Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Peter Moore: Minä tapoin Dreamcastin

Brittiläisen The Guardian -lehden haastattelussa entinen Sega- sekä Xbox-pomo ja nykyisin EA Sportsia luotsaava Peter Moore on tunnustanut tehneensä lopullisen päätöksen Segan luopumisesta pelikonsolien valmistuksesta.

– 18 kuukautta kaikki meni mahtavasti ja Dreamcast oli liekeissä. Mutta sitten Japanista tuli viestiä, että meidän on tehtävä niin ja niin monta mijoonaa dollaria seuraavana joulusesonkina ja myytävä miljoonia konsoleita, jotta voisimme ylläpitää bisnestä, Moore muisteli.

– Joten tammikuussa 2001 ilmoitimme Segan luopuvan laitevalmistuksesta. Möimme jopa 100 000 konsolia päivässä. mutta sekään ei riittänyt PS2:n julkaisua vastaan. Jostain syystä minun piti tehdä päätös, eikä japanilaisten. Jouduin antamaan monille ihmisille potkut, eikä se ollut mukava päivä, Moore murehti.

– Pelissä oli suuret panokset. Sega olisi voinut kuluttaa vielä enemmän rahaa ja mennä konkurssiin, mutta he päättivät pysyä hengissä ja taistella joskus toiste. Nuolimme siis haavamme ja menimme nöyrinä pyytämään Sonylta ja Nintendolta kehitystyökaluja.

Galleria: 

Kommentit

Se oli miehen työ. Seuraavaksi EA, please?

Moore varmaan tappoi myös Xboxin?

Oiva merkintä CV:hen.

noni millos tekee saman ea:n lisenssi p*skoille?

Japanilaisilla on muutenkin ollut tapana ulkoistaa näitä potkujen antamisia ja muita bisnestappoliikkeitä, kun ne istuvat vähän huonosti sikäläiseen elinikäisen, huolehtivan työpaikan malliin. En nyt saanut lähdelinkkiä kaivetuksi, mutta näin muistan jostain lukeneeni.

"Manly tears"

Sama Ea:lle? Kyllä kiitos!

Kyllä olisi homman voinut muutenkin järjestää, esim. jatkamalla DC-kehitystä mutta tekemällä peleistä multiplattareita.

Peter Moore, sut saadaan vielä! *naks, naks*

Kas Kas!!!
UUSI NIMI "to do" LISTAAN:
Michael Jackson... George W. Bush... JA PETER MOORE!!!

"Se oli miehen työ. Seuraavaksi EA, please?"

Repesinpäs. Ja olen samaa mieltä.

Kylmä mies

Ei, Moore on nero.

Pisteitä ukolle, DC oli kyllä toivoton räpellys.

Olihan se surullista se DC:n kuolema. No, joskus toiste voisivat jatkaa taistelua konsolimarkkinoista, joskus... Dreamcast kun on muunmuassa omasta mielestä viimeinen oikea ja paras konsoli koskaan. Siinä oli sitä jotain. Ei levylukuvaikeuksia siis.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi