Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Cities: Skylines

Seison keskellä suurta, minulle annettua aluetta. Tehtävänä olisi luoda tälle paikalle kaupunki, jossa jokaisella asukkaalla on hyvä olla. En voi keskittyä pelkkään rahaan, hyvinvointiin tai rakentamiseen. On panostettava jokaiseen osa-alueeseen tasapuolisesti. Cities: Skylines tarjoaa monta mahdollisuutta epäonnistua.

Suomalaisen Colossal Orderin kehittämä Cities: Skylines julkaistiin vuoden 2015 maaliskuussa. Ensimmäisen vuorokauden aikana peliä ladattiin yli 250 000 kertaa. Tämän vuoden DigiExpossa tekijä palkittiin Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -tittelillä. 

Cities: Skylines on kaupunkirakennuspeli, jossa yhdistyy aiemmin ilmestyneiden samankaltaisten teosten hyvät puolet. Pelaajan on pidettävä kokonaisvaltaisesti huolta rakentamansa kaupungin hyvinvoinnista. Asukkailla on käytössään huutokanavana toimiva paikallinen Twitter. Sen kautta asukkaat voivat antaa palautetta rakentajan taidoista. Eläminen kaupungissa on kaiken kanssa tasapainottelua: on opittava sijoittamaan ja käyttämään rahaa fiksusti taloihin sekä muihin kiinteistöihin. Jotta kaupunkilaiset muuttaisivat heille rakennettuihin asumuksiin, on alueelle vedettävä sähkö-, vesi- ja likavesiverkosto. Liikennejärjestelmän kehittämiseksi vaaditaan erityistä tarkkuutta. Hätätilanteesta kielivät vilkkuvat merkit, jos puitteet eivät ole aivan kunnossa. Asiat oppii kantapään kautta. Omalle kaupunginjohtajan uralleni kävi huonosti, kun jätevesiputki oli liian lähellä vedenottoa. Kakkaa oli joka puolella. Asukkaat eivät olleet tyytyväisiä. Hienosta kaupungista tuli valtava lähiö.

Kaupungin organisointi ei ole kovin helppoa. Tämä tuli huomattua, kun jätelaitokset täyttyivät 100 prosenttisesti, minkä jälkeen lähiasukkaat sairastuivat. Pahinta kuitenkin oli, kun koko tehdasalue paloi pienen ja huomaamattoman tulipalon johdosta. Paloautot eivät päässeet paikalle sammutushommiin, koska olin vahingossa tehnyt liikenteestä yksisuuntaisen. Kriminaalitkaan eivät jättäneet kaunista kaupunkiani rauhaan, vaan päättivät ryövätä pienen asuinalueen talojen irtaimistot. Kaikkien sattumusten ansiosta Cities:Skylines on kiehtova. Mielenkiintoisen siitä tekee kaupungin hallittavuuden vaikeus ja huonoista päätöksistä kärsiminen. Tätä tuotosta ei voi pelata vasemmalla kädellä silmät kiinni.
 

Olen maailmani kuningas, eikä kukaan voi minua syrjäyttää.

false

Cities: Skylines ansaitsee kehuja optimoinnista. Peli toimii tehottomallakin koneella, oli käyttöjärjestelmä Windows, OS X tai Linux. Omistan itse vuoden 2012 Macbook Pron, ja usein uusimpien pelin pelaaminen jää haaveeksi. Muistikampojen vaihdon jälkeen Cities: Skylines pyörii kuin rasvattu. Olen aina omistanut huonon tietokoneen ja katsonut vierestä, kun muut pelaavat esimerkiksi uutta Sim Cityä. Olen odottanut vuosia, jotta pääsen itse toteuttamaan intohimoani kaupunkirakentamiseen. Olen maailmani kuningas, eikä kukaan voi minua syrjäyttää. Paitsi poistoverkostossa muhiva kakka.

Cities: Skylinesin kansallinen merkitys on kiistatonta. Tämä on uudenlainen paalumerkki siitä, mihin suomalainen peliteollisuus pystyy. On hienoa nähdä, miten vuonna 2009 perustettu yritys on pystynyt kehittämään itsensä näin hienon ja monimuotoisen pelintekijän. Pidän tätä suurena tekona, joka toivottavasti näkyy muillekin suomalaisille pelinkehittäjille. Tässä maassa on mahdollista luoda hienoja tuotteita, jotka voivat myydä huikeita määriä. Se vain vaatii hieman uskoa itseensä ja muihin.

Jos ei ole vielä kokeillut Cities: Skylinesiä, niin nyt on korkea aika!

 

Kirjaudu kommentoidaksesi