Kesäkuun puoliväli on tunnetusti peliharrastajille yhtä juhlaa, kiitos Los Angelesissa pidettävien E3-messujen. Viikon aikana esitellään uusia nimikkeitä, konsoleita sekä vedetään seuraavien vuosien suuntaviivat koskien pelillisiä trendejä. Tarjolla on uutisia ja tietoja julkaisupäivistä enemmän kuin ehtii sisäistämään.

E3-messujen lehdistötilaisuuksien aikataulut ja Twitch-osoitteet on listattu alla. Normaalista poiketen Electronic Arts starttaa esitykset jo lauantai-iltana Suomen aikaa.

  • Electronic Arts: lauantai 10.6. klo 22.00 (https://www.twitch.tv/ea)
  • Microsoft: maanantai 12.6. klo 00.00 (https://www.twitch.tv/xbox)
  • Bethesda Softworks: maanantai 12.6. klo 07.00 (https://www.twitch.tv/bethesda)
  • PC Gaming Show: maanantai 12.6. klo 20.00 (https://www.twitch.tv/pcgamer)
  • Ubisoft: maanantai 12.6. klo 23.00 (https://www.twitch.tv/ubisoft)
  • Sony: tiistai 13.6. klo 04.00 (https://www.twitch.tv/playstation)
  • Nintendo: tiistai 13.6. klo 19.00 (https://www.twitch.tv/nintendo)

KonsoliFINin seurassa messuja voi viettää joko seuraamalla etusivun uutistarjontaa tai livenä Discord-kanavallamme. Ohessa toimituksen odotukset tämän vuoden tarjonnasta.

Petri Leskinen - 3JPX2

E3-messuilla on parasta tietenkin lehdistötilaisuuksien seuranta, vaikkei niissä esitelläkään kaikkein mielenkiintoisimpia tekeleitä. Isoilla lavoilla näytetään pääasiassa kuvaa konsolivalmistajien omista vetonauloista, yksinoikeuspeleistä, ja siksi onkin mukava arvostella kenen show onnistui parhaiten. Omaan makuun uppoavat kuitenkin pienemmät indiehelmet, joiden olemassa olosta ilmoitellaan pitkin messuviikkoa. Odotankin Below'lle, Tacomalle ja Cupheadille vihdoin julkaisupäivämääriä, Obductionille PlayStation 4 -käännöstä ja tämän lisäksi useita uusia, ennennäkemättömiä tulokkaita alustalle kuin alustalle. Yksinkertaisesti sanottuna: toivon siis paljon pelejä!

Petri Kataja - W2MCT

Suurempia odotuksia ei kyllä ole. Toisaalta! Vaikka taloudesta ei Switchiä löydykään, on mielenkiintoista katsoa miten Nintendo jatkaa konsolin mainiosti alkanutta matkaa. Hitusen kiinnostaa myös nähdä, josko nyt nähdään viime vuonna huhuttuja käännöksiä Wii U -peleistä. Super Smash Bros. ja Super Mario Maker lienevät mahdollisia. PlayStation 4 -puolelle ei ole odotuksia lainkaan, etenkin koska Final Fantasy VII:n uusioversio tuskin saapuu markkinoille vielä pariin vuoteen. Jos keksimällä pitäisi jotain keksiä, niin olisihan se mukava kuulla lisää Insomniac Gamesin tulevasta Hämähäkkimies-rymistelystä.

Tero Lepistö - F43GZ

Koska olen vanha ja tylsä, ei E3 aiheuta enää ennakkoon valtaisia sydämentykytyksiä. Messujen antia kuitenkin seuraan suurella mielenkiinnolla, ja olisihan se mukava kokea joku todellinen yllätyskin ainaisten vuotojen sijaan. Mikäli kuumotuksen kohteita pitää listata, nousee Xbox Scorpio kärkisijalle. Uusi konsolirauta on aina iloinen asia, joten toivottavasti Microsoftin huimat puheet laitteen suorituskyvystä pitävät paikkansa ilman, että hinta nousee taivaisiin. Pelirintamalla odotellaan lähinnä jotain kivaa Switchille. Lisäksi Gran Turismo Sportille olisi mukava saada vihdoin julkaisupäivä. Aikatauluja aina yhtä säntillisesti noudattava Kazunori Yamauchi taisi luvata sen alun perin vuodelle 2015.

Olli Ouninkorpi - 9FQ2M

On pienoinen pettymys, että yllätyksiä lukuun ottamatta odotin E3:lta eniten ensimmäisiä paljastuksia jokavuotisesta Änäri-painoksesta. Sekin saatiin kuitenkin jo hoidettua pois alta hammassuojineen päivineen, joten julkistusten osalta lähden liikkeelle mahdollisimman avoimin mielin ja ihmettä toivoen.

Onneksi sisällön lisäksi vähintään yhtä suurta hupia tarjoaa itse show. Kuka julkkis yrittää parhaansa mukaan vaikuttaa kiinnostuneelta uudesta CoDista? Minkä lehdistötilaisuuden juonnot on koottu viisi vuotta vanhoista meemeistä? Onko jollain oikeasti hyvät jutut? Entä kuullaanko lavalla tänä vuonna kotimaista rallienglantia? Ja lopuksi: minkä viime vuosikymmeneltä haiskahtavan suunnitteluratkaisun Nintendo tällä kertaa julkistaa? Pelkästään näiden kysymysten vuoksi E3 on joka vuosi seuraamisen arvoinen spektaakkeli.

Jyri Jokinen - JM36H

Muutaman lähes tajunnanräjäyttävän kokemuksen jälkeen olen vakuuttunut siitä, että VR on videopelien uusi paradigma: vastaavaa mullistusta pelaamisessa ei ole nähty miesmuistiin. Sisällön puolesta on kuitenkin ollut hiljaista, etenkin ihan huippuelämyksiä on tarjottu aika harvakseltaan. Ikuisena optimistina toivon, että tämän vuoden E3 osoittaa Sonyn heittäytyneen leikkiin ihan tosissaan, eikä seuraavaa käyttökertaa odottava kypärä jää vain TV-tason päällä pölyä kerääväksi ylikalliiksi leluksi. Jos nimittäin lupaukset jäävät laihoiksi tänä vuonna, seuraavaa aaltoa ei todennäköisesti ole luvassa.

Päästäkää minut uudestaan seikkailemaan pyssyohjaimen kanssa

Jaakko Herranen - 15243

Olo on edelleen niin tyhjä vuoden 2015 Sonyn pressitilaisuuden jälkeen. Tiedättekös, ei ole järin helppoa asettaa odotuksia millekään, kun on ensin varronnut 15 vuotta ja rapiat Shenmue III:n julkistusta – joka siis tapahtui tuona siunattuna vuonna. Nythän sitten Ryo Hazukia ei tuodakaan näytille E3-messuille.

No, ehkä se Assassin's Creedin paluu kiinnostaa hieman. Mitä lie uutta Ubisoft onkaan saanut aikaiseksi hieman väsähtäneeseen sarjaan välivuoden aikana? Tuskin paljoakaan. Project Scorpio menee ruhtinaallisten veronpalautusten ansiosta ostolistalle, joten yksityiskohtia tämän monsterikonsolin tiimoilta on myös mukava kuulla. Muutoin MEGATONNEJA sitten tuskin nähdäänkään. Toki lehdistötilaisuuksiin suhtautuu tästä huolimatta edelleen lapsen innolla hykerrellen. Ihme juttu.


Mitä itse toivot, haaveilet ja odotat? Kerro toki kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi