Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Dragon Age 2 - Mark of the Assassin (DLC)

Julkaisija: Electronic Arts Kehittäjä: BioWare
Julkaisupäivä: 11.10.2011 Lajityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1 Live-tuki: Ei
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 1,05 Gt Muuta:

   

Dragon Age 2 saa jatkoa Mark of the Assassinin saapuessa kauppapaikalle. Uuden annin kimppuun pääsee jälleen heti Kirkwalliin asettauduttua, mutta urakkaan kannattaa ryhtyä vasta pelin läpäistyä. Tapahtumat sijoittuvat nimittäin pelin viime metreille.

Mark of the Assassin alkaa Hawken kohdatessa haltia Tallisin, joka pyytää seuruetta varastamaan Heart of the Many -helyn jylhissä maisemissa sijaitsevasta kartanosta. Luonnolliseen tapaan keikka ei ole aivan yksinkertaisemmasta päästä, vaan sekalainen ryhmä joutuu osallistumaan traakkijahtiin, keikistelemään seurapiireissä, hiipimään kartanossa ja tappamaan siinä sivussa liudoittain vihollisia.

Noin kolmituntinen kokemus ei anna häävisti uutta saati ole järin mielenkiintoinen. Juoni jää yhdentekeväksi rymistelyksi, jonka taustalla pyörii tosin syyt emopelin viimeisten minuuttien tapahtumille. Rakenne on hivenen monipuolisempi kuin edeltävän Legacy-laajennuksen toimintapainotteinen lähestymistapa. Taistelua on yhä reilusti, mutta päiden katkomista rytmitetään vaisuksi jäävällä seurapiiritoiminnalla ja huonosti mekaniikkaan istuvalla hiiviskelyosuudella. Teennäinen vartijoiden välttely kolkkauksien ja harhautusten avulla on kovin ponneton yritys tuoda peliin jotain uutta. Vaihtoehtoiseksi jäävä aarrekammio tuo sen sijaan mielekästä puuhaa älynystyröille.

Juoni sijoittuu jälleen virkistävästi täysin uusille tienoille. Vehreä vuoristoseutu ja kartano sisätiloineen tarjoaa silmäkarkin ohella kokonaan uusia vihollistyyppejä. Traakkien ohella seivästettäväksi päätyvät muun muassa maahiset ja Orlesian sotajoukot, joista kaikki poikkeavat ulkonäön lisäksi myös hivenen taktiikoiltaan. Aivan samaan kirjavuuteen ei tosin päästä kuin Legacyssä. Varusteintoilijoille kartanosta löytyy varsin hyödyllistä kannettavaa. Johdatteleva sivuhahmo Tallis pysyy mukana vain lisäsisällön ajan, mutta hahmo tavattaneen todennäköisesti myöhemmin. Ketterälle haltiattarelle antaa äänensä ja kasvonpiirteensä kaikkien nörttipoikien ikioma päiväuni Felicia Day, joka tarjoaa faneille vähän lisää flirttailullaan Hawken kanssa.

Mark of the Assassin jää kokonaisuudessaan hieman irralliseksi kokemukseksi, eikä se tarjoa sarjan mytologiaankaan mitään merkittävää lisää. Juonellisesti ja mekaniikaltaan kyseessä on tuttua huttua jo kahden pelin ja lisäsisältöjen jälkeen, joten ostopäätös kannattaa tehdä puhtaasti oman faniasteen mukaan. Legacyn tapaan tämäkin lisäsisältö päihittää emopelin jokaisen sivutehtävän, mutta ei sitten juuri muuta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi