Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Dragon Age: Origins - Leliana’s Song (DLC)

Laajennus peliin Dragon Age: Origins Kehittäjä: BioWare
Julkaisupäivä: 6.7.2010 Lajityyppi: roolipeli
Pegi-suositus: 18 Hinta: 560 pistettä

BioWaren fantasiaroolipeli Dragon Age: Origins on viime aikoina saanut niin sanottuja itsenäisiä lisäosia, joissa ei enää pelata päätarinassa luodulla hahmolla. Tällaisten lisäreiden tarkoituksena on syventyä johonkin emopelin osa-alueeseen uudesta näkökulmasta. Darkspawn Chronicles oli epäonnistunut pohjaan palanut pannukakku, mutta onneksi Leliana’s Song pärjää paremmin. Kerrontaan on tällä kertaa todellakin panostettu, mikä näkyy myös tiedostokoossa: peräti 470 megatavua.

Pääpelissä sivutaan useaan kertaan Lelianan tarinaa siitä, kuinka hän toimi Fereldenissä Orlais’ta tulleena vakoojana. Teemalle on omistettu kokonainen sivutehtävä, jossa Leliana etsii vanhaa työtoveriaan Marjolainea. Lisäosa keskittyy juuri tähän mielenkiintoiseen vaiheeseen Lelianan elämässä. Pelaaminen alkaa Denerimin kauppatorilta ja päättyy odotetusti Andrasten kirkkoon Lotheringissa. Kerronta on tarinavetoisuutensa vuoksi erittäin suoraviivaista, eikä juoneen vaikuttavia valintoja juurikaan saa tehdä. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä tarina pitää loppuun saakka otteessaan. Myös loppuratkaisu on tyydyttävä, ja lopputekstien rullatessa huomaa toivovansa samanlaisia lisäosia myös muista pääpelin henkilöistä.

Lelianan rinnalla kulkevista henkilöistä merkittävin on luonnollisesti Marjolaine, ja näiden kahden naisen välinen seksuaalinen jännite tulee matkan aikana erittäin ilmeiseksi. Muita hahmoja ovat pakomatkalla oleva velho Sketch ja rääväsuinen kääpiö Tug. Välivideoita ja jutustelua on paljon aiempia lisäosia enemmän, mikä on pelkästään positiivinen asia. Sivuhenkilöt kuitenkin lähinnä naljailevat toisilleen tai kommentoivat käsillä olevaa tilannetta, jolloin kuva heidän persoonistaan jää vajaaksi. Toisaalta tällä tavalla pelaajan huomio kiinnittyy olennaiseen eli Lelianan ja Marjolainen suhteen kehittymiseen.

Graafisesti toteutus on pääosin entisenlaista, mutta Denerimin öinen kauppatori näyttää saaneen pienen lisäviilauksen. Lisäksi kasvoanimaatiot tuntuvat aiempaa elävämmiltä, mikä onkin tärkeää välitettäessä tarinan tunnelatauksia pelaajalle. Kaikki tapahtumapaikat ovat jo entuudestaan tuttuja, mutta ympäristöt on silti kyetty pitämään ilahduttavan vaihtelevina. Ääninäyttely on melkein emopelin tasolla määrän ja laadun puolesta lisäten pelaajan viihtymistä entisestään.

Leliana’s Song on ohi noin 2-3 tunnin pelaamisen jälkeen ja 560 pisteen hinnallaan se on ehdottomasti lataamisen arvoinen. Toivottavasti saamme jatkossakin tällaisia syventäviä lisäreitä. Itse olisin suuresti kiinnostunut ainakin Zevranin, Stenin, Wynnen, Alistairin ja varsinkin Shalen kohtaloista ennen emopeliä.
Galleria: 

Kommentit

"Lelianan rinnalla kulkevista henkilöistä merkittävin on luonnollisesti Marjolaine, ja näiden kahden naisen välinen seksuaalinen jännite tulee matkan aikana erittäin ilmeiseksi."

Ja näin Fellu-setä sai myytyä tämän lisäosan.

No voihan hitto, vihdoinkin lepsoromanssia!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi