Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Keskitysleirien kauhuista kertova peli närkästytti

Brittiläinen pelikehittäjä Luc Bernard tunnetaan paitsi WiiWaressa julkaistavasta Eternity's Childista, myös Nintendo DS:lle kehitteillä olevasta Imagination is the Only Escape -pelistä. Pelin tapahtumat sijoittuvat toiseen maailmansotaan, jossa päähenkilönä oleva pieni poika käyttää mielikuvitustaan paetakseen sodan kauhuja. Mielikuvitusmaailma toimii ympäristönä pelin tapahtumille.

Natsien keskitysleireiltä pelastunut Jack Kagan närkästyi aluksi pelin ideasta, mutta tuli toisiin aatoksiin Bernardin kerrottua tämän olevan keino opettaa ymmärtämään toisen maailmansodan aikaisia tapahtumia.

Luc Bernard kertoi blogissaan, että hänelle on esitetty toiveita pelin julkaisemista DS:n sijaan Wiille. Nintendo America on Bernardin mukaan epävarma pelin sisällöstä, eikä ole ainakaan vielä sen jakelusta innostunut. Nintendon Euroopan toimistoon ei pelin jakelusta olla oltu yhteydessä.

Imagination is the Only Escape on tässä vaiheessa vielä kehitysasteella.

Galleria: 

Kommentit

Aikoinaan ilmestyi sellainen peli kuin The Great Escape. Taisi olla alustoina ainakin Spectrum 48K, olisiko tullut myös Commodore 64:lle? Siinä oli tehtävänä paeta julmien natsien keskitysleiriltä, eli onhan näitä ollut aiemminkin.

Maailma muuttuu ja graafisemmat asiat iskee kovempaa (hyvässä ja pahassa). Ja eikös pari vuotta sitten ilmestynyt Prisoner of War, jota hehkutettiin The Great Escapen epäsuoraksi uusintaversioksi?

Onhan näitä ollut mutta pointti olikin että päähenkilönä on keskitysleirissä oleva lapsi joka pakenee järjen romahdusta omaan mielikuvitukseensa. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta idealta, mutta saa nähä onnistuuko toteutus mitenkään, varsinkaan teknisesti rajoittuneelle alustalle.

Sen verran mielenkiintoinen peli-idea, että täytyy tosissaan toivoa ettei tämmöinen peli joudu sensuurin tai kieltojen kohteeksi.

The Great Escape ei suinkaan sijoittunut keskitysleirille, vaan sotavankileirille. Hyvä peli, jota tuli väännettyä aikoinaan paljonkin.

Mielenkiintoinen idea, saas nähdä onko toteutus hyvä. Tekniikka ei tällaisissa jutuissa aseta rajoitteita vaan tarinankertomistaidot. Parhaimpia ideoiden pyörittämiä pelikokemuksia mulla on ollut Infocomin tekstiseikkailuissa c64:lla.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi