Arvostelussa Tritton Kama -pelikuulokkeet

Tuore sukupolvi tuo laitehankintojen kylkeen  tarpeen päivittää oheistarvikkeita. Useimmiten ensimmäiseksi vaihtoon lähtee konsolin kylkeen tyrkätty b-luokan kuulokemikrofoni, ja PlayStation 4 -käyttöön suunniteltuja luureja onkin alkanut jo tupsahdella suunnasta jos toisesta. Mad Catzilla on vahvaa lisätarvikeosaamista, mutta valmistajan uunituoreiden Tritton Kama -pelikuulokkeiden huokea hinta arvelutti melkoisesti. Designiltaan simppeli työjuhta pääsi kuitenkin yllättämään salakavalasti pahimmankin skeptikon hämmästyttävän hyvällä äänentoistollaan.

Kuulokkeet ovat pitkässäkin käytössä mukavat. Keinonahkaiset kupit istuvat pienikokoisen testihenkilön korville napakasti mutta pehmeästi pään muotoa myötäillen. Vaikka pehmustetussa pannassa on säätövaraa reilusti isommallekin kallolle, tuntuu korvakuppien koko kuitenkin ehkä riittämättömältä kaikkia käyttäjiä silmällä pitäen. Kohtalaisen kevyiksi ja etenkin edullisiksi kuulokkeiksi Kama on jopa yllättävän tukevan oloinen kokonaisuus. Kuulokeosat kääntyvät sivulle, jolloin niitä voi tarvittaessa lepuuttaa kaulalla pään liikkeitä rajoittamatta.

Taipuisa mikrofoni on sijoitettu vasemman kuulokkeen yhteyteen josta se on helppo asetella optimaaliseen asentoon niin tiukan strategiakeskustelun kuin pelitauonkin aikana. Pieni ja varsin rajalliset säätömahdollisuudet tarjoava kontrollipalikka sijaitsee sopivasti käsien ulottuvilla, mutta hyvin tyypillistä klipsikiinnitintä jää silti kaipaamaan. Mukaan on sisällytetty vain välttämättömin, eikä mikrofonin mykistystä ja äänenvoimakkuuden säädintä kummoisempaa peruskuulokkeissa juuri kaipaakaan.

Muhkea äänenlaatu yllättää positiivisella tavalla. Hintaluokassaan varsin tyrmäävältä kuulostavat luurit jättävät vertailussa kakkoseksi helposti itseään monin verroin tyyriimpiä laitteita, eikä syyttä. Hyvä basson korostus ei dominoi liiaksi, vaan ääni pysyy kirkkaana mutta munakkaan lämpimänä, oli kuuntelussa sitten uusimmat listahitit tai suosituin geneerinen räiskintäpeli räjähdysefekteineen. Myös pienimmät peliäänet, kuten kepeät askeleet tai etäinen dialogi toistuvat tarkasti ja tasaisella laadulla.

Tavallisella 3,5mm kuulokeliitännällä varustetut luurit kelpaavat teoriassa matkakäyttöön erinomaisesti esimerkiksi PlayStation Vitan kaveriksi. Kiinteä mikrofoni on kuljetuksen kannalta kuitenkin lievä häiriötekijä, etenkin kun laitteen mukana ei tule minkäänlaista säilytyspussia. Luonnollisesti tämä näkyy suoraan kustannuksissa, ja kuulokkeiden kohdalla onkin osattu karsia ominaisuuksia oikeasta paikkaa ilman, että äänenlaatu kärsii. Alle 30 euroa maksavat peruspelikuulokkeet ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset ja suositeltava ostos kenelle tahansa.
                   

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi