Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Assassin’s Creed 2 ja ladattavat jaksot

Kaksi laajennusta peliin Assassin's Creed 2 Kehittäjä: Ubisoft Montreal
Julkaisupäivä: tammi- ja helmikuu 2010 Lajityyppi: Toimintapeli
Pegi-suositus: 18 Hinta: 320 + 320 pistettä

Vuoden 2009 lopussa julkaistu Assassin’s Creed 2 kertoi ansiokkaasti salamurhaaja Ezio Auditore da Firenzen edesottamuksista renessanssiajan Italiassa. Lopullisesta pelistä jätettiin pois peräti kaksi jaksoa, minkä huomasi itse tarinassakin: yhdettätoista seurasi neljästoista. Puuttuvat osat on nyt julkaistu Xbox Liven kauppapaikalla, ja jaksot kannattaa pelata peräkkäin, sillä niiden tarinat liittyvät kiinteästi yhteen. Ottaen huomioon ladattavan lisämateriaalin yleisen hintatason Assassin's Creed 2:n laajennukset irtoavat ilahduttavan edulliseen hintaan: Sequence 12: The Battle of Forlì kustantaa 320 Microsoft-pistettä ja Sequence 13: Bonfire of The Vanities saman verran. Bonfire-lisärin voi ostaa myös 560 pisteellä, jolloin pelattavaksi saa myös aiemmin vain keräilyversion mukana tulleet kolme temppeliherrojen salaista piiloa: Palazzo Medici, Santa Maria Dei Frari ja Arsenal Shipyard.

Jaksossa 12 Ezion haltuun joutunut Edenin omena on määrä kuljettaa Romagnan Forlìin tulisen Catarina Sforzan haltuun. Perille päästyään Ezio kuitenkin huomaa kaupungin olevan Orsin veljesten hyökkäyksen kohteena, ja Sforzan kahden lapsen joutuneen kidnapatuiksi. Tulisien taisteluiden ja uskaliaan pelastusoperaation aikana Edenin omena varastetaan ja salamurhaaja rientää tavaran perään. Takaa-ajon ja kutkuttavan juonenkäänteen jälkeen Ezio saa tietää, että varastettu omena on Girolamo Savonarolan hallussa Firenzessä.

Jakso 13 jatkaa suoraan siitä, mihin edellinen lisäosa jäi. Lyhyesti sanottuna Ezion etsimä Edenin omena päätyy uudelleen hänen haltuunsa, mutta Bonfire of The Vanitiesin mielenkiintoisin piirre on, että lisäosan innoituksena on oikea historiallinen tapahtuma Firenzessä vuonna 1497. Tuolloin dominikaanimunkki Girolamo Savonarola kerätytti ja poltatti julkisesti tuhansia taideteoksia, kirjoja sekä kosmetiikkavälineitä.

Pelillisesti kumpikin lisäosa tarjoaa uutta aivan minimaalisen vähän. Battle of Forlì antaa Ezion käyttöön Leonardo da Vincin lentolaitteen Romagnassa ja Bonfire of The Vanities esittelee hyppylaudan eli alkeellisen trampoliinin. Jakso 13 avaa myös kokonaan uuden pelialueen Firenzen eteläosassa. Tehtäviä on tarjolla 18 (6+12), mutta valitettavasti ne toistavat itseään vuorotellen tavallisen taistelun ja taitoa vaativan salamurhan välillä. Jostain syystä vartijoiden määrää on lisätty ja on mahdollista saada peräänsä jopa 10-15 vartijaa hälytyksen alettua. Tämä helpottaa muutaman saavutuksen suorittamista, mutta on ärsyttävää juuttua virkaintoisten lainvalvojien kanssa kadunkulmaan, kun alun perin tarkoituksena oli vain vierailla räätälin juttusilla. Emopelissä tehtävät oli suunniteltu siten, ettei vapaan tallennuksen puuttuminen häirinnyt mitenkään. Lisäosassa turhautuminen nostaa päätään, sillä salamurhat on määrä suorittaa tulematta huomatuksi. Tämä johtaa helposti suureen määrään yrityksiä ja erehdyksiä, koska operaation jokainen askel täytyy kokeilla erikseen ja epäonnistuminen johtaa tehtävän aloittamiseen alusta.

Kokonaisuutena Assassin’s Creed 2:n ladattava lisämateriaali on ”lisää sitä samaa” eikä Ezion matka Edenin omenan perässä ole merkityksellinen päätarinan kannalta. Toisaalta peliin ihastuneille puuttuvat kaksi jaksoa tarjoavat oivan syyn palata Ezion saappaisiin vielä noin neljän tunnin ajaksi.

Galleria: 

Kommentit

Kiitoksia artikkelista. Noiden lisä jaksojen takia en ole vielä omaa peliä pistänyt kierrätykseen. Tuntuu ehkä vähän tarpeettomalta rahastukselta sillä olisihan noi voineet ihan hyvin olla pelissä koska sen puuttuvan stoorin kyllä huomasi. Noh ei ole onneksi kovinkaan kalliita tuo jaksot.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi