Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Dead Space Ignition (PSN)

Julkaisija: Electronic Arts Kehittäjä: Visceral Games
Julkaisupäivä: 12.10.2010 Lajityyppi: Älypeli
Pelaajia: 1 - 2 PSN: Tilastot
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 4,99€
Koko: n. 1,5 Gt Muuta: Kiitokset arvostelukappaleesta Electronic Artsille.

     

Varaa puhtaat kalsarit, sillä Dead Space 2 siintää horisontissa. Yllätyshitin jatko-osa ilmestyy asiaan kuuluvasti tammikuun valottomien päivien aikaan. Studiopamput myhäilevät jo tyytyväisinä tulevaa rahavirtaa, mutta sitä ennen maistiaisia voi ottaa pelin esiosasta. Lisänimellä Ignition kulkeva peli sijoittuu Dead Space 2:n tapahtumapaikalle Sprawliin, jossa seurataan Iisakin sukulaissielu Francoa hetkeä ennen varsinaisen tarinan alkua. Liipaisinherkimmät joutuvat tosin pidättelemään himojaan. Tämä insinööri ei aseisiin koske.

Dead Space Ignition on interaktiivinen sarjakuva, jonka anti pistää toivomaan parempaa. Pelkistetyt ruudut, tökeröt animaatiot ja sieluton ääninäyttely eivät lämmitä, kun koko peli pohjaa perustansa kyseiselle esitystavalle. Alle tunnin mittaisesta läpijuoksusta yli puolet käytetään vieläpä ongelmatehtävien esittelyyn, eikä jäljelle jäänyt aika informaatiolla herkuttele. Siitäkin huolimatta, että peli haarautuu pariin otteeseen ennen yhteistä loppuratkaisua. Kun pelin ideana on näyttää tapahtumia ennen Dead Space 2:n alkua, luulisi taustoihin olleen myös panostettu. Aneemisuutensa vuoksi useammat läpipeluukerrat tuntuvatkin varsin utopistiselta ajatukselta, etenkin kun varsinaisen palkinnon (uniikki haarniska Isaacille) saa jo kertarykäisyllä.

Varsinaisesta pelattavasta ei voi puhua sen ylevämmin. Suunnanvalinnan ohella pelaajan harteille jää lukkiutuneiden ovien, viallisten tietokoneiden ja rikkoutuneiden laitteiden korjaaminen. Insinöörihommia. Käytännössä hommat hoidetaan kolmella minipelillä, joiden mielekkyys ei päätä huimaa. Ensimmäisessä ohjataan viivaa läpi muuttuvan maaston tavoitteena päästä maaliin ennen järjestelmänvalvojia. Pelaajalla on käytössä muun muassa turboa sekä ajanhidastus. Toisessa pitää heijastaa lasersäteet peilien avulla oikeisiin pisteisiin, mikä ei enempiä selityksiä tarvinne. Kolmas on Tower Defence -tyyppinen mukaelma, jossa pelaaja on hyökkääjän roolissa. Neljällä erilaisella vitsauksella varustettu minipeli ajautuu tosin yksinkertaiseksi napin takomiseksi ilman strategista pohjaa. Jokainen erilainen tehtävä on pelattavissa kaveria vastaan tai haastamalla tilastojen kärkinimiä.

Dead Space 2:n ennakkotilaajat saavat esiosan kylkiäisenä (erikseen 4,99€), mutta se ei paranna tosiasioita. Dead Space Ignition on äärimmäisen huono tekele. Sen pelattava arvo lähenee miinus lukemia, eikä se tarjoa tarinallisesti mitään mielekästä kerrottavaa tulevista tapahtumista. Ainoa oleellinen sisältö tuleekin varsinaiseen peliin avattavasta haarniskasta, jonka saa onneksi nopeasti haltuunsa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi