Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PETA: Marion kritisointi turkismyönteisyyden takia vain vitsi

Aiemmin tällä viikolla eläinsuojelujärjestö PETA otti 3DS:lle julkaistavan Super Mario 3D Land -tasoloikan hampaisiinsa turkismyönteisyyden takia. Järjestö kritisoi Mariota pelissä esiintyvän tanookipuvun takia, koska tämä antaa positiivisen kuvan turkiksiin pukeutumisesta. Nyt PETA peruu puheitaan, sillä kampanjan kerrotaan olleen vain kieli poskessa tehty vitsi.

Mario Kills Tanooki -kampanjan sivustolla on pelattavissa Super Tanooki Skin 2D -peli, jossa eläimet saavat mahdollisuuden hankkia ryövätyn turkkinsa takaisin. PETA kertoo nyt, että tämä peli, kuten koko kampanjakin, oli vain kieli poskessa toteutettu tapa nostaa ihmisten tietoisuutta eläinten kärsimyksestä.

- Mario-fanit: Rauhoittukaa! PETA:n pelin oli tarkoitus olla ironinen, hauska tapa kiinnittää huomiota vakavaan asiaan, että supikoirat nyljetään elävältä turkkiensa takia. Toivomme, että tosielämän tanookit voisivat lentää tai lätkiä vihollisia matkoihinsa hännillään ja pakenemaan heidän nahastaan hyötyviä tahoja.

Tiedotteen lopussa todetaan, että paras tapa auttaa näitä eläimiä on olla aina ostamatta aitoja turkkeja.

"Kukaan ei oikeasti usko, että Mario todella tappaa ja nylkee supikoiran tämän turkin takia Super Mario 3D Landissa" kertoo järjestön tiedottaja Ashley Palmer Kotaku-sivustolle. Hän kertoo tarkoituksena olleen kerätä asialle huomiota. Palmerin mukaan pelit voivat kuitenkin antaa huonoja viestejä, joiden mukaan tietynlainen käytös olisi hyväksyttävää. Tästä esimerkkinä hän listaa Call of Dutyn tapaiset pelit, joissa hahmot ampuvat ja tappavat eläimiä, sekä Dog Wars -pelin, jossa "pelaajat pitävät hauskaa taisteluttaen ja kiduttaen koiria."

Ennen PETA:n vastausta Nintendon tiedottaja ehti jo kommentoida asiaa toteamalla, että putkimiehen seikkailuissa tavattavat puvut eivät ota kantaa asioihin pelien ulkopuolella. Samaan hengenvetoon tiedottaja listaa muitakin pukuja, joihin Mario on sonnustautunut. Näitä ovat muun muassa sammakko-, pingviini-, ilmapallo- ja metallipuvut. Niiden tarkoitus on vain antaa viiksivallulle uusia ominaisuuksia, jotta peleistä tulisi hauskempia pelata.

Japanilaisen supikoiran, eli tanookin, pukuun päästää pukeutumaan 18.11., jolloin Super Mario 3D Land ilmestyy myyntiin.

Galleria: 

Kommentit

Kuka jotain turkista ylipäätään haluu pitää yllään, ellei oo joku pariisilainen porvariämmä?

No sanos muuta Execta.

Turkiksien tekeminen on kyllä turhuuden huippu.

Mulle on tullut aina mieleen enemmänkin pesukarhu tuosta puvusta.

No, olivat ne eläinten turkit varmaankin melkosen lämmittäviä kapistuksia silloin joskus. Eli en välttämättä ihan turhiksi kutsuisi. Toki nykyään on muitakin keinoja pysyä lämpimänä, joten niiden käyttämiselle on ehkä vaikea löytää hyviä perusteluita. Ellet ole seniorikansalainen ajalta, jolloin ei ollut kukkahattutätejä huutelemassa jokaisesta pienestä asiasta.

Ironian käyttö ei sovi tahoille joiden julkisuuskuva on päässyt tarhiintumaan niin pahasti kuin tämän "eläinoikeusjärjestön".

@Parasiitti: Juu. Vähän sama kuin CD Projekt ja heidän "lopetus" stuntti viime vuodelta.

Parasiitti: Juu. Vähän sama kuin CD Projekt ja heidän "lopetus" stuntti viime vuodelta.

cd project ei ole ikinä muistaakseni lopettanu vaan se oli gog jonka beta vaihe päätty

No doh. Stuntti, ei ne sitä tehneet tietenkään. Heidän kommentit siitä olivat liian avoimia(ambiguous). Samanlainen "vitsi" heiltä kun tämän PETAn homma.

Persumeininkiä tämmöset "vitsit" - mutta mikäs siinä. Jos Suomessa "poliitikot" pääsee tällä verukkeella irti vastuusta omista sanomisistaan niin miksipäs ei muut hihhulit muualla mailmassa.

Merumeru voi siirtyä politiikka kommenteillaan hesarin sivuille kommentoimaan. Täällä vallitsee viihde, ei poliitiikka. itkeä voi muuallakin.

^taitaa joku aivan muu olla "itkemässä" kuin minä. Löydät hänet peilistä.

ps. Lehtien anonyymipalstoja en ole käynyt lukemassa kuin kerran ja se riitti. Jos ei mielipidettään uskalla sanoa jäljitettävissä olevan nimen takaa niin sen voi jättää sanomatta kokonaan.

Pisteet Exectalle kotiin! Meinasi kyllä tulla itku ja nauru samaan aikaan kun näin ekan uutisoinnin tästä. No ihan hyvä kyseessä oli kuitenkin vain "vitsi". Ainakin luultavasti hyvin tehokas tapa saada huomiota, mutta kritiikkiäkin tuli luultavasti aika runsaasti.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi