Dragon Age 2 - Legacy (DLC)

Julkaisija: Electronic Arts Kehittäjä: BioWare
Julkaisupäivä: 26.7.2011 Lajityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1 Live-tuki: Ei
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 720 Mt Muuta:

    

Hawken tarina saa jatkoa Dragon Age 2: Legacy -nimisessä ladattavassa lisäsisällössä. Päähenkilön sisaruksen epäonnistunut kaappausyritys johdattaa porukan Carta-organisaation jäljille Vinmarkin vuoristoille. Aavikon nielemälle alueelle saavuttua käy ilmi, että kaiken takana on Hawke-suvun verta janoava muinainen pahuus.

Emopelin pettymystä aiheuttaneiden sivutehtävien jälkeen Legacy on piristävä poikkeus. Kokonaan uudelle alueelle sijoittuva jatkotarina on visuaalisesti näyttävä ja piristävän erilainen aiemmista lokaatioista. Valtavien hiekkadyynien keskellä sijaitseva rauniokaupunki johdattaa pelaajan rakennusten laitamille pystytetyn tornin luokse. Taivaisiin kurkottavan profiilin sijaan torni kaivautuu syvälle maan sisään. Yhdestä pelialueesta huolimatta Hawken johdattelema ryhmä koluaa varsin kirjavissa maisemissa.

Lisäsisällön kimppuun pääsee välittömästi Kirkwalliin asettauduttua tai emopelin jälkeen. Seurueeseensa kannattaa ottaa mukaan toinen sisaruksista, sillä tapahtumat jatkavat emopelin päähenkilökeskeistä kerrontaa. Vaikeusasteesta riippuen muutaman tunnin kestoinen juoni syventää Hawke-suvun menneisyyttä ja ennen kaikkea perheen edesmenneen patriarkan osallisuutta tapahtumiin. Mielenkiintoisesta asetelmasta huolimatta juoni ei lunasta aivan asetettuja odotuksia, mutta se pitää sisällään monia mielenkiintoisia tuttavuuksia ja hyvin kirjoitettua dialogia. Pelin luonteeseen kuuluen pelaaja joutuu tekemään myös valintoja.

Perusmekaniikaltaan Legacy ei liioin poikkea Dragon Age 2:sta. Tutkimisen ja taistelun välinen tasapaino on sopiva. Mukana on jopa yksi helppo ongelmanratkontakohtaus sekä muutamia sivutehtäviä, jotka luonnollisesti palkitsevat pelaajan uniikeilla esineillä. Ilahduttavasti viholliskohtaamiset eivät noudata aivan niin pahasti emopelin aaltomaista strategiaa. Sen sijaan korkeuksia hyödynnetään aiempaa enemmän, mikä tuo omat ongelmansa konsolipohjaiselle käyttöliittymälle. Uudet vihollistyypit tuovat toimintaan sopivasti vaihtelua, ja esimerkiksi valtavaa kilpeä edessään kantava genlock alpha kaatuu vain takaapäin kohdistuvilla iskuilla. Myös juonen päätteeksi kohdattava loppuvastus on toteutettu erinomaisesti.

Dragon Age 2: Legacy sisältää hintaansa nähden karvan liian vähän sisältöä, vaikka peli on muilta puitteiltaan enemmän kuin kohdallaan. Varsinkin juonen rakenne ja alueen suunnittelu ovat emopelin vastineita huomattavasti mielekkäämmät. Myös uudet viholliset lunastavat paikkansa. Sen sijaan mukaan tarttuvat esineet ovat perin vaisuja, eikä muokattava hahmokohtainen ase ole normaalia kummempi ilmestys. Puitteistaan huolimatta Legacy tarjoaa sarjan ystäville viihdyttävän pelikokemuksen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi