Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

10 kysymystä Viva Piñatasta

Ruudinmakuinen Gears of War kantaa Microsoftin ykköstykin viittaa tämän vuoden joulumarkkinoilla. Sen varjossa on kuitenkin valmistunut toinen Xbox 360 -peli, joka tavoittelee hyvin erilaista yleisöä. Viva Piñata on Raren kehittämä värikäs ja herttainen puutarhasimulaatio, jossa päämääränä on luoda toimiva ekosysteemi ja houkutella maatilkulleen mahdollisimman monia piñata-lajeja.

KonsoliFIN tarjoaa ennen pelin joulukuista julkaisua vielä toisen näkökulman Viva Piñatan maailmaan. Tällä kertaa XCN:n tuottamiin kysymyksiin on vastaamassa pelisuunnittelija Justin Cook.

Jos Halo-sarja määrittelee Xboxin ja Xbox 360:n konsoleina, kuinka vaikeaa on ollut yrittää muuttaa ihmisten näkökulmaa Viva Piñatan kaltaisella pelillä?

Justin Cook: Halo määrittelee Xboxin ja Xbox 360:n perinteiselle peliyleisölle. Viva Piñata pyrkii määrittelemään saman laitteen uudelleen eri yleisölle. Luulin sen olevan hyvin vaikeaa, mutta jokainen pelin nähnyt ja sitä pelannut on todella nauttinut siitä. Se on ollut rohkaiseva yllätys.

Kuinka Xbox Live -moninpeli toimii? Kuinka montaa pelaajaa se tukee? Kuuleman mukaan pelaajat voivat hankkia ystäviä ja verivihollisia maailmanlaajuisessa Viva Piñata -yhteisössä.

JC: Alkuunsa moninpelipuolella tyydytään vain tavaran vaihteluun. Kuka tahansa voi pakata mitä tahansa puutarhastaan laatikkoon ja lähettää sen ystävälleen. Laatikot ovat samanlaisia eikä niiden sisältö selviä muuten kuin avaamalla, joten niihin liittyy yllätysmomentti. Meillä on suunnitelmia moninpeliominaisuuksien laajentamiselle tulevaisuudessa.

Kuolevatko piñatat luonnollisesti – esimerkiksi voivatko ne syödä toisiaan – vai ylikansoittuuko puutarha ajan saatossa?

JC: Piñatan voi rikkoa ja toinen voi syödä sen, mutta ne syntyvät uudelleen puutarhan ulkopuolella ja kaikkoavat. Puutarhassa on rajatusti tilaa ja sen täyttyessä uusi piñata ei voi tulla sisään. Pelissä on päätettävä, millä piñata-lajeilla puutarhansa haluaa täyttää.

Viva Piñata muistuttaa sellaisia pelejä kuin Creatures tai Pikmin. Lainasitteko ideoita kyseisistä klassikoista peliinne?

JC: Aloitimme puhtaalta pöydältä ja rakensimme pelin alusta alkaen. Uskon, että Viva Piñataa pelatessa sen huomaa olevan jotain uutta. Tarjolla ei ole monia hiekkalaatikkopelejä, joten niitä aina vertaillaan keskenään, mutta Viva Piñatan kaltaista peliä ei ole ennen pelattu.

Jotkut Xbox 360 -pelaajat ajattelevat Viva Piñatan olevan lasten peli. Miten reagoitte tähän?

JC: Olemme tehneet mainion pelin, jonka pelaaminen on hauskaa. Jos jotkut eivät kokeile peliä sen vuoksi, miltä se näyttää, he menettävät jotain tuoretta ja jännittävää. Peli on niin monimutkainen kuin sen haluaa olevan. Lapset voivat pelata sitä omalla tasollaan, mutta vain tosipelaaja pystyy avaamaan kaikki Viva Piñatan salaisuudet.

Viva Piñata vaikuttaa varsin poikkeavalta Raren muihin peleihin nähden. Kuinka näette sen asettuvan studion katalogiin?

JC: Viva Piñata on jotain uutta Rarelle. Studio jatkaa uusien pelityylien kokeilua. Rarella työskentelyssä tärkeää on laatu ja viihdyttäminen, ei tietyt pelityypit.

Mitä suunnitelmia teillä on Viva Piñatan laajentamiseksi ladattavalla sisällöllä? Peli vaikuttaa täydelliseltä siihen.

JC: Olemme suunnitelleet ladattavaa sisältöä. Tulossa on uusia ominaisuuksia, lisää piñatoja ja joitain yllätyksiäkin.

Jotkut ovat syyttäneet Microsoftia kyyniseksi markkinoidessaan Viva Piñataa lapsille – erityisesti TV-sarjan takia. Miten vastaisitte syytöksiin?

JC: Teimme pelin, jota kuka tahansa voi pelata. Lapset eivät kuitenkaan lue pelilehtiä. Paras tapa kommunikoida lasten kanssa on TV. 4Kids on tuottanut hienon sarjan. Ohjelma on mainio pelasi peliä tai ei, ja pelikin toimii sarjasta riippumatta. TV-sarja vain kertoo lapsille hahmoistamme ja Viva Piñatan maailmasta. Se ei ole mikään kyyninen mainos, vaan pikemminkin kyseessä on kaksi lähes itsenäistä osaa yhdestä tuotteesta.

Oletteko katsoneet Viva Piñataa TV:stä? Mitä pidätte siitä ja kuinka se liittyy peliin?

JC: Me näemme kaikki käsikirjoitukset ja saamme jaksot tänne Rarelle. Pidämme ohjelmasta ja odotamme päivää piirrettyjen parissa, kun seuraava jakso saapuu.

Microsoft on lastannut Viva Piñatan harteille toiveita lasten houkuttelemisesta konsolinsa pariin. Uskotteko, että yksi peli voisi laajentaa Xbox 360:n kiinnostavuutta siinä määrin?

JC: En, mutta jonkun on tehtävä aloite. Haluamme tehdä riittävän suuren vaikutuksen, jotta samoista markkinoista kiinnostuisi yhä useampi pelinkehittäjä. Olemme työskennelleet kovasti asettaaksemme standardin koko perheen peleille Xbox 360:lla ja toivomme muiden seuraavan esimerkkiämme.

Kiitos ajastasi, Justin!

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi