Artikkelit - nintendonintendo

GameCuben 2003, osa 2

Guardian Viper - 18.01.2003


Tässä hiukan lisää tämän vuoden tulevia hittipelejä. Muista myös katsastaa artikkelin ensimmäinen osa, mikäli sitä et ole vielä jostain syystä tehnyt.


Final Fantasy: Crystal Chronicles

Julkaisija: Square / Nintendo
Tekijä: Square
Pelityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1-4

Squaren huhuttiin pitkään ryhtyvän kehittämään pelejä jälleen myös Nintendon koneille, ja tämä osoittautui todeksi mm. Game Boy Advancen Final Fantasy Tactics Advancen ja GameCuben Final Fantasy: Crystal Chroniclesin voimin. Kyseessä ovat ensimmäiset Final Fantasy -pelit Nintendon konsoleilla sitten SNESin legendaarisen Final Fantasy VI:n. Crystal Chronicles on kuitenkin osoittautunut poikkeavan sarjan ”päätarinoiden” kaavasta, kiitos reaaliaikaisten taisteluiden ja pelin erikoisen GBA-tuen. Näyttäisi myös siltä, että GBA:n omistaminen tulisi olemaan pakollista peliä pelatakseen hahmojen tilastojen näkyessä vain käsikonsolin ruudusta.

Tarina sijoittuu maailmaan, jonka rauhaa häiritsee ympäriinsä leviävä myrkkykaasu. Ainoa puolustuskeino kaasua vastaan on erilaiset kristallit, joiden mystiset voimat on ladattava vuosittain Mana-nimisellä vedellä. Ongelmana onkin, että kyseistä nestettä löytyy vain maailman tietyistä kolkista ja sen etsiminen pistetään tietenkin pelaajan vastuulle. Valittavana on monenlaisia hahmoja, joiden taidot riippuvat kyseisen hahmon ammatista, joihin lukeutuu kaikkea varkaasta maagiin.

Final Fantasy: Crystal Chronicles vaikuttaa lupaavalta tuotokselta ja toivottavasti Square innostuisi tämän pelin myötä tuomaan pelikuutiolle myös muitakin Final Fantasy -nimeä kantavia pelejä.


F-Zero GC

Julkaisija: Nintendo / Sega
Tekijä: Amusement Vision
Pelityyppi: Kilpa-ajo
Pelaajia: 1-4

Sen jälkeen kun ensimmäinen F-Zero saapui aikoinaan SNESille, on peli ollut innoittajana monille muille suosituille futuristisille kaahailuille, mukaanlukien Wipeout-sarja, jonka ansiosta Sony on nostattanut ensimmäisen PlayStationin imagoa konsolin alkuaikoina. F-Zero -nimi lienee SNES-pelaajien lisäksi tuttu myös Nintendo 64:n ja Game Boy Advancen omistajille, ja piakkoin Nintendon vauhtihirmu jyrää myös GameCubella. Tällä kertaa kehityksestä kuitenkin vastaa Nintendon sijasta Segan Amusement Vision.

F-Zero GC:stä jo julkaistut videot ja kuvat näyttävät lupaavilta ja vauhdin hurma näyttäisi olevan tälläkin kertaa hallussa. Amusement Vision tulee luultavasti tuomaan joitakin tuoreita ideoita sarjaan, mutta mitä ne ovat, jää nähtäväksi. Peli tulee ainakin vauhdin osalta muistuttamaan enemmän alkuperäistä SNES-peliä kuin N64:n F-Zero X:ää.

Nintendo on ilmoittanut F-Zero GC:n saapuvan näillä näkymin Eurooppaan tämän vuoden toisella puoliskolla.


Metroid Prime

Julkaisija: Nintendo
Tekijä: Retro Studios
Pelityyppi: Toimintaseikkailu
Pelaajia: 1

Teksasilaisen Retro Studiosin pitkään kehityksessä ollut Metroid Prime jatkaa Nintendon klassista Metroid-sarjaa kolmannessa ulottuvuudessa. 9 vuoden odotuksen jälkeen näyttäisi myös siltä, että Metroid tulisi saamaan arvoisensa jatko-osan, joka tarinallisesti sijoittuukin kahden ensimmäisen osan välimaille. Yhdysvaltain versiota pelanneet ovat kehuneet pelin jo maasta taivaisiin, ja maaliskuussa mekin täällä kylmässä Pohjolassa pääsemme toteamaan miten asian laita todellakin on.

Ensimmäisestä persoonasta kuvattua seikkailua vauhdittaa pelin mukaansatempaava tunnelma, sekä lukuisat pienet ja vähän isommatkin yksityiskohdat. Mm. erilaiset heijastusefektit ovat kauniita, joista erityisesti mieleenjäävin on kirkkaan valon tai räjähdyksen synnyttämä kasvojen heijastus päähahmo Samus Aranin avaruuskypärän visiirissä.

Samus Aranin tuoreimmat seikkailut tulevat varmasti olemaan yksi tämän vuoden pelitapahtumista, jota ei kannata jättää testaamatta. Aikaisempia mietteitä Metroid Primestä ja sarjan historiasta löydät CubeFINin melko tuoreesta Metroid Prime -artikkelista.


Mortal Kombat: Deadly Alliance

Julkaisija: Midway
Tekijä: Midway
Pelityyppi: Tappelu
Pelaajia: 1-2

Aikoinaan Street Fightereiden verinen kilpakumppani, eli Mortal Kombat -sarja, on jatkumassa uusin kujein. Deadly Alliance vaikuttaisi olevan piristysruiske, jota sarja on kaivannut sitten kehnon Mortal Kombat 4 -pelin jälkeen, unohtamatta tietenkään lukuisia muita viritelmiä (mm. Ultimate Mortal Kombat 3, Mortal Kombat Trilogy). Sarjan kolme ensimmäistä osaa kuuluvat ainakin allekirjoittaneen SNES-suosikkien joukkoon ja on ollut mieltälämmittävää lukea jenkeistä kantautuneita kehuja Deadly Alliancesta.

Tälläkin kertaa kehään astuu joukko taistelijoita, joihin lukeutuu vanhoja tuttuja sekä myös uusia tuttavuuksia. Omat suosikit Cyrax ja Scorpion ovat mukana, kuten myös melkeinpä kaikki muutkin tunnetuimmat hahmot. Suurin ero sarjan edellisiin osiin on pelin aikana vaihdeltavat taistelutyylit, jotka tuovat vaihtelua ja taktikointia otteluihin. Jokainen hahmo omaa yhden aseellisen ja kaksi aseetonta tyyliä, joita voi yhdistellä erilaisia komboja tehdäkseen. Muutoin kaikki vanhat MK-elementit verisistä taisteluista brutaaleihin Fatality-liikkeisiin ovat mukana, joten sarjan fanit tulevat varmasti olemaan tyytyväisiä pelin antiin.


P.N. 03 - Product Number 03

Julkaisija: Capcom
Tekijä: Capcom
Pelityyppi: Toiminta
Pelaajia: 1

P.N. 03 tai Product Number 03, kuten pelin koko nimi kuuluu, on yksi viidestä Capcom-pelistä, joka on suuntaamassa matkaansa toistaiseksi vain ja ainoastaan Nintendon GameCubelle. Capcom tosin on hiljattain maininnut, että viisikon pelit saatetaan kääntää jossakin vaiheessa myös muille konsoleille, Resident Evil 4:ää lukuun ottamatta.

P.N. 03 näyttäisi putkahtavan viisikosta ensimmäisenä ulos markkinoille, sillä peli on tällä hetkellä ainoa näistä peleistä, jolle on jo ilmoitettu tarkempi Japanin julkaisuajankohta. Saa nähdä kuinka pian peli rantautuu Eurooppaan Japanin 27. maaliskuuta tapahtuvan julkaisun jälkeen. Näyttäisi kuitenkin siltä, että P.N. 03 tulitaisiin näkemään täälläpäin vasta vuonna 2004, kuten myös Capcomin peliviisikon muutkin neljä peliä, joihin lukeutuu Dead Phoenix, Killer 7, Resident Evil 4 ja Viewtiful Joe. Asia jää nähtäväksi.

P.N. 03:n takaa löytyy Resident Evil- ja Devil May Cry -sarjojen luoja Shinji Mikami, mikä lupailee hyvää ottaen huomioon, että pelin kuvaillaan olevan Devi May Cryn ja Tomb Raiderin sekoitus. Tarinallisesti pelissä keskitytään Vanessa Z. Schneider -nimisen neitokaisen henkilökohtaiseen sotaretkeen robottiarmeijaa vastaan. Peltipäät ovat vastuussa Vanessan vanhempien murhasta, joten kostoretki tulee olemaan pitkä ja ruudinkatkuinen.


StarCraft: Ghost

Julkaisija: Blizzard Entertainment
Tekijä: Blizzard / Nihilistic Software
Pelityyppi: Toiminta
Pelaajia: 1

Tokyo Game Show 2002:n aikoihin paljastettu StarCraft: Ghost tuo Blizzardin etupäässä PC:ltä tunnettuun StarCraft-nimikkeeseen uusia tuulahduksia. Yhdessä Nihilistic Softwaren kanssa kehitettävä peli nimittäin ei suinkaan ole samanlaista reaaliaikaista strategiaa, johon nimike yleensä liitetään, vaan ennemminkin puhdasta kolmannesta persoonasta kuvattua toimintaa. Mukana pitäisi olla myös pieniä vaikutteita Konamin Metal Gear Solid -sarjasta, mikä varmasti lisää jokaisen vannoutuneen agenttiseikkailijan mielenkiintoa peliin.

Nova-nimisen hahmon rooliin astuttua pelaajan on hallittava sekä hiiviskelyn, että monien aseiden hallitsiminen. Pelin sijoittuessa StarCraft-universumiin, on mielenkiintoista nähdä minkälainen lopullinen tuotos tulee olemaan. Blizzard on aina silloin tällöin julkaissut muutaman ruutukaappauksen pelistä pitääkseen kiinnostuneimmat pelaajat tyytyväisinä ja ihan mukavaltahan se meno vaikuttaa.

StarCraft: Ghost on myös yksi nimikkeistä, joiden Euroopan julkaisu saattaa häämöttää vasta vuoden 2004 puolella, mutta eihän sitä ikinä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan...


Star Fox Armada

Julkaisija: Nintendo / Namco
Tekijä: Namco
Pelityyppi: Toiminta
Pelaajia: 1-?

Fox McCloud kumppaneineen palaa juurilleen Raren Star Fox Adventuresin jälkeen, toivottavasti vielä tämä vuoden puolella. Nintendon klassisen avaruusräiskinnan uusimmasta osasta ei olekaan hirveämmin tietoja ilmaantunut, joten julkaisu tämän vuoden puolella tuntuu hiukan epärealistiselta. Peliä kuitenkin kehittää Nintendon sijasta Namco, tosin Ison N:n valvovan silmän alla. Toivottavasti peliin saadaan samaa viehätystä kuin sarjan edellisiin osiin, Starwingiin ja Lylat Warsiin.


Tom Clancy's Splinter Cell

Julkaisija: Ubi Soft
Tekijä: Ubi Soft
Pelityyppi: Toiminta
Pelaajia: 1

Microsoftin Xbox-konsolin mielenkiintoisimpiin peleihin lukeutuvaa Splinter Celliä ollaan kehuttu myös konsolin toiseksi hyväksi peliksi. Tämä kirjailija Tom Clancyn nimeä kantava peli on myös saapumassa tämän vuoden aikana myös GameCubelle ja PlayStation 2:lle.

Peliä ollaan mainoskikkana hehkutettu olevan "Metal Gear Solidin tappaja", mutta vaikka NSA-agentti Sam Fisherin seikkailu muistuttaakin päällisin puolin Solid Snaken ja Raidenin vastaavia, pelit ovat kuitenkin rakenteeltaan melko erilaisia. Mutta kyseessä on yksi viime vuoden parhaista Xbox-peleistä, eikä sen saapuminen Cubelle ole yhtään hullumpi juttu.

Tom Clancy's Splinter Cell julkaistaan Cubelle ilmaantuiden tietojen mukaan Yhdysvalloissa toukokuussa. Se toivottavasti tarkoittaa sitä, että peli tulisi olemaan toteutukseltaan ja ulkoiselta asultaan lähempänä alkuperäistä Xbox-versiota kuin maaliskuussa julkaistava PS2-versio. Eurooppaan tätä agenttijännäriä saadaan varmaankin odotellakin jonkin verran pidempään, mutta tarkkaa ajankohtaa ei vielä ole tiedossa.


XIII

Julkaisija: Ubi Soft
Tekijä: Ubi Soft
Pelityyppi: Toiminta
Pelaajia: 1-?

Ubi Softin XIII on ollut jo jonkin aikaa kehityksessä, ja tuntuisi valmistuvan mukavaa tahtia. XIII on ensimmäinen celshading-grafiikkateknologiaa käyttävä FPS-ammuskelu ja se pohjautuu belgialaisen Jean Van Hammen samannimiseen sarjakuvaan. Tarina kertoo muistinsa menettäneestä miehestä, joka ryhtyy kutsumaan itseään ruumiistaan löytävän tatuoinnin mukaisesti numerolla XIII. Tietojen mukaan juonivaikutteita ollaan ilmeisesti saatu myös jopa John F. Kennedyn salamurhasta.

Peli näyttää mielenkiintoiselta ja celshading-kuorrutus on tuonut peliin omalaatuisen ilmeen. Pelin oli määrä ilmestyä vuoden alkupuoliskolla, mutta titteli lykkääntyi näillä näkymin tämän vuoden kolmannelle neljännekselle. Toivottavasti lisää myöhästelyjä ei ole tiedossa.

Kirjoittanut: Guardian Viper - 18.01.2003Artikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään KonsoliFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen konsolifoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Käyttäjänimi
Salasana