Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kutaragin usko Sonyyn horjuu

Kun Dell ja Apple ovat joutuneet vetämään takaisin miljoonia Sonyn valmistamia kannettavien tietokoneiden akkuja ja PlayStation 3:n Euroopan julkaisu siirtyi ensi vuodelle, jopa Sony Computer Entertainmentin johtaja ja PlayStationin isänä pidetty Ken Kutaragi on alkanut uskoa Sonyn menettäneen parhaimman teränsä laitevalmistajana.

"Jos minulta nyt kysyttäisiin, onko Sonyn vahvuus laitevalmistajana laskussa, niin tällä hetkellä minun olisi vastattava ehkä myöntävästi", kertoi Kutaragi hiukan PS3:n uuden julkaisuaikataulun paljastuksen jälkeen.

Ichiyoshi Investment Managementin talouspäälikkö Mitsushige Akino uskoo epäonnistumisien kasvattaneen epäilyjä, että Sonyn tuotantoprosessissa olisi jotain perusteellisempaa vikaa, mikä saattaa edelleen vahingoittaa Sonyn mainetta. Ongelmien tulisi herättää Sonyn johtoon viime vuonna nousseet Ryoji Chubachi ja Howard Stringer, vaikka heidän aikanaan yhtiön liikevoitto onkin kasvanut mukavat 68 prosenttia. Voittojen uskotaan kuitenkin laskevan merkittävästi tänä vuonna PlayStation 3:n julkaisun aiheuttamien kustannusten vuoksi.

Shinko Securitiesin analyytikko Hideki Watanabe uskoo sekä akku- että PS3-ongelmien juontavan juurensa Sonyn edellisen johtajan, Nobuyuki Idein, aikana tehtyihin huonoihin hallintopäätöksiin. Watanaben mukaan Sony reagoi kilpailijoitaan hitaammin, kun alettiin siirtymään analogisesta digitaaliseen tekniikkaan. Sonyn uusi johto kyllä tietää, mitä on tehtävä, mutta välimatka on jo pitkä, eikä sen umpeen kurominen ole helppoa.

PS3:n tuotanto-ongelmien Watababe uskoo olevan Sonylle vaarallisempi ongelma, sillä peliosasto on ollut firmalle aikaisemmin hyvä lypsylehmä, kun muilla alueilla on mennyt huonommin. "Riskinä on, että Sonyn asema pelimarkkinoilla heikkenee ja sijoittajien pitää alkaa harkitsemaan mahdollisuutta, ettei Sonyn peliosasto tuottaisi enää ollenkaan voittoa", Watanabe sanoi.

Sonyn tilanne on kuitenkin parantunut vuodesta 2003, jolloin yhtiö onnistui tekemään miljardi dollaria tappiota yhdessä vuosineljänneksessä. "Pahin on varmasti takana, mutta sijoittajien kannattaa pysyä edelleen valppaina", päätti Mitsushige Akino.

Galleria: 

Kommentit

Nopeassa muutostahdissa on tiettyä puberteettia ja nyt tällä hetkellä Sony saa siitä kunnon maistiaiset. Kokonaisuuden hallinta on hieman hukassa ja se näkyy ikävänä komponenttipulana. Kun pahimman yli on päästy, menee loppu jo rutiinilla. Elektroniikkateollisuudessa ihan normaaleja kuvioita, jotka nyt vain korostuvat kun Sony on tavanomaista suuremman mielenkiinnon kohteena.

Rotat hylkäävät ensimmäisenä uppoavan laivan. Nojaa ei ehkä kuitenkaan, jos ovat miljarditappioistakin selvinneet.

Pesmerga: "Nojaa ei ehkä kuitenkaan, jos ovat miljarditappioistakin selvinneet."

Niin, Sony ilmoitti jo viime huhtikuussa odottavansa peliosaston tekevän kuluvana tilivuotena (04/06-03/07) 700 miljoonaa _euroa_ (100 miljardia jeniä) tappiota.
Tuo akku-show on muistaakseni laskettu 250-300 miljoonan dollarin arvoiseksi, mutta jotkut analyytikot arvelevat sen jopa nostavan Sonyn mainetta, jos ja kun vaihtoprosessi menee putkeen.

Pisteet Kutargille, että ei ole sokea omalle yhtiölleen. Ei tullut perus PR-puhetta, että "kyllähän täss hyvin menee..." Hyvä

paska valuu aina alaspäin...

**Pisteet Kutargille, että ei ole sokea omalle yhtiölleen. Ei tullut perus PR-puhetta, että "kyllähän täss hyvin menee..." Hyvä**

Kaiken sen jälkeen mitä on selittänyt...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi