Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Loistavan pelin aavistuksen vähemmän loistelias uusinta

Alun perin Wii U -yksinoikeutena lanseerattu Lego City Undercover jäi sattuneesta syystä kovin pienen piirin huviksi. Vaikka mainio avoimen maailman kohellus ei onnistunut pelastamaan alustansa kehnoa myyntikäyrää, tarjosi se poikkeuksellisen hauskaa ja laadukasta menoa muutoinkin vakuuttavalla Lego-pelien asteikolla.

Yhden konsolin epäonni koituu lopulta kaikkien pelaajien onneksi, kun TT Fusionin luomus päätyy vihdoin useamman laitteen sisuksiin. Microsoftin ja Sonyn aparaattien ohella myös Switch saa päivitetyn versionsa miltei unohdetusta helmestä. Sisältö on edelleen rautaa, mutta nelivuotiaaseen esikuvaansa verrattuna jättimäisiä teknisiä loikkia odotteleville on luvassa huonompia uutisia.

Lainapalikoissa

Nykyään trendikkään ulkopuolisten lisenssien hyödyntämisen sijaan Lego City Undercover luottaa rohkeasti omien palikkaluomustensa tenhoon. Tarkoituksellisen hölmö ja kliseinen poliisitarina seuraa etsivä Chase McCainin edesottamuksia. Sääntökirjaa sujuvasti kiertävä sankari palaa kaupunkiin parin vuoden tauon jälkeen ottaakseen kiinni arkkivihollisensa Rex Furyn. Kommellusten täyteiset välivideot saavat vääjäämättä hymyn huulille, ja viittauksia pop-kulttuurin eri osa-alueisiin vilisee varttuneempaakin pelaajakatrasta viihdyttäen. Tavallista suurempana harmina lokalisointi uupuu kokonaan, minkä vuoksi ainakin perheen pienimmiltä jää osa hassutteluista väliin, ellei vieressä istu aktiivista tulkkaajaa.

Titteliä mukaillen peitetehtävät ovat Chasen erikoisalaa, joten moninaiset valeasut tulevat tutuiksi konnien metsästyksen aikana. Kostyymit eivät auta pelkästään sulautumaan ympäristöihin: Uusien hepeneiden voimin aktivoidaan lisää ominaisuuksia, kuten tiirikointia tai esineiden räjäyttelyä. Tämän ansiosta avoimessa maailmassa tarjoutuu alituiseen uutta tekemistä, eikä erilaisten salaisuuksien suhteen pihtailla muutoinkaan. Keräilijäluonteiden työ ei edes mene täysin hukkaan haalituista erikoispalikoista pääsee rakentelemaan paitsi juonen edistymisen kannalta oleellisia esineitä, myös muutoin pelaamista helpottavaa kivaa aina autovarikoista lähtien.

San Franciscosta vaikutteensa imeneessä kaupungissa sekä sen kauniissa ympäristöissä on yksinkertaisesti mukava samoilla ja tutkia maailmaa. Kun tarinatehtävienkin hauskuuskerroin on kohdallaan, jättävät peruspuitteet melko vähän nurisemisen varaa. Toki kontrollit ovat toisinaan hieman hapuilevat esimerkiksi autojen ratissa, ja erilaisia aktivointinappeja saa olla paineskelemassa useamminkin kuin kerran. Nämä ovat silti pieniä kauneusvirheitä mainiossa kokonaisuudessa.

Palikoita kehittämässä

Sen sijaan neljän vuoden hengähdystaukoa ei ole käytetty järin innokkaasti hyödyksi ainakaan Switchillä. Tuoreemmasta ja tehokkaammasta raudasta huolimatta lopputulos vaikuttaa ainoastaan marginaalisesti paremmalta. Vaikka yksinkertaisen toimivassa ulkoasussa ei ole muutoin liiemmin nuristavaa, edelleen esiintyvät ruudunpäivitysongelmat ärsyttävät tarkkasilmäisiä. Toisin kuin esimerkiksi sittemmin jo päivitetyssä Zeldassa, Lego City toimii yllättäen paremmin Switch telakkaan kytkettynä. Suurimmat nykimiset koetaan nimenomaan kannettavassa muodossa.

Yksinpelissä takkuilu ei vielä missään nimessä onnistu pilaamaan nautintoa, mutta samaa ei voi sanoa jaetun ruudun kohdalla. Uuden version yksi odotetuimpia ja kaivatuimpia ominaisuuksia oli nimenomaan yhteistyötila, jota kuitenkin torpedoidaan toiminnan muuttuessa paikoin kaameaksi diashow'ksi. Jotain käännöstyön tasosta kertoo myös, että lataustauot ovat edelleen piinaavaan pitkiä siirryttäessä esimerkiksi rakennusten sisätiloihin tai tehtävien alkuun.

Puolilaiskasta teknisestä toteutuksestaan huolimatta Lego City Undercover on yhä suosittelemisen arvoinen – ainakin niille, jotka eivät päässeet omintakeiseen seikkailuun ensimmäisellä kierroksella tutustumaan. Wii U -version Gamepadia hyödyntäneitä kikkailuita ei jää käytännössä kaipaamaan, ja mahdollisuus ottaa kaveri seikkailuun mukaan enemmän kuin kompensoi tätä. Kunhan vain kimppaillessa on valmis hyväksymään paikoin vakavaksi äityvät ongelmat ruudunpäivityksessä.

Kirjaudu kommentoidaksesi