Arvostelussa Hori G.E.A.R. Gaming Headset

Japanilainen pelitarvikevalmistaja Hori valtaa entistä suurempaa alaa nyt myös kotoisasta Suomen maastamme tuoden markkinoille pelaajille suunnatun G.E.A.R -kuulokemikrofoninsa.  Laite onkin tervetullut lisä tarjolla oleviin valikoimiin, sillä se istuu päähän poikkeuksellisen mukavasti.

                      

Korvakuppien päällisistä on varaa valita pehmoisan mesh-verkon ja keinonahan väliltä. Myyntipaketissa tulee yhdet kappaleet molempia, joten lisäostoksille ei ole tarvetta. Keinonahka vähentää ulkopuolelta kantautuvia ääniaaltoja, säilyttäen pelirauhan vähän meluisammassakin tilassa. Hengittävä mesh-kangas mahdollistaa materiaalinsa ansiosta tuntikausien miellyttävän pelisession ongelmitta. Testirupeamassa pidemmän korren vei ehdottomasti jälkimmäinen vaihtoehto.

Muilta ominaisuuksiltaan laite vastaa melko lailla samassa hintaluokassa painivia kumppaneitaan. Horin oma teknologia pitää äänenpaineen tasaisena oli kyseessä sitten korkeat tai matalat äänet, jolloin pelaaja kuulee myös pienimmätkin äänet, kuten selän takana hiipivän potentiaalisen murhaajan hienoiset askeleet. Bassotaajuuksien korostusta kaipaavalle kuitenkin on myös erillinen kytkin, josta ominaisuuden saa päälle.

Kytkimen kanssa samassa palikassa on myös mikrofonin mykistykselle oma säätönamiskansa, sekä erilliset volyymikontrollit peli- ja keskusteluäänille. Melko iso säädin on kuitenkin kohtalaisen kevyt ja sen toisella puolella sijaitsee tuiki tarpeellinen klipsikiinnitys, jolla sen saa vaikka paidan kaulukseen kiinni.

Säätövara on erinomainen ja kuulokkeet istuvat hyvin myös vähän pienempään päähän. Joustava mikrofoni alkaa olla oletusarvoisesti vakiotavaraa pelikuulokkeissa, ja niin tässäkin. Sopivaan kohtaan asettelu sujuu kuten odottaa voi. Käyttömukavuutta takaa myös lateraalista painetta vähentävä suunnittelu.

Hori G.E.A.R. Gaming Headset toimii sekä konsolilla, että Pc:lläkin pelatessa. Usb-liitäntä on välttämättömyys ja lisäksi Pc-käytössä myös tavallinen 3,5mm liitäntä on tarpeen. Langallisessa kuulokemikrofonissa piuha on jo oletuksena riittävän pitkä, mutta mukana tulee tarvitsevalle pätkä jatkojohtoa. Noin 80e hintaluokassa painiva pelikuuloke on erinomainen vaihtoehto uusia luureja hakevalle, ahkeralle pelaajalle.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi