis todellakaan ollut asiasta tietoinen. Suurista summista tässä ei tietysti puhuta, mutta periaatteen vuoksi sapetti aika rankasti. Ostamalla uuden pelin olisin köyhtynyt jopa vähemmän kuin nyt "nuukailemalla" käytetyn kanssa.

  Ymmärrän toki hyvin ettei servereiden ylläpito ole ilmaista ja käytettyjen pelien markkinaan pitää esimerkiksi EA:nkin jotenkin päästä väliin. Nyt jäi kuitenkin paha maku suuhun kun asiasta ei oltu tiedotettu mitenkään.

 7. #7
  Jäsen rioichi:n Avatar
  Liittynyt
  May 2009
  Paikka
  Mynämäki
  Viestejä
  1 129
  Blogahduksia
  4
  Gamer IDt

  PSN ID: juzbat

  Vastaus: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Oho, loppusko se jo? Aika lyhykäinen kasti tämänvuoden standardiin verrattuna mutta nyt se oli ihan hyvä juttu, kun on ollut niin paljon kiireitä, että ei meinaa edes kastia kuunnella ja se pieni vapaa-aika, mikä löytyy niin on mennyt Vitan parissa.

  Vitasta sen verran, että on aivan mahtava laite. Uncharted on mahtava eikä häviä iso-veljilleen. Paras peli on kuitenkin Super Stardust Delta, joka nimensä mukaisesti SUPER-peli. Escape plan sen sijaan oli pettymys. Joo, ihan kivalta näyttää ja esittää Vitan ominaisuudet kivasti mutta jotenkin jäi vähän tyhjä olo pelistä. Jos minulta kysytään niin ei kannata sijoittaa n. 12€:a tähän peliin, kun saa 7€:lla paljon parempaa viihdettä Tales From Space: Mutant Blobs Attackin muodossa.

  Itse kastin aiheesta sen verran, että itse ostan käytettyjä pelejä ja myyn pelejä eteenpäin. Itselleni tärkeät pelit ja sellaiset pelit joita haluan tukea niin ostan uutena. Käytettyjen pelien ostolla ja niiden myymiselle minulla on hyvä syy: Ei lukiolaisella ole varaa ostaa kaikkia kiinnostavia pelejä uutena, varsinkin kun haluan pysyä ajassa mukana ja pelata pelit mahdollisemman nopeasti niiden julkaisun jälkeen enkä odottaa puolta vuotta, että niiden hinnat laskevat.

  Argh, jostain asiasta mun piti vielä mainita mutta enhän minä sitä enää muista. Pitää varmaan jatkossa ruveta tekemään muistiinpanoja kuuntelun ohella, että muistaisi kaikki asiat. No, kiitokset tästä kastikkeesta ja minä palaan nyt tuhoamaan asteroideja, että päihittäisi herra X:n liian hyvät tulokset.

  Ja Jyrille: OSTA SE SAMPERIN RAYMAN JO! Viime vuoden paras peli Portal 2:n ohella! Näyttää upealle, kuullostaa upealle, tuntuu upealle ja toimii upeasti!

 8. #8
  Jäsen Max Limitz:n Avatar
  Liittynyt
  Oct 2008
  Paikka
  Tampere, Finland, Finland
  Viestejä
  95
  Blogahduksia
  1
  Follow Max Limitz On Twitter
  Visit Max Limitz's Youtube Channel
  Gamer IDt

  Gamertag: Max Limitz PSN ID: MaxLimitz Wii Code: 2157 0305 6854 1836

  Vastaus: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Mä arvostin keskustelua näkökulmista puolesta/vastaan, mitä tulee käytettyjen pelien ostamiseen. Oma lisäpointti on pelien kerääminen. Eli en omista Xbox Originalia, mutta PGR3:n pelaamisen jälkeen halusin nähdä Project Gotham Racing -sarjasta myös PGR1:n ja PGR2:n (jotka siis löysin kaupasta käytettynä), koska joku mainitsi LG-foorumeilla, että PGR1 ja PGR2 ovat parempia kuin PGR3 (olen toista mieltä, mutta tulipahan nekin nähtyä, että miten pelisarja todellakin on kehittynyt vuosien myötä). Myöskin Viva Pinatan ostin käytettynä, kun vasta reilusti sen julkaisun jälkeen halusin nähdä, miten joku ihmeen puutarhapeli voi olla viihteellinen. Eli varmaan jotkut voi kerätä henkilökohtaiseen museoonsakin pelejä ja ehkä antaa ne pois joskus tulevaisuudessa johonkin julkiseen museoon. Kyllähän ihmisten kuuluu arvostaa omaa kulttuuriperintöään. Kyllähän kirjailijatkin etsii vaikutteita aikaisemmilta kirjoittajilta ja sillä tavalla kehitys kehittyy niin kirjallisuudessa kuin vaikkapa tekniikassakin. Jos jollain on rahat tiukalla, mutta pelejä pitää saada aina vain lisää, niin en näe pahana juttuna käytettynä ostamista. Lisäähän se tietysti rasitusta peliserververeille, mutta onko asiasta kunnon (lue: totuudellisia) tilastoja useilta eri julkaisijoilta? Ja jos rasitus on liikaa, niin kyllähän EA:n kaltaiset firmat tajuaa vähentää rasitusta lopettamalla pelien nettipalveluita ja estää muilla tavoin käytettyjen pelien ostajia pelaamasta moninpelejä. Ja joillekin peleillehän voi hankkia koodeja, jos moninpeli on tärkeä asia tietyn pelin kohdalla.

 9. #9

  Vastaus: Podcast 049: Lisäsisältö vain uutena ostaville

  Itse olen aina oikeastaan hieman ihmetellyt porukkaa, joka ostaa pelinsä käytettyinä. Nykypäivänä kun saa netistä tilaamalla pelit uutena aivan yhtä halvalla, ainakin jos on hieman kärsivällisyyttä odottaa hinnan laskua ja kiertää muutkin kuin pelkän gigantin (se nyt vaan on turha maksaa liikaa, hah) nettisivut läpi. Ennakkotilauksenakin saa kuitenkin pelin kuin pelin sillä 43 eurolla. Ne muutamat kerrat kun on gamestopissa tullut vierailtua olen kyllä ihmetellyt suuresti käytettyjen pelien kovia hintoja. Varmasti toki voi muita kanavia pitkin saada käytettyjä oikeasti uusia halvemmalla, mutta viimeistään se uuden pelin tilaamisen helppous ja tunne, kun pääsee muoveja avaamaan kallistavat vaa'an lopullisesti uusien puolelle.

  Plääh.
  In case of discouragement...
  1) Find narrow hallway. 2) Place portals on opposite walls. 3) Hold hands with self through portals. 4) Look to your left and right, noticing how many people you appear to be holding hands with. Take comfort in the false sense of support. 5) Continue testing.

Tämän ketjun tagit

Säännöt

 • Et voi tehdä uusia ketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitteitä
 • Et voi muokata viestejäsi
 •