: Pelivinkit syyskuulle 2016

Kesä meni ja No Man's Sky tuli. Osalla pelaajista odotukset taikka lupaukset eivät täysin kohdanneet todellisuutta, kun taas toisille avaruusseikkailu on ollut parasta ikinä. Polarisoituneet mielipiteet ovat merkki siitä, että Hello Gamesin luomus herättää paljon tunteita ehkä jopa liikaakin verkkokeskusteluja seuratessa. Joka tapauksessa syksyllä puhaltavat uudet tuulet ja uudet pelit. Muistetaan kunnioittaa kanssapelaajia kuin myös harrastuksemme kulmakiviä, pelinkehittäjiä.

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Syyskuu 2016

ReCore (13.9.)

Joule Adams heräilee robottikoira Mackin kanssa pitkästä kryounesta (cryo-sleep) vain huomatakseen, ettei matka tuntemattomaan ole sujunut ongelmitta. Kolmannen persoonan toimintapeli heittää pelaajan taistelemaan pelottavia hirviöitä ja robotteja vastaan. Tuottajana projektissa on toiminut Mega Man -sarjan suurvaikuttaja Keiji Inafune. ReCore on täysin uusi nimike, joten siinä on jo riittävästi syytä pitää Xbox One -yksinoikeutta silmällä.

Saatavilla: PC, Xbox One

Dear Esther: Landmark Edition (20.9.)

The Chinese Roomin Dear Estheria voi pitää eräänlaisena kävelysimulaattorien ensiaskeleena. PC:lle vuonna 2012 julkaistu lyhyt kokemus keskittyy täysin tarinankerrontaan, eikä tarjoa perinteistä interaktiivista pelikokemusta. Pelaajan ohjaama hahmo vaeltelee tummenevassa illassa läpi aution saaren. Suoraviivaisen matkan aikana tarinaa avataan runonomaisten kirjeiden muodossa. Konsoliversioita on paranneltu graafisesti sekä äänimaailman puolelta, mutta huomattavin lisäys on tekijöiden kommenttiraita.

Saatavilla: PlayStation 4, Xbox One

Jazzpunk: Director’s Cut (20.9.)

Jazzpunk on yksi viime vuoden aliarvostetuimpia PC-julkaisuja. Hiljalleen pieneen kulttimaineeseen noussut absurdi teos saa nyt PlayStation 4 -version. Ensimmäisen persoonan seikkailu pudottaa pelaajan Polyblank-nimisen huippusalaisen agentin kenkiin keskelle 1960-lukua. Tehtävät, hahmot ja kaikki Jazzpunkissa on sekavaa, huvittavaa ja nerokasta mutta samaan aikaan hullua. Yksinpelikampanjan lisäksi Jazzpunk: Director's Cut sisältää moninpelisekoilua.

Saatavilla: PlayStation 4

Virginia (22.9.)

Variable Staten Virginia on syvä kumarrus Twin Peaksin ja Salaisten kansioiden suuntaan. Kokematon FBI-agentti Anne Tarver saapuu pieneen Virginia-kaupunkiin tutkimaan katoamistapausta. Vuosi on 1992. Virginiaa pääsee jo testaamaan Steamissa julkaistulla ilmaisella demolla, jonka perusteella odotettavissa on tunnelmallista mutta pelillisesti hyvin riisuttua tutkintaa.

Saatavilla: PlayStation 4, PC, Xbox One

Darkest Dungeon (27.9.)

Syksyn pimeät illat sopivat täydellisesti brutaalin Darkest Dungeonin pelaamiseen. Alkuvuodesta PC:lle julkaistu luolaseikkailu lähettää ryhmän sankareita tutkimaan kartanon alla kulkevia synkkiä tunneleita. Luolaston pimeydessä ryhmän dynamiikkaa testataan niin henkisesti kuin fyysisesti. Vuoropohjaiseen taisteluun ja satunnaisgeneroituihin kenttiin luottava Darkest Dungeon on haastava, masentava ja musertava – aivan kuten Suomen syksy.

Saatavilla: PlayStation 4, PC, Xbox One

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua esimerkiksi autoiluhelmiin, joita edustavat F1 2016 sekä Assetto Corsan konsoliversiot.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi