Artikkelit - xboxxbox

Kingdoms of Amalur: Reckoning - The Legend of Dead Kel (DLC)

J. Pikkarainen - 03.09.2012
Julkaisija: Electronic Arts, Inc.
Kehittäjä: 38 Studios / Big Huge Games
Julkaisupäivä: 20.3.2012 Lajityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1
Live-tuki: Ei
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 880 Mt Muuta:

Merirosvomytologiaa hyödyntävä The Legend of Dead Kel on ensimmäinen laajennusosa Kingdoms of Amalur: Reckoning -roolipeliin. Rathirin satamista alkava seikkailu vie pelaajan kuolleen piraatti Dead Kelin ja tämän sekalaisen rosvojoukon terrorisoimaan Gallows Endiin, kun sankaria kuljettava laiva haaksirikkoutuu saaren vaarallisille rannikoille.

Melkein hauska merirosvotarina

The Legend of Dead Kel aloittaa tarinallisesti vahvasti. Pelaajan luotsiksi rikkauksiin lupautuva kapteeni Brattigan on riemastuttava sekoitus härskiä flirttiä ja makaaberia viattomuutta; takuuvarma yhdistelmä mielenkiintoiselle hahmolle. Valitettavasti alku lupaa enemmän kuin loppu pystyy lunastamaan. Saaren muut hahmot jäävät kaikki persoonattomiksi tuttavuuksiksi, eikä uskonlahkon ja piraattikapteenin ympärille rakennettu juoni onnistu irtaantumaan liiallisesta vakavuudesta. Aiheesta olisi voinut revitellä irti vaikka minkälaisilla hauskuutuksilla, mutta etenkin kaiken katalyyttinä toimivasta Kelistä on tehty varsinainen tylsimys pahisrintamalla. Onneksi laajennuksen pääpaino on toisaalla.

     

Muutaman tunnin mittaista pääjuonta mielenkiintoisammaksi aktiviteetiksi nousevat lukuisat sivutehtävät, joista kannattavin on eittämättä oman linnakkeen kunnostus. Väkivaltaisen haltuunoton jälkeen saaren keskellä sijaitsevaa Gravehal Keeppiä pääsee rakentamaan pala palalta entiseen loistoonsa, jolloin sen monet salat avautuvat myös pelaajan käyttöön. Täysin valmiin linnan hallitsija pääsee lisäksi kaitsemaan alamaisiaan ja ylläpitämään suhteita naapurivaltioiden kanssa. Kaikesta palkitaan joko materiaalein, uusin varustein tai ominaisuuksin, ja simppeli mikromanagerointi poikkeaa piristävästi emopelin muusta tarjonnasta.

Vaikka laajennuksen kimppuun pääsee jo tasosta kymmenen lähtien, ei Rathirin kaupungin portteja nähdä normaalilla pelikerralla ennen puoltaväliä. Gallows Endin salaisuudet auttavat tosin niin vasta-alkajaa kuin kokenutta konkariakin, sillä tehokkaampia varusteita suurempaan osaan nousevat monet passiiviset bonukset. Esimerkiksi eläintenkesyttäjän voi pistää kouluttamaan karhusta lemmikkiä, jolloin karvaturrin läsnäolo nostaa myös pelaajan elinvoimaa. Syöttämällä nalleansa oikein parannusta pystyy tehostamaan. Maalarin taulut lisäävät yhtäältä pelaajan ominaisuuksia, tiedustelija pystyy keräämään haaksirikkoutuneista laivoista materiaalia sekä uusia varusteita ja kauppasuhteiden ylläpito tai sodan lietsonta naapurivaltioita vastaan tuo kirstuihin niin ikään maallista mammonaa.

Autiosaaren lumo

Lisäosan visuaalinen anti poikkeaa sopivasti emopelistä. Piraattiteemaa hyödynnetään omalla veikeällä otteella: jättimäiset simpukat koristelevat veden maisemia ja merirosvolaiva löytyy piilotettuna kallion sisään kaiverretusta valtavasta luolasta. Pienehköstä koosta huolimatta saaren miljöö vaihtelee kiitettävän paljon, ja ainoa moite tulee ainoastaan turhaan pitkitetystä loppualueesta. Muutamat uudet vihollistyypit eivät liioin poikkea jo nähdyistä, mutta mukaan tarttuvissa varusteissa on sentään pientä pilkettä mukana.

The Legend of Dead Kel on mikronäprääjien unelma. Oman linnan rakennus on mielekästä puuhaa, ja touhusta saatavat lisät palkitsevat aidosti. Valitettavasti laajennuksen juonellinen osuus ei yllä aivan samaan, vaan humoristinen alku kaatuu pian liian totiseen menoon.

Kirjoittanut: J. Pikkarainen - 03.09.2012Artikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään KonsoliFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen konsolifoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Käyttäjänimi
Salasana