Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Halo-kehittäjien tuleva peliprojekti paljastui

Bungie kehittää yhteistyössä Activision Blizzardin kanssa massiivimoninpelihenkistä, scifiä ja fantasiaa sekoittelevaa Destiny-räiskintäpelisarjaa.

Yhteistyön salat paljastuivat Call of Duty -oikeudenkäynnin yhteydessä esille tulleista asiakirjoista, joissa kerrotaan yksityiskohtaisemmin Destinyn suunnitellusta julkaisuaikataulusta.

Bungien on tarkoitus takoa yhteensä neljä Destiny-peliä, joita julkaistaan joka toinen vuosi ensi vuodesta alkaen. Lisäksi luvassa pitäisi olla suuremman mittakaavan ladattavia lisäpaketteja välivuosina. Mikäli suunnitelmat pitävät paikkansa, saataisiin siis neljäs Destiny 2019 ja sen lisäosa 2020.

Ensimmäinen peli näyttäisi olevan Xbox 360:n ja mahdollisesti sen seuraajan yksinoikeus, ainakin noin vuoden verran, riippuen kehitysprosesin kulusta. Aikataulun huomioon ottaen olisi mahdollista, että se paljastettaisiin jo ensi kuun alun E3-messuilla. Myöhemmät pelit saapuisivat myös PlayStation 3:n seuraajalle ja PC:lle, mikäli se nähdään kannattavana.

Sopimusta pidetään relevanttina Call of Duty -oikeudenkäynnin kannalta sen luonteen vuoksi. Entisten Infinity Ward -pomojen Vincent Zampellan ja Jason Westin asianajajan mukaan he suostuivat pienempiin rojalteihin, koska heille taattiin laajempi luova kontrolli.

Bungie-sopimuksen mukaan entinen Halo-kehittäjä pitää oikeudet Destiny-pelisarjaan itsellään ja reilut 50 miljoonaa dollaria rahoitusta ensimmäisen pelin kehitystyöhön. Pelien voitosta studiolle jaetaan 20-35 prosenttia. Bonuksia satelee, mikäli Destiny vastaa laatuvaatimuksiin tai kerää riittävän hyviä arvosanoja mediassa.

Jos ensimmäinen Destiny-peli ei myy kuuden kuukauden sisällä viittä miljoonaa, Activisionilla on oikeus sopimuksen purkamiseen.

Bungien itsenäistyessä Microsoftilta jäi ohjelmistojätille niin kutsuttu etuosto-oikeus. Microsoft siis pääsi ensimmäisenä katsomaan, mitä Bungiella oli tarjottavanaan, ja vasta Microsoftin mahdollisesti kieltäydyttyä sopimuksesta voitiin sitä kaupata muille tahoille.

Asiakirjoissa paljastetaan lisäksi, että Bungie kehittää räiskintäpeliprototyyppiä koodinimeltään Marathon. Nimi viitannee studion aikaisempaan räiskintäpelisarjaan, joka ilmestyi Macille. Studion työvoimasta voidaan sopimuksen puitteissa kiinnittää viisi prosenttia prototyypin kehittämiseen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi