Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

ColorZ

Julkaisija: Exkee Kehittäjä: Exkee
Julkaisupäivä: 24.7. 2008 Lajityyppi: Puzzle
Pelaajia: 1-3 Hinta: 700 Wii-pistettä (n. 7 euroa)
PEGI-suositus: 3 Muistipaikkoja: 232
Ohjaus: Wiimote ja Nunchuk Kotisivu: http://www.colorz-thegame.com
Ranskalainen Exkee suuntaa PC- ja mobiilituotantojensa ohella taitojaan myös Nintendon konsoleiden suuntaan. Yhtiön ensimmäinen WiiWare-peli ColorZ on värikäs toimintapuzzlehybridi, joka ottaa hyödyn Wiin ohjauksesta melko uniikilla tavalla.

ColorZ:n oudon maailman on saastuttanut virus, joka näyttäytyy väripallorykelminä. Putsaustehtävään on valittu kaksi oliota, jotka avaruusalustensa avulla aloittavat mittavan operaationsa. Oliot voivat mennä huoletta samanväristen pallojen läpi jolloin ne poistuvat näkyvistä. Eri värisiin palloihin osuminen aiheuttaa energian menettämistä ja pahimmillaan kuoleman. Pidemmälle päästyään eri väriset oliot voivat yhdistyä, jolloin väritkin yhdistyvät uudeksi sekoitukseksi.

Pelaaja ohjastaa ensimmäisessä kentässä alusta Wiimoten infrapunaohjauksella, ja vielä tässä vaiheessa on selvää että kenttä toimii lähinnä harjoituksena. Toisessa kentässä ohjattavana on yhtä aikaa kaksi alusta, joista toinen liikkuu Nunchukilla. Kylmä hiki puskee pintaan ufojen lennellessä eri suuntiin, mutta lopulta mukaan lipuu vielä kolmas alus, jota ohjataan ristiohjaimella! Jokainen voi kuvitella tykönään, miltä pelaaminen tässä vaiheessa tuntuu. Yksinpelinä ColorZ vaatiikin reipasta koordinaatiokykyä ja useampien asioiden hallitsemista yhtä aikaa. Tässäpä muuten oiva tapa tarkastaa, löytyvätkö pääkopasta putkiaivot. Yhteistyötilassa ColorZ on huomattavasti hauskempaa ajankulua, sillä vaikeustaso vaikuttaa näin edes hiukan reilummalta. Kaikesta päätellen vaikuttaa siltä, että yhteensä 20 kenttää sisältävä ColorZ on kehitetty moninpeliä varten ja yksinpelimoodi on mukana vain kestävyystestinä.

Grafiikaltaan ColorZ on luonnollisesti hyvin värikästä, mutta samalla pidempää sessiota ajatellen jo vähän turhankin räikeää katseltavaa. Animaatiot ovat hauskoja mutta hillittyjä. Visuaalinen tyyli jakaa varmasti mielipiteet. Äänimaailma on erityisen tärkeäksi muodostuvaa keskittymistä ajatellen mukavan seesteistä, kunnes elämän loppuessa ilmoitetaan tylysti "you lose!" jo valmiiksi vihaiselle pelaajalle.

ColorZ on Exkeen kohtuullinen ensinäytös WiiWareen eikä 700 Nintendo-pisteen hinta järkytä lompakkoa. Vaikeustaso on tosipelaajille mitoitettu, mutta ulkoasu miellyttää varmasti enemmän satunnaisempaa kapulan heiluttajaa. Lisäksi WiiWaren ja Virtual Consolen puzzlevalikoima on jo muutenkin mainiosti edustettuna, jolloin ColorZ voi jäädä harvempien huviksi. Haastavien co-op -tapausten ystävät voivat tsekata Exkeen debyytin jo hyvin toimivan ohjauksen ansiosta. Mahdolliset rajoitteet löytyvät puolestaan pelaajan korvien välistä.

Lue myös ColorZ:n isän, Romain Streichembergerin haastattelu KonsoliFINistä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi