Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Haastattelussa Gabrielle Shrager (ZombiU)

Wii U:n julkaisu lähenee. Yksi konsolin odotetuimmista julkaisupeleistä on Ubisoft Montpellierin kehittämä ZombiU, jonka käsikirjoittaja Gabrielle Shrager kertoi ja hehkutti KonsoliFINille hiukan taustaa itse nimikkeestä, sen taustasta ja moninpelimoodeista. Kastlen lisäksi kysymyksiä ideoi Ulukai.

Emme ole kuulleet Zombi U:n tarinasta vielä liikoja. Voitko valaista, mistä se kertoo ja mitkä ovat olleet mahdollisia vaikutteita?

On mayojen (sekä monien muiden vanhojen ja uusien kulttuurien) maailmanlopun vuosi 2012. Lontoo on karmaisevan, laajudeltaan ruttoa muistuttavan viruksen kourissa. Tämä on toinen kerta kun suuri kulkutauti on lähes hävittänyt kaupungin. Musta Surma saapui vuonna 1665 ja vain Lontoon suuri palo pystyi pyyhkäisemään taudin maan päältä.

Tarinassa molemmat apokalyptiset tapahtumat ja niitä seuranneet tulipalot on ennustettu Englannin 1600-luvun Nostradamuksen, tohtori John Deen toimesta. Dee oli Elisabeth I:n kuninkaallinen alkemisti. Hän on yksi Englannin maineikkaimmista historiallisista hahmoista. Häntä on kehuttu ja herjattu briljantiksi matemaatikoksi, filosofiksi, vakoojaksi ja noidaksi. Deen “Black Prophecy” (Dee on Walesin kieltä ja tarkoittaa mustaa) ennustaa Viimeisen Suuren Vitsauksen tapahtuvaksi syksyllä 2012, kuten myös toisen Lontoon suuren palon. Kulkutaudin alkuperästä kiistellään, mutta tohtori Deen tutkimukset Euroopassa auttavat pelaajaa löytämään tarunomainen Panacea-ihmelääke ja pelastaa näin ihmiskunta.

Olen erityisesti saanut vaikutteita Alan Mooren ja Eddie Campbellin synkästä ja periksiantamattomasta Lontoon kuvauksesta From Hellissä. Päätin kirjoittaa ZombiU:n arvostetun brittiläisen sarjakuvakirjailija Antony Johnstonin (Dead Space ja Dead Space Extraction -kirjoittaja) kanssa, jotta voisimme luoda uniikin ja autenttisen taustatarinan, joka voisi tapahtua vain Lontoossa.

Kuinka suurta roolia ZombiU:n selviytymispakkaus näyttelee pelissä? Sen perusteella mitä olen videoista nähnyt, ZombiU:n kutsuminen first person shooteriksi olisi aliarviointia.

Sinäpä sen sanoit! Ehkäpä voisimme kutsua sitä "survival horror FPS thrilleriksi". Kiitokset kuuluvat sekä peliteollisuuden rakkaimpia genrejä uudistaville ZombiU:n komponenteille että ainutlaatuiselle ja mukaansatempaavalle tarinalle.

ZombiU kutsuu pelaajat uskottavaan ja kauhistuttavaan selviytymiskokemukseen elävien kuolleiden joukossa. Muuttamalla GamePadin ultimaattiseksi selviytymispakkaukseksi, meillä oli mahdollisuus tarjota luovia ohjaustapoja, jotka nostattavat pelon tuntemuksia. Mutta myös palkitsevia tunteita, kun voitat itsesi uudestaan ja uudestaan. Luova tuottaja Jean-Philippe Caro haluaa ajatella ZombiU:ta zombiemaailmanloppu-simulaattorina!

Uusi konsoli on täydellinen selviytymiskauhulle, koska – ensimmäistä kertaa videopelien historiassa – voimme jakaa huomiosi kahden ruudun välille. Aivan kuten oikeassa elämässä, sinun pitää katsoa alas penkoaksesi laukkuasi. Samaan aikaan kun käytät käsissäsi olevia varusteita, joudut vilkuilemaan ympäröiviä vaaroja reaaliajassa.

Selviytymispakkaus tarjoaa pelaajille mahdollisuuden valmistella ja suunnitella tuskaisia pelihetkiään ja parantaa tilanneherkkyyttään. Sen avulla voidaan hallita ympäristöjä skannaamalla vihollisia ja alueita elintärkeiden tavaroiden etsinnässä, tarkkailla hiljaa etäältä, visualisoida tutkan avulla tartunnan saaneita ja päivittää älykarttaa, aseita ja taitoja – kaikki tämä Gamepadista kuuluvan mystisen Prepperin äänen ohjaamana. Nämä ja muut ominaisuudet todella esittelevät mitä Nintendo Wii U:lla on tarjottavanaan – ennätyksellisen immersion ja tunteen tason. Ja mahtavien pelikokemusten Graalin maljan.

Onko ZombiU:ssa useampia tai vaihtoehtoisia lopetuksia, sillä NPC-hahmot vaikuttavat ilmeisesti pelin juoneen?

Luulenpa että pilaisin ilosi, jos vastaisin tähän kysymykseen...


Mitä voit kertoa ZombiU:n Miiverse-ominaisuuksista? Esiintyvätkö zombeiksi muuttuneet pelaajahahmot kavereiden peleissä?

Verkkosovelluksemme tarjoaa hirmuisesti mainioita ominaisuuksia teille ja Nintendo-kamuillenne, jotta ette tuntisi itseänne aivan niin yksinäiseksi ZombiU:n säälimättömässä maailmassa - verkkosovellus ei tosin liity aivan suoraan Miiverseen.

Verkossa pelaajat vastaanottavat reaaliaikaisesti varoituksia ruudulle. Ne kertovat milloin ystäviesi selviytyjät ovat saaneet tartunnan ja minne he luultavimmin suuntaavat. Tällöin pelaaja voi käydä armomurhaamassa tartunnan saaneet ja napata varusteet parempaan talteen. Voit myös seurata entisten hahmojesi statistiikkaa, kuten sitä kuinka monta tartunnan saanutta ystäväsi on kohdannut tai tappanut. Leaderboardeissa voit vertailla selviytyjiesi tuloksia ystäviesi kanssa.

ZombiU:ssa voidaan jättää myös viestejä muiden pelaajien löydettäväksi. Mitäs sitten jos pelaajat kirjoittavatkin rumia sanoja?

Vaistosi osui täysin oikeaan. Pidimme sellaisesta ideasta, että pelaajat olisivat voineet jättää haluamansa kaltaisia salaviestejä. Mutta valitettavasti meidän piti pitää jalat maassa ja jättää pelaajille käytettäväksi viestejä varten rajoitettu määrä merkkejä ja symboleja.

Minkälaisia moninpelimoodeja on luvassa?

ZombiU:ssa on paikallinen epäsymmetrinen moninpelimoodi. Voit pelata ystäviäsi vastaan Wii U:n Gamepadilla ja Pro-ohjaimella. Tässä hiukan moninpelimoodin taustasta: King of Zombies on organisoinut oman sadistisen pelinsä Lontoossa viihdyttääkseen verenhimoisia kohteitaan. Voit pelata sekopäisellä, väkivaltaisen jengin pomolla ja itseoikeutetulla “zombikuninkaalla”, King Boris -hahmolla. Ja päihittää selviytyneet yksi kerrallaan. Tai sitten voit pelata selviytyjillä, ja vetää nenästä King Borista sekä tämän aivokuolleita gladiaattoreita.

Survivors vs King of Zombies -tilassa toinen pelaaja kontrolloi zombiearmeijaa Gamepadilla, kun taas toinen pelaaja taistelee selviytyäkseen FPS-näkövinkkelistä, joko Wiin ohjaimilla tai uudella Pro-ohjaimella. Survivors vs King of Zombies sisältää kolme tilaa: assault, deathmatch ja survival.

Moninpelimoodi tarjoaa monta hauskaa tuntia. Wii U:n ansiosta hardcore-pelaajat, satunnaisemmat kokeilijat tai perheenjäsenet voivat pelata yhdessä, ilman että jälkimmäiset jäisivät alakynteen totaalisesti. Toisin kuin kampanjatilassa, King of Zombies -pelaaja käyttää Gamepadia rauhallisemmassa tahdissa. Se on yleisesti ottaen strategisempi moodi, joten se on myös helpommin lähestyttävä. Moninpelimoodi on uusille pelaajille hyvä tapa tutustua peliin, ennenkuin heillä riittää rohkeutta zombielauman kohtaamiseen ypöyksin. Samalla tarjoamme perinteisemmän FPS-kokemuksen Wii U:n Pro-ohjaimella tai Wiin kapulalla ja Nunchukilla. Jopa survival horror -fanit haluavat päästellä höyryjä ammuskelemalla ja juoksemalla!

Guillame Brunier Ubisoft Montpellieristä kertoi että pelintekijät kaipaavat vanhan liiton selviytymispelejä ja haluavat tuoda samanlaisen tunnelman ZombiU:n myötä.

Kun Nintendo kertoi meille uudesta konsolistaan, ymmärsimme että tällä kertaa he eivät halua rajoittaa yleisöään kasuaalimpaan porukkaan, vaan mahdollistaa myös hardcore-pelikokemukset. Me syöksyimme päätäpahkaa tähän suuntaan. Olemme kuunnelleet pelaajia, jotka haluavat päästä takaisin selviytymiskauhun juurille sekä koetukselle pelattavuuden suhteen.

Nyt saat vain yhden mahdollisuuden, ensimmäistä kertaa zombiepelien historiassa. Yksi puraisu tietää tartuntaa ja tällöin olet näin "yksi heistä". Tämä mekaniikka on uskomattoman motivoiva ja saa todella pelaajat ylittämään itsensä. Olemme nähneet sen vaikutuksen peliä testanneissa. Pelko tarttuu nopeasti ja niin myös selviytymisen vaisto.

Minkälaisen vastaanoton ZombiU on tähän mennessä saanut - se on kuitenkin Wii U:n julkaisupeli? Ja Mitä perheystävällinen Nintendo oli mieltä ZombiUsta?

On selvää, että olemme Ubisoftissa innoissamme Wii U:n potentiaalista, kun ajattelee sisältöä mitä olemme luomassa konsolille. Laite avaa hienoja ja luovia väyliä pelinkehittämiseen, jotain sellaista mistä kaikki pelintekijät haaveilevat. Olemme innoissamme kuinka hyvin ZombiU synkkaa yhteen konsolin kanssa.

Ubisoft Montpellierillä on runsaasti kehittämiskokemusta uudelle laitteistolle, erityisesti Wiille. Olemme työskennelleet jo jonkin aikaa Wii U:n parissa ja yrittäneet käyttää hyväksemme jokaista luovaa yksityiskohtaa, jota uusi rauta tarjoaa - pelikonseptimme huomioon ottaen tietenkin. Wii U antaa pelaajille mahdollisuuden uppoutua tavalla, johon mikään toinen konsoli ei kykene. Se antaa meille mahdollisuuden luoda todella pelottavan pelikokemuksen.

Tarjoaako Wii U ja Zombi U mitään hardcore-pelaajille, jotka on jo keitetty kauhu-, selviytymis- ja FPS-liemissä PC:llä, PS3:lla ja Xbox 360:lla vuosien ajan?

ZombiU ja Wii U voittaa jokaisen puolelleen, joka etsii uskottavaa ja erityisen haastavaa, pelottavaa ja palkitsevaa survival horror -kokemusta. Ihmiset jotka ovat päässeet testaamaan sitä, ovat kertoneet että ZombiU on pelastanut peliteollisuuden rakastaman genren.


 

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi