Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Dragon Age: Origins - Darkspawn Chronicles (DLC)

Laajennus peliin Dragon Age: Origins Kehittäjä: BioWare
Julkaisupäivä: 18.5.2010 Lajityyppi: Roolipeli
Pegi-suositus: 18 Hinta: 400 pistettä

Vanhan koulukunnan roolipeli Dragon Age: Origins on saanut viimeisen puolen vuoden aikana peräti viisi ladattavaa lisäosaa. Toistaiseksi laatu on kyetty pitämään korkealla, ja jopa pettymykseksi luokiteltava Return to Ostagar onnistui ylittämään riman paljolti halvan hintansa ansiosta. Darkspawn Chronicles on ideansa puolesta mielenkiintoinen, mutta toteutus ontuu niin pahasti, että 400 pisteen hinnasta huolimatta se kannattaa jättää lataamatta.

Emopelin lopussa darkspawn-pahikset hyökkäsivät Denerimin kaupunkiin, jota pelaaja tietenkin joukoillaan puolusti varsin menestyksekkäästi. Darkspawn Chronicles esittää taistelun vaihtoehtoisen historian näkökulmasta: mitä jos pelaaja olisikin kuollut Grey Wardeneiden jäseneksiottamisriitissä ja Denerimin puolustus olisi jäänyt Alistairin harteille? Koko laajennus pelataan darkspawnien riveissä ja tavoitteena on vallata kaupunki tappaen kaikki sen asukit. Minkäänlaisia valintoja ei tehdä, tavaroiden keräämisellä ei ole merkitystä, eikä edes ääninäyteltyä dialogia kuulla. Asiaa ei millään tavalla auta se, että Awakening-lisärissä mielenkiintoiset darkspawnit esitetään Chroniclesissa persoonattomina eläiminä.

Pelillisesti uutta on mahdollisuus komentaa erilaisia pahishemmoja, joista mahtavin on tietenkin suurikokoinen Ogre. Darkspawnien kyvyt ovat mielenkiintoisia, mutta niitä ei pääse missään vaiheessa hyödyntämään tarpeeksi, saati sitten kokeilemaan luovasti omia ideoita. Mikäli jatkossa tulee lisää ladattavaa pahisten näkökulmasta, on pelaajalle annettava enemmän mahdollisuuksia leikkiä örrimörrien taidoilla ja aseilla.

Graafisesti Darkspawn Chronicles on samaa laatua kuin Dragon Age: Origins, mutta musiikki alkaa ärsyttää jo kauan ennen loppuratkaisua. Lisäksi luritus on päällekäyvää ja uhkaa viedä huomion pääasialta, taistelulta, kokonaan. Suoraviivainen mättäminen on ohi vajaan kahden tunnin jälkeen, eikä lyhyt loppuvideo tuo minkäänlaista onnistumisen tunnetta. Lisärin uudelleenpeluuarvo on täysi nolla, koska pelaaminen on alusta loppuun pelkkää putkessa etenevää taistelua. Tee itsellesi palvelus ja pelaa vaikka emopeli uudestaan tai fiilistele Awakening-lisäri vielä kerran: Darkspawn Chroniclesiin ei kannata rahojaan tuhlata.
Galleria: 

Kommentit

Kaks tuntia pelkkää mättämistä ärsyttävän musiikin säestyksellä? Ei kuulosta mukavalta.

En kyllä kokenut lisäriä ihan niin huonoksi kuin FL. Onhan se toki Awakeningin jälkeen pelkkä lyhyt pyrähdys ilman (lähes) minkäänlaista juonta. Pidin tästä kuitenkin enemmän kuin RtO:sta joka oli kunnolista lisäriä odotellessa suuri pettymys.

Jos haluaa vain A-luokan pelattavaa, kannattaa tämä jättää väliin. Mutta jos on tiukasti Biowaren tuotoksien (ja EA:n rahastuksen) kuuliainen orja, ei jää muuta vaihtoehtoa kuin ladata tämäkin lisäri ja pelata se yrittäen samalla nauttia pelistä edes jollain asteella.

Antaisin 2/5 kun samalla asteikolla emopeli on 5/5, Awakening 4½/5 ja Return to Ostagar 1½/5 (edes jotain juonentynkää, mutta se pituus!)

FL:n dissaamismeininki näyttää jatkuvan tutulla linjalla. Joko mies ei kykene kirjoittamaan mitään positiviista mistään, tai sitten hän vaan sattuu saamaan KonsoliFINin huonoimmat arvostelut itselleen. Oli miten oli, kyllä tuo nyt mainettaan parempi ole. En ole samaa mieltä lisärin mielettömyydestä, sillä onhan se ihan kivaa hakkausta. Käsittääkseni Darkspawnit ei muuta paremmin teekään, kuin tapa? Joten olisiko tuossa pitänyt olla syvällisiä juonellisia pätkiä, jotka koostuisivat pelkästään murinasta, örinästä ja miekan heiluttelusta? Onhan tuo sentään Ostagaria parempi pätkä - reilustikin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi