Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Borderlands - The Secret Armory of General Knoxx (DLC)

Laajennus peliin Borderlands Kehittäjä: Gearbox Software
Julkaisupäivä: 24.2.2010 Lajityyppi: Toimintapeli
Pegi-suositus: 18 Hinta: 800 pistettä (10 euroa)

Secret Armory on kolmas lisäosa Borderlandsiin, ja sen suurimpina ansioina on tarjota riittävästi pelattavaa, paljon uusia aseita ja kohottaa tasokattoa. Laajennus sijoittuu ajallisesti emopelin jälkeiseen aikaan, joten pikamatkustustolpalla ei kannata valita määränpääksi T-Bone Junctionia, ennen kuin oman hahmon taso on vähintään 35 (Playthrough 1) tai 50 (Playthrough 2). Parhaimmillaan lisäosa on hyvän kaveriporukan kanssa pelattuna.

Emopelissä tarunhohtoista The Vaultia etsinyt Atlas Corporation miehittää rautaisella otteella etäistä rajaseutua. Heidän hallintonsa ei kuitenkaan ole kaikkien mieleen, ja vastarintaliikkeen edustaja värvää pelaajan riveihinsä. Tarkoituksena on tehdä hallaa Atlaksen hallinnolle ja parhaiten se onnistuu tuhoamalla kenraali Knoxxin asevarasto. Tarina on juuri niin ohut ja mitätön kuin Borderlandsilta on totuttu odottamaan. Onneksi henkilöhahmoihin on panostettu ja se tuo muuten värittömään autiomaahan kaivattua lisähupia. Pääpelistä tuttujen äänitiedostojen lisäksi sivuhenkilöt saavat persoonaa myös videopätkillä, joita on aiempaa enemmän. Tarinaa seuraten lisäosa on ohi noin kuudessa tunnissa, mutta kaikki tehtävät suorittamalla keston voi kolminkertaistaa.

Lukuina Secret Armory tarjoaa 11 pelialuetta ja 44 tehtävää, joista 26:n suorittaminen on vapaaehtoista. Uusia aseita ja tavaroita on tarjolla satoja, joista huolellisen perkaamisen tuloksena käyttöön jää 2-3 asetta ja 1-2 class modia. Loput tavarat kannattaa myydä, sillä yksi vapaaehtoinen saavutus vaatii pätäkkää kahdeksan miljoonaa dollaria. Uusia autoja ovat Monster ja Lancer, mutta harmillisesti niitä ei voi käyttää emopelissä lainkaan. Uusia vihollistyyppejä on parikymmentä, joista parhaiten mieleen jäävät lukkia muistuttava Drifter ja kaksijalkainen tuhorobotti Devastator. Suurin yksittäinen syy lisäosan lataamiseen on kuitenkin se, että tasokattoa on nostettu lukemaan 61. Iloisesti oman hahmonsa kokemustasoa voi kohottaa myös pelaamalla emopeliä, joten pelkästään lisäosan maisemissa ”grindaamiseen” ei pakoteta.

Pelialueet ovat selvästi aiempaa laajempia, minkä johdosta aikaa kuluu paljon ajoneuvoilla matkustamiseen. Samalla paljastuu lisäosan ärsyttävin piirre: pikamatkustusmahdollisuutta ei tueta, jolloin tehtävän suoritusajasta saattaa kulua 10-15 minuuttia pelkästään ajamiseen. Maisemat simuloivat kuivunutta merenpohjaa, joten väripaletti on Atlaksen hajanaisia tukikohtia lukuun ottamatta ruskea ja harmaa emopelin tyyliin.

Tehtäväsuunnittelu ja niiden avulla avattavat saavutuspisteet ovat pääasiassa hyvää laatua, mutta kolmea missiota joutuu aivan erityisesti etsimään. Yleinen linja tehtävissä tuntuu olevan se, että suorituksen eteen on nähtävä aiempaa enemmän vaivaa. Tämä ei ole huono asia, mutta pääpelin suoraviivaisiin missioihin tottuneille työläys voi yllättää. Harmillisesti varsinkin sivutehtävissä alkaa maistua se sama pitkitys ja tekemällä tehdyn meininki kuin kahdessa aiemmassa laajennuksessa. Ilmeisintä pitkitys on viimeisessä toimeksiannossa: pelaajan on määrä tuhota legendaarinen hirviö Crawmerax, jonka taso on lukemissa 64. Isoa oliota suojelevat pienemmät mokomat, joiden kokemus on 62. Tarkoituksena lienee ollut pakottaa pelaajat käyttämään vielä vähän aikaa Borderlandsin parissa. Mikäli hirviön mielii kellistää, on ensin kohotettava oma hahmo tasolle 61 ja sen jälkeen pestattava pari kaveria avuksi.

Sivutehtävien keinotekoisesta pitkittämisestä huolimatta Secret Armory on sekä laajin että laadukkain lisäosa Borderlandsiin. Latausta voi suositella niille, jotka ovat pelin toimintaan ihastuneet ja odottaneet kieli pitkällä lisää mielekästä tekemistä Pandoran hiekkamailla.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi