Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

New Super Mario Bros.

VANHA ARVIO (En vastaa kirjoitusasusta...)

New super mario bros.

Okkei, siis tätä kaikki on odottannut 20 vuotta viimeisimmän 2d marion jälkeen. Näin alkaa moni arvostelu tästä pelistä. Minä aloitan sen näin Uusi
mario veljekset peli tullut. Peli on yksinkertiasen helppo oppia muutama asia voi aluksi tuntua vaikealta, kuten esimerkiksi seinähyppy. Mutta kyllä mariota paljon pelannut pelaa tätä täysillä alusta alkaen.
Pelin grafiikat ovat 2,5d:tä eli vielä mario liikkuu 2d maailmassa 3d:nä. Mikä toimii hyvin. Kentät ovat yksityiskohtaisia ja tavallaan kyllä nämä viholliskilpparit sai aluksi naurmaan kun ne tanssivat niin "ei vihollismaisesti". No asiaan pelissä on siis 8 maailma, jokainen niistä eroaa toisistaan mikä estää kyllästymisen pelin. Pelatstaakseen prinsessa persikan (princess peach) täytyy marion päästä 8 maailmaan kukistamaan bowser samalla tavalla kuin super mariossakin, eli hyppäämällä napin päälle ja tiputtamalla se laavaan.
Tasojen välillä liikutaan "pelilaudalla" josta löytyy tavallisia tasoja,toad taloja,warp cannoneja ja muita erikoisuuksia.
Tasot ovat hyvin erillaisia ja niihin ei pääsee kyllästymään. Joka tasosta löytyy kolme tähtikolikkoa, joilla saa ostettua toad taloja ja muuta marion matkaa auttavaa asioita. Pelin tasot ovat melko lyhyitä ja ainoa mikä pitkittääniitä on kolmen tähtikolikon etsiminen, mikä sekin on aika helppoa alkukentissä. Joka maasta löytyy väli linna ja päälinnä. Välilinnassa tapellaa bowser jr:ä vastaan ja päälinassa jotain erikoista vastaan. (esim:Jättimäistä goombaa.) Pomotasot ovat yliheppoja ja ne ovatkin vain vpientä vaihtelua peruspeliin. Iso miinus peliin on sen helppous minkä takia sen pelaa läpi nopeasti. Salaiset tasot ja kerättävät tähtikolikot nostavat peliikää, mutta ei tarpeeksi. Joiltaan jää myös kokematta pari kokonaista maata kun pelissä edetään 4 ja 7 maan ohi, ellei löydä salareittiä niihin.
Äänet ja musiikit ovat tuttua mariota ja siitä tulee plussaa.
Kaksinpelissä yhdellä kortilla voi pelata tähden ryöstöä mikä on ohan hauskaa hetken, mutta tasojen vähäinen määrä (5kpl) aiheuttaa tylstymisen siihen. Toki voi pelata minipelejä kaksinpelinä.
Minipelejä pelistä löytyy monia, mutta vain muutama peli niistä on ihan hauskaa pelattavaa osa on no jaa tasoa ja osaa ei pelaa paria kertaa enempää. Kaksinpelinä minipelit viihdyttävät hieman enemmän.

Lopuksi totean:Mario fanien pakko-ostos. Liika helppous vie hieman peli-iloa ja pelin lyhyys haittaavat tätä mario pelien uusinta tulokasta. Minipeleistä saa hetken hupia ja kaikkien salareittien etsimisestä.
Vielä sellainen seikka, että ennekuin on pelannut läpi ei voi tallentaa kuin linnan jälkeen tai kun ostaa jotakin, mikä ei sovi tälläiselle pelille jota olisi hyvä pelata pienissä erissä.

Eli loppu:
+Äänet ja musiikit. Aitoa mariota.
+Helpo, oppia ja hauska pelata pienissä erissä.
+/-Avattavaa jonkin verran
+/-Minipelit.
+/-Kaksipelit.
+/-Osa uusista esineistä on hyvi mutta...
-...Kilpipuku pilattu...
-Pomotaistot helppoja.
-Helppo, kuin mikä.

+ selkeästi hyvä asia.
+/- melko hyvä asia.
-/+ melko huono asia.
- selkeästi huono asia.

Lopputulos:

83/100

80/100 saa jos omistat jo super mario 64 ds:än.

Uusinta arvio: 26.1.2007, Nyt kun on kolme isoa tähteä kerätty pelistä voi sanoa, että huh kun ollan helpotettu 2d mariota paljon. Joten arviota lähden muutamaan siten, että 79/100. Jos super mario 64ds löytyy jo niin 75/100 on parempi, koska kaine "tehtyäsi" ei ole mitään enään jäljellä tavallaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi