Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kura lentää myös Amerikassa

Venäläisen mutaryteikön läpi ajaminen kuulostaa sadistiselta puuhalta oikeassa elämässä, mutta videopelinä moinen touhu taiteilee lisäksi tylsyyden ja hulluuden rajamailla. Varsinkin kun tarkoitus on kuljettaa vain tukkeja paikasta toiseen. Silti Spintires: Mudrunnerin konseptissa on jotain maanläheistä ja kiehtovaa.

Tuoreessa American Wilds -lisäsisältöpaketissa vodka vaihdetaan Bud Lightiin, ja neuvostoharmaat maisemat vaihtuvat hivenen aurinkoisempaan Amerikkaan.

Taas kura lentää

A-P Kuutilan pääpelin arvio vastaa hyvin pitkälti omiakin fiiliksiä, vaikka nimike onkin hieman monipuolistunut latauspaketin avulla. American Wilds sisältää pari uutta karttaa kampanjaan, tukun kulkupelejä ja kaksi haastetehtävää. Punaniskana pääsee rallattamaan niin Fordilla, Chevroletilla kuin Hummerillakin.

Suurin ero emopeliin on värimaailman muutos, sillä väriä saadaan muuallekin kuin kuljettajan nenänpäähän. Ylipäätänsä uuden mantereen tiet – jotka ovat saaneet inspiraation Montanasta ja Pohjois-Dakotasta – tuntuvat olevan asteen paremmassa kunnossa kuin äiti-Venäjällä. Toki kädet saa edelleen likaiseksi, mutta vastapainoksi maisemista pääsee nauttimaan myös asfaltilla.

Uudet rekat eivät sovellu lainkaan mutaisille poluille. Siinä missä itänaapurimme isorenkaiset lava-autot kulkivat melkein kelissä kuin kelissä, jenkkien vastaavat jumittuvat jo pieneen lätäkköön. Hommassa onkin erilainen tunnelma, koska puut pitää tuoda ensin valtatien varteen ja kuljettaa sieltä lopulliseen määränpäähänsä sahalle. Asfalttipintaiset tiet nostavat huomattavasti tilannenopeuksia, ja pieni virhearvio saattaa romuttaa hyvin alkaneen projektin. Kaasu pohjassa ei auta törmätä samalla tavalla kuuseen kuin ryömintävauhtisella suokeikalla.

Koolla ei ole väliä

Jos Fordin rekat eivät kestä monttuteitä, niin maasturit tarjoavat tarpeeksi hevosvoimia konepellin alle. Nelivetovehkeet pitävät mukavaa mörinää ja kiipeävät vaivattomasti vaikeassakin maastossa. Amerikassa tuntuu olevan enemmän korkeuseroja ja kallioita, joten tarkkana saa olla koko ajan. Virhearvio saattaa johtaa tuhoisiin seurauksiin.

Spintires ei ole aiemmin tuttu teos itselleni, joten ennen Yhdysvaltojen valloitusta otin kokemusta itänaapurimme synkkyydestä. Ensimmäisenä silmään pistää fysiikkamoottori: kura lentää ja paakkuuntuu kuin oikeassa elämässä. Ja metsät ovat todella autenttisen oloisia. Mudrunnerin vahvuus on arkirealismissa, vaikka puiden roudaamisen taloudellisuuden voikin kyseenalaistaa. Kuka hullu on suunnitellut metsurien työpaikat keskelle autiomaata, kun samaa tukkia saisi lähempääkin?

Ripaus uutta, paljon vanhaa

Maiseman vaihdos uudelle mantereelle piristää meininkiä, mutta silti American Wilds tuntuu tutun kaavan jatkolta. Pienoinen kisaväsymys alkaa vaivata väkisinkin, kun tukkeja rahtaa paikasta toiseen ilman suurempaa tavoitetta. Paketin maasturit ovat hauska lisä valikoimaan, eikä pieni auringonpaistekaan tee pahaa. Loppujen lopuksi American Wilds tarjoaa kympin hintaansa nähden tarpeeksi vastinetta, sillä kampanjan tehtävät ottavat muutaman tunnin eräjormailua.

Lisäsisällön saa joko erillisenä latauspakettina tai sitten pääpelin sisältävän American Wilds Editionin yhteydessä. Teos vaatii pitkää pinnaa, tarkkaa silmää ja tietynlaista hulluutta. Jos tunnistat itsesi kyseisistä ominaisuuksista, sopii Amerikan visiitti sinulle varmasti.

Kirjaudu kommentoidaksesi