Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

acer predator g6

Laitetesti: Acer Predator G6-710

Acer on kärsinyt pitkään pelaajien keskuudessa hieman huonosta maineesta, sillä sen halvemmat koneet eivät ole saavuttaneet haluttua tulosta. Valmistaja onkin kunnostautunut huolella nyt myös pöytäkonepuolella. Acerin Predator-sarja on suunniteltu pääsääntöisesti pelaajille, ja niiden sisuksiin on kerätty tehokkaita osia. Hetki sitten julkaistu Predator G6-710 jatkaa voitokasta kulkua, eikä vääntö lopu vehkeestä aivan heti. 

Tehomylly 

Koneen sisuksissa jyllää niin paljon tehoa, että hirvittää. Predator G6-710:ssä on 16 gigatavua DDR4-muistia, i7-6700K 4.00 GHz -prosessori, neljän teran kovalevy, 300-gigainen SSD-asema ja näytönohjaimena GeForce GTX 980 Ti. Koko komeus pyörii Windows 10:n 64-bittisessä versiossa. 

Tehot pääsevät oikeuksiinsa pelatessa mutta myös kuvankäsittelyssä. Esimerkiksi Photoshop CC käynnistyy nopeasti eikä jäädy suurempienkaan tiedostojen kanssa. Videorenderöitä ei ollut mahdollisuutta testata, mutta sen olettaisi tapahtuvan nopeasti tehokkaan prosessorin ja käytettävissä olevan muistimäärän avulla. 

Testipelinä koneessa pyöri Tom Clancyn uutukainen Rainbow Six Siege. Se toimi sulavasti ultra-asetuksilla, ja mukaan oli ladattu myös HD-tekstuuripaketti, joka ei hidastanut menoa oikeastaan lainkaan. 

Predator G6-710 käynnistyy lisäksi erittäin nopeasti ja on käyttövalmis noin parissa sekunnissa, mistä suurin kiitos kuuluu SSD-asemalle. Hyvänä lisänä mainittakoon integroitu langaton verkko, jonka ansiosta kaapelia ei tarvitse vetää metreittäin huoneiden poikki. Toki sen käyttö heikensi signaalia, eikä data päässyt kulkemaan aivan yhtä nopeasti. Langallisesta yhteydestä langattomaan siirryttäessä latausnopeus tippui satamegaisella netillä kuudesta megasta kolmeen. Langattoman verkon modeemi ja kone oli sijoitettu testiympäristössä samaan huoneeseen, ja välimatkaa oli noin 10 metriä. 

Jos Predatorin tehot alkavat tuntua vähäisiltä, saa myllyyn lisää tehoa painamalla etumaskissa sijaitsevaa turbonappulaa. Se kellottaa koneen lennosta ja antaa näin pelaajalle vielä lisää tehoja käyttöön. Ominaisuus jäi itsellä kokeilematta, sillä sen toimivuus epäilytti. Toisin sanoen pelkäsin hajottavani testilaitteen. Lisäksi käyttökokemus oli erittäin sulava ilman parannuksiakin.

Sopiva poikamiesboksiin

Saalistajan sisuksista löytyy tehokasta rautaa, mutta se on ulkonäöltään ruma. Kotelo muistuttaa nimittäin nimensä mukaisesti monsteria. Ulkomuodosta on haluttu tehdä massasta erottuva, missä se kyllä onnistuu. Saalistaja näyttää etäisesti avaruusaluksen ja jonkinlaisen armeijan koneen risteytykseltä. Levyaseman aukaisusta puuttuukin vain savuverho ja futuristiset äänet. 

Ulkonäkönsä puolesta Predator G6-710 ei ehkä istu sisustukseen täydellisesti, ja se saattaa käydä pahasti ainakin kanssaeläjän silmään. Laite on loistava valinta poikamiesboksiin tai työhuoneeseen, jossa sen ulkoasu ei häiritse. Predator G6-710 vetoaakin muotojensa puolesta ehkä paremmin nuorempaan yleisöön.

Huolimatta erikoisesta ulkomuodostaan on kotelossa myös hienoja oivalluksia. Esimerkiksi DVD-asema on piilotettu koneen etumaskin taakse ja kuulokkeet saa roikkumaan kätevästi edessä olevaan telineeseen. Levyasema sekä kuuloketeline lipuvat esiin nappia painamalla, mikä on kätevä ominaisuus. Aseman huono puoli ilmenee kuitenkin silloin, kun sen haluaa sulkea. Sitä ei saa samalla nappulalla takaisin, vaan se pitää työntää.  Liian voimakas riuhtaisu voi vaurioittaa laitetta, joten siinä on syytä olla varovainen.

Tosipelaajan unelma

Predator G6-710 on täydellinen paketti pääasiassa tietokoneella pelaaville. Kokoonpano riittää pitkälle tulevaisuuteen, minkä takia hinta-laatusuhde on loistava. Samankaltaisen laitteen itse kokoaminen tulisi maksamaan noin 1800€, jolloin eroa ei ole huimasti. Itse koottaessa kotelon saa kuitenkin valita, mikä saattaa olla tärkeää. Joka tapauksessa Acer Predator G6-710 ansaitsee lämpimän suosituksen. Laitteen voi poistaa muun muassa Gigantista hintaan 2299€. 

Prosessori: i7-6700K 4.00 GHz
Muisti: 16 Gt DDR4-muistia
Kovalevykapasiteetti: 300 Gt SSD, 4 Tt HDD
Näytönohjain: GeForce GTX 980 Ti 6 Gt
Wifi: Kyllä
Muistikorttipaikka: SD
Windows: Windows 10 64-bit
Optinen asema: CD/DVD Dual Layer
 

Kommentit

Eikö testilaitteet ole nimenomaan testaamista varten? Eiköhän Acer ota vastuun "turbonsa" toiminnasta..? Ja miten yli 400€ hintaero ei ole "huimasti"?

En usko, että turbo olisi tuonut testiolosuhteissa yhtään mitään lisää. Lisätehoa olisi tuskin voinut havaita esimerkiksi pelikäytössä. FPS ei laskenut hirveästi normiasetuksillakaan. Mutta kyllä, olet oikeassa, Acer ottaa varmasti vastuun turbon toiminnasta. 

400 eurolla on tuskin enää paljoa merkitystä, kun hinta lähenee jo paria tonnia. Tämä on vain oma näkökulmani asiasta. 

400 eurolla ei merkitystä..?

Aika outo tapa suhtautua rahaan. Olet tietyisti oikeutettu näkökulmaasi, mutta 400e on kyllä paljon rahaa kenelle vaan tavalliselle kansalaiselle. 

Suhteellista. Silloin kun liikutaan kahden tonnin hujakoilla, on jo menty aika päivää ohi siitä rajasta jossa 400 € tuntuu pahalta. 

Suhteellista tosiaan. 400 euroa on 2000 euron hintaluokassa noin viidenneksen(20%) muutos suuntaan tai toiseen. Rahamiehillä ei tietenkään tunnu "missään", mutta on se silti huomattava ero. En minäkään maksaisi käytännössä mistään tuon hintaluokan tuotteesta 400 euroa ekstraa, jos "kadun toiselta puolelta" saisin halvemmalla samanlaisen :D

Muotoilin lauseeni ehkä hieman väärin. Tottakai on merkitystä, mutta olen tippunut koneiden kasailussa kärryiltä jo ajat sitten. En tiedä millaisia osia koneeseen kannattaa edes laittaa. Tällainen valmis räätälöity paketti on minusta sopiva, vaikkakin hintavampi vaihtoehto. Kone kiinni sähkövirtaan, laite päälle ja pääset melkeinpä heti pelaamaan. Helppoa. 

Ihan tyylikäs boksi mun mielestäni ja tehot on kohdallaan. Kyllähän tuolla räimisi menemään monta vuotta, mutta lisäksi pitäisi varmaan ostaa sitten tuollaisia tehoja ja näytönohjainta hyvin palveleva näyttö, eli loppuhinta olisi varmaan kahden ja puolen tonnin korvilla. Rahaahan se vaan toki on, mutta kuitenkin...

Kaks ja puol tonnia laitteesta, jonka etumuksessa lukee Acer on kyllä aika kyseenalaista. Jotenkin jäänyt Acerista merkkinä sellainen kuva mieleen, joka oli aikanaan 90-luvulla Compaqista: jos ja kun niitä ongelmia tulee, niin niiden korjaaminen ei sitten olekaan ihan simppeliä, eikä varsinkaan halpaa. Jos laite olisi Asus ja olisin teho-pctä vailla, niin voisin ostaakin. Aceriin merkkinä en luota...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi