Borderlands 2: Tiny Tina's Assault on Dragon Keep (DLC)

Julkaisija: 2K Games Kehittäjä: Gearbox Software
Julkaisupäivä: 25.6.2013 Lajityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1 - 4 Live-tuki: Kyllä
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 1,77 Gt


Borderlands 2
:n neljäs laajennus Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep on roolipelaajien märkäuni. Pandoran ryteikköjen sijaan holvinmetsästäjät uppoutuvat tällä kertaa planeetan suosituimman lautapeli Bunkers & Badassesin hullunkuriseen maailmaan, jonka tahtipuikkoa heiluttaa mielenvikaisuuden uudelleen määrittelevä Tiny Tina.

Tiny Tina's Assault on Dragon Keepin tarinallisen annin painopiste on sarjalle ominaisessa huumorissa, joka kohdistuu tällä erää nörttikulttuurin tarjoamaan laajaan kirjoon. Vitsiä revitään niin kilpailullisesta pelaamisesta, tunnetuista roolipeleistä kuin televisiosarjojen fanittamisesta. Lautaroolipelien tapaan myös vilkkaalla mielikuvituksella on suuri vaikutus laajennuksen maailmassa, mikä näkyy Tiny Tina hetken mielijohteesta keksimissä uusissa tapahtumissa. Esimerkiksi alun voittamaton pomotaistelu vaihtuu holvinmetsästäjien vastalauseiden vuoksi lennosta huomattavasti helpompaan viholliseen, ja eräs tehtäväsarja päättyy kirjaimellisesti liian kovaan nopan heittoon.

Lisäosassa pelattava lautapeli antaa puitteet myös visuaaliseen piristykseen. Pandoran maisemiin verrattuna fantasiateemainen maailma vie pelaajat kuolemaa uhkuviin kaupunkeihin, myrkyllisille rämeille ja vuoren sisään rakennettuihin kääpiölinnoituksiin. Suurempi muutos nähdään tosin kohdattavissa vihollisissa, jotka ovat lähes kauttaaltaan uusia tuttavuuksia. Roolipeliteemaa noudatellen ruudulle marssitetaan luurankoja, örkkejä, golemeita, keijuja, ritareita ja lohikäärmeitä. Osa kohdattavista hirviöistä on taktiikoista lähtien täysin uudenlaisia kokemuksia.

 

Sisällöllisesti laajennus ei kuitenkaan tuo juuri lisää kerättävää. Kokonaan uusien asevalmistajien sijaan joukkoon mahtuu muutama hassu tappoväline, kuten räjähtäviä miekkoja ampuva sinko, sekä uusia tapoja tuhlata eridium-kristalleja. Kahdella nopalla varustetut aarrearkut voi avata maksua vastaan, ja mitä suuremman lukeman onnistuu heittämään, sitä harvinaisempaa loottia saa haltuunsa. Kristallinsa voi tuhlata myös ominaisuuksia parantaviin temppeleihin. Yhden läpipeluun perusteella kristalleja tippuu vastustajilta emopeliä huomattavasti tiuhempaan tahtiin.

Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep on hulvattoman hauska sukellus roolipelien kirjavaan maailmaan. Muutamien tuntien mittaisen seikkailun tarjoamat naurunhetket ovatkin moninkertaiset varsinaiseen emopeliin tai sen aiempiin laajennuksiin verrattuna. Mikäli nuoruudestaan on tuhlannut murto-osankaan sarjakuvien, roolipelien, tieteiselokuvien tai muiden nörtiksi leimaavien aktiviteettien parissa, ei Borderlands 2:n neljättä laajennusta kannata missään tapauksessa missata.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi