Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Mitä jäi käteen vuoden 2018 E3-messuista

E3-messujen lehdistötilaisuudet ja muut julkaisijoiden lähetykset huolella tihrustanut KonsoliFINin toimitus kokoontui Slackiin purkamaan ajatuksia. Tässä sensuroimattomat kommentit nähdystä ja kuullusta.

Jyri Jokinen: E3 on tältä vuodelta ohi, ja kaikki isot julkaisijat pääsivät esittelemään lähitulevaisuuden tarjontaansa. Millaisia mietteitä pelialan nykytilasta tapahtuma herätti?

Olli Ouninkorpi: Kolmen suuren settejä katsoessa vois helposti heittää, että "kehitys loppuu tyytyväisyyteen", mutta ennemminkin se oli vaan Microsoftin pyristelyä viimeisellä sijalla, Sonyn rutiinisuorittamista ja aina yhtä ailahtelevaa Nintendoa.

Mutta mitäpä peleistä. Tilaisuuksien teknisen toteutuksen osalta Microsoft vei kahta muuta rumasti, kun Sony kompuroi alussa taidekikkailuun ja Nintendolla yli puolet kömpelöstä lähetyksestä teennäisellä äänellä päälledubattua luennointia Smash Brossin pienimmistäkin yksityiskohdista.

Toki Sonylle pisteet siitä, että uskalsivat aloittaa shownsa lesbokohtauksella.

Toni Turunen: Vaikka katsoinkin E3:sta varsin vähän, niin jotain ajatuksia ilmoille. Loppuvuosi ja sen jälkeinen aika näyttää aivan hemmetin hyvältä pelitarjonnan puolesta. Käytännössä monta sellaista, jotka on pakko hankkia ja ajankäytön suhteen ei tule olemaan ongelmia. Elder Scrolls 6, Red Dead Redemption 2, Dying Light 2, Fallout76 etunenässä kiinnostavat eniten. Bubbling under -osastoa ovat esim. Spiderman ja The Last of Us 2, jotka voisivat tarinapelinsä osalta olla kiinnostavia, mikäli verkkopelimätöiltä jää aikaa. Vaikka kyseessä onkin samojen ideoiden kierrätystä, niin joka kerta on saanut sen saman "pakko pelata" -fiiliksen uuden tarinan myötä.

Niin ja tietysti uusi Battlefield, jos siihen saadaan toimiva Battle Royale

Jyri J.: Itselleni kaiklein kiinnostavinta oli se, että Microsoft ei todellakaan aio käpertyä nurkkaan kuolemaan, vaan panostaa oikeasti pelisisältöön. Isoin pommi oli Ninja Theoryn ostaminen; kauas on ajauduttu Heavenly Swordin ajoista. Mikähän sai lopulta vakuutettua studion siitä, että Microsoft tarjoaa hyvän kodin?

Toinen yllättävä havainto oli, että olen pahasti immuuni hypetykselle. Yksikään esitelty peli ei saanut viisaria värähtämään. Varmasti jotain pelaan ensi vuonnakin, mutta palavaa halua saada kaikki mulle tänne heti ei syttynyt.

Emmi Hattunen: Microsoftilla oli paras show varmaan jo senkin takia että he eivät paljastaneet ennakkoon oikeastaan mitään. Näyttivät hyvään tahtiin mitä kaikkea on luvassa ja lyhyet puheet niistä.

Yllättävin oli minun mielestä Squaren puolituntinen ohjelma. Heiltä kuitenkin on lupaavia nimikkeitä tulossa ja niitä esitellään nyt paraikaa Square Enix Presents striimeissä mutta tyytyivät noinkin pliisuun valmiiksi editoituun videoesitykseen. Jos jonkun pitäisi kopioida nintendon tyyliä niin EA voisi ottaa mallia. Sonyn ohjelmassa oli sekin outous, että vaikka heilläkin oli hyviä juttuja esillä niin paljon tulevista peleistä on jätetty jonnekin Coliseum ohjelman striimeihin. Katselin esimerkiksi eilen Media Moleculen live gameplay demoa Dreamsistä sekä Spyron demotusta lavalla. Miksei näitä voinut olla Sonyn pressissä mukana niin se ihmetyttää mua.

Mutta oli kiva huomata Remedyn Controlin reaktiot yleisöstä, ensin innokkaat taputukset pelin nimelle ja sitten kun tuli Remedyn ja 505 gamesin logot niin tuli kovempaa huutoa yleisöstä :smile:

Senja Littman: Ensimmäistä kertaa elämässäni tuli katsottua E3-messujen lehdistötilaisuudet. Olihan nuo ihan mielenkiintoista katseltavaa. Microsoftilla oli mielestäni hienoin ja mahtipontisin esitys, vaikka yhtään minua kiinnostavaa peliä he eivät julkistaneet.

Suurin pettymys minulle oli Nintendo. Odotin innoissani monta viikkoa Switchin Animal Crossingin julkistamista, mutta mitään tietoa siitä ei paljastettu. Sen sijaan jouduin katsomaan puolen tunnin ajan höpinää Smashista, joka ei kiinnosta minua ollenkaan. Muutenkin Nintendon lähetys oli tyhjää täynnä.

Emmi H.: Nintendon ja Sonyn jutuissa häiritsi että joo Nintendosta tiedettiin että keskittyvät Smashiin niin tottakai sieltä tulee paljon Smash-uutisia mutta nyt edes vähän jotain konkreettisempaa muista tulevista jutuista? Ai eikö? No ei sitten. Sony ilmoitti keskittyvänsä kunnolla Spider-Maniin, Death Strandingiin, Ghost of Tsushimaan ja The Last of Us 2:een. Spider-Manista tiedetään nyt aika paljon, Death Strandingista ei ole vieläkään mitään hajua, Tsushimasta pikkasen enemmän ja Last of Us 2:n tarinasta ei oikein ole tietoa mutta nyt nähtiin kunnolla pelikuvaa sentään.

Neljään isoon peliin keskittymisestä huolimatta ehtivät kuitenkin esitellä aika paljon muitakin pelejä

Jos pitää sanoa että kuka voitti niin Bethesda voitti :smile:

Jaakko Herranen: Varsinaiset MEGATONNIthan tässä jäi hyvin pitkälti uupumaan. Microsoft veti silti tällä kertaa ylivoimaisesti pisimmän korren puhtaalla pelitykityksellään. Siinäkin mielessä amerikkalaisjätti oli kuunnellut fanien nillittämistä, joten propsit kotiin ehdottomasti. En minä sieltä silti oikein mitään tähellistä muista, paitti ihana Ori and the Will of the Wisps, jonka olisin halunnut niin kovin jo tänä vuonna. Edellinen osa on nykygenin täydellisimpiä pelejä.

Sonyn pressi oli sekava ja poukkoileva setti turhine taukoineen yms yms. Tsushima tuli puskista ja häkellytti ulkoasullaan, Last of Usin traikku oli hieno. Remedyn uutukainen oli ylläripylläri, mutta muistutti liikaa Quantumia. Square oli kaikista turhakkein, olisivat voineet jättää pitämättäkin.

Jyri J.: Jäikö mikään peli kummittelemaan takaraivoon niin että heti himottaisi päästä pelaamaan?

Emmi H.: Kingdom Hearts 3, Ghost of Tsushima, Fallout 76

Jaakko H.: Ori, Ori, Ori!

Kingdom Heartsia tykitettiin niin paljon ja niin ankeiden trailereiden kera, että siihen en taatusti tuu koskemaan pitkällä tikullakaan :smile: Ne traikut oli jotenki kammottavan amatöörimäisiä, mutta se tuntuu muutenki olevan usein japsifirmojen ongelma.

Missä oli Shenmue III, kysyn vain :disappointed: :disappointed: :disappointed:

Emmi H.: Ainoa outo niissä traikuissa oli ääniefektien puuttuminen ja Luxordin modeli

siis hyi

Jaakko H.: Tajuaako joku niitten pelien tarinaa vielä näin mitälie vajaan 20 vuoden jälkeen :smile:

Emmi H.: Miten niin 20 vuoden jälkeen? Vastahan ne julkasi kaikki pelit uudestaan pleikkarille :smile:

Kingdom Hearts -pelien juoni on vähän kuin tusinatavara-anime. Mitä tahansa voi tapahtua, joten turha ajatella liikaa !

Jaakko H.: Nii ja hei mikässeoli se se Tunic! Se vaikutti kivalta, menny aiemmin ihan ohitte

Senja L.: The Elder Scrolls VI! Sitä on ootettu tässä jo Skyrimin julkaisusta lähtien :D

Jaakko H.: Niin, vaan se julkastaan ehkä 2020, jos sillonkaan.

Mainittiinko muuten alustoja, vai onko seuraavan genin shittiä?

Senja L.: Hyvää jaksaa aina odottaa.

Emmi H.: Aiheeseen liittymätön välikommentti, minusta on huvittavaa että ihmiset on ärsyyntyneitä että Last of Us 2 -trailerissa näkyi kahden tytön pusu. Ihan kuin tämä Ellien suuntautuminen ei olisi ollut jo tiedossa :smile:

Toni T.: Sivumennen mainitsen, että täällä aiemmin mainittu Ori on ainoa peli Gears of Warin jälkeen, jolloin ajattelin toisen konsolin omistamista.

Senja L.: Fallout 76 on sinänsä ihan jees, vaikka olisin kyllä toivonut ihan perinteistä Fallouttia.

Toni T.: Ja Orin jatko-osan traileri - jestas, miten upea peli

Emmi H.: Vähän samat fiilikset, mutta samaan aikaan kun ominaisuuksista kerrottiin niin mä ajattelen että ei vitsi kuin hauskaa tää vois olla :smile:

Senja L.: Ehkä se kavereiden kanssa menee

Mut tuntemattomista pysyn kaukana :<

Emmi H.: Ootsä NIIN suomalainen? :smile:

Senja L.: Hah, en kai. Yleensä vaan moninpeleissä tulee vastaan kamalia ihmisiä.

Emmi H.: No joo totta.

Senja L.: Ei jaksa alkaa tappelemaan jonkun 12 vee Georgen kanssa jostain ihan turhasta jutusta.

Emmi H.: Senkun nuketat sen 12 vuotiaan :smile:

Tai niin minä ainakin aion tehdä jos joku tulee siinä mulle urputtelemaan, kostan miljoona kertaa pahemmin :smile:

Senja L.: Oon liian kiltti

Olli O.: Ei kyllä tullu "heti hankittava"-fiilistä mistään, vaikka ihan mielenkiintosia nimikkeitä joukkoon mahtuki. Tsushima ja Cyberpunk jäi parhaiten mieleen.

Uusi Elder Scrolls tietysti myös, mutta samaa ois voinu sanoa jo ennen E3:a. Tiedossa oli, että joskus tulee, eikä nytkään olla juuri sen viisaampia.

Jaakko H.: Ellien pusu sai manbabyjen ruikutusta samasta syystä ku Battlefield-naiset ja mitänäitä nyt on.

Se oli ihana traileri btw, vaikka sen herkistelyn oheen se brutaali tappaminen oli ehkä vähän liikaa. Ja mahtava se tunnusbiisi.

No okei, se oli ehkä toinen peli, joka jäi mieleen. Silleen isosti

Olli O.: Mitä Oriin tulee niin kauniita ja taiteellisia 2d side scrollereja ihaili sen muutaman kappaletta, mutta ei ne oo muutamaan vuoteen enää säväyttäny.

Jaakko H.: Ori on parhautta just kontrollien ansiosta.

Jyri J.: Monet esitellyistä peleistä oli tajuttoman hyvän näköisiä, mutta sen lisäksi niistä ei jäänyt kuin laimea meh-fiilis. Controlin traileri oli niin härö, että ensin luulin siinä olevan uutta kuvaa Death Strandingista. Toisaalta Kojiman tuotokseen päästessä oli pakko todeta, että moiseen happoisuuteen ei Espoossa vieläkään venytä.

Ja kun nyt Death Stranding tuli mainittua, niin siinä on ehkä kiehtovin tällä hetkellä kehitteillä oleva peli. En ole Kojima-fani, enkä välttämättä koskaan tuotakaan pläjäystä pelaa, mutta jessus kun nuo trailerit ovat villejä.

Olli O.: Ohan se ehottomasti piristävää ja tekee hyvää, että AAA-pelien parissa joskus nähdään myös tollasta vähän hämmentävämpää materiaalia, jota ei ihan heti voi tuomita samaksi vanhaksi. Tällä viittaan siis Death Strandingiin.

Jaakko H.: Noen tiiä, itelle Control tuntu aika puisevalta. Liian Quantumimainen, ois voinu jopa luulla että joku spinoffi tms. Edelleenki Alan Waken paluuta ootellessa..

Emmi H.: Sain juuri selville, että Ghost of Tsushimassa tulis tosiaankin olemaan vaihtoehtona valita englanninkielinen tai japaninkielinen ääniraita joka just nosti mun hypetasoja tuota peliä kohti.

Leo Kannisto: Onneksi! Se trailerin enkkupuhe kuulostikin vähän "out of place" :trollface: Noin muuten yllätyin jopa itse kuinka Ghost of Tsushiman traikusta ei jäänyt järin kaksiset fiilikset: nätti kuin mikä mutta muuten jotain uupui. Hevostelu, tenchumainen kiipeily ja tappelupelimäiset duelit makeita jippoja kaikki, mutta silti jotenkin aika perinteistä ja hengetöntä menoa muuten. Toisaalta eipä vastaavia samuraiseikkailuja ole liiemmin nähty sitten Onimusha- ja Sword of the Samurai -sarjojen, että sikäli omat odotukset on jo oletusarvoisesti aika korkealla. Toivottavasti vain viholliskaartiin ei eksy mitään epäkuolleita tai demoneita!

Jyri J.: No mitä jäitte kaipaamaan? Muuta kuin Shenmue III:a?

Senja L.: Animal Crossing :(

Emmi H.: Jotain uutista olisin halunnut kuulla tästä:

Edes jotain. Mut ei mitään

Petri Kataja: Taidan olla huono pelaaja, kun mikään esitelty ei innostanut. Yhdessäkään pressissä ei vastaan tullut sellaista nimikettä, jota kiinnostaisi päästä pelaamaan. Ehkä pitäisi ottaa selville mitä kaikkia indienimikkeitä on julkistettu isojen lähetysten ulkopuolella. Jos jostain pitää innostua, niin itse pidin ehkä eniten Super Smash Bros. -esittelystä, mutta tiedän olevani vähemmmistössä. Ridley uutena hahmona sekä Snaken paluu ansaitsevan ison peukun. Olisi ne nippelitiedot ehkä voinut esittää myöhemmin erikseen, niin muut eivät olisi tuskastuneet.

Ubisoftille peukut parhaasta ja viihdyttävimmästä presentaatiosta. Miinusta isojen isojen julkistusten puuttumisesta ihan kaikille ja erityisesti Square Enixille.

Jaakko H.: Minusta tuolla oli aika huikea valikoima tyyliin "jokaiselle jotain". Harmaita räiskintöjä oli vähemmän ja monipuolisempia pelejä enemmän.

Jyri J.: Täyttikö tämän vuoden E3 odotukset?

Emmi H.: Sanoisin että joo

A-P Kuutila: Sanon myös joo. Tosin en odottanu mitään ja mitään ei tarjottu. Ainoo järkevä info oli Cyberpunkin FPS-kuvakulma

Olli O.: Täytti. Omalla kohdalla tää muutaman nimikkeen aiheuttama positiivinen kutittelu on selvästi enemmän kuin mitä viime vuoden tapahtuma pelien osalta tarjosi.

Petri K.: Smash Brosia lukuun ottamatta mitään en odottanut, oikeastaan mitään en saanut. Tai kai sekin on jotain, että tunnen nyt olevani huono pelaaja, kun mikään ei saanut hypeä nousemaan.

Jyri J.: Eli 2/5, paskat messut?

Petri K.: Tai 2/5, paska pelaaja.

Jyri J.: Mennään sillä.

Mikä E3-anti sykähdytti, mikä puistatti, mistä olisit halunnut kuulla enemmän tai edes jotain? Kommentoi!

Kirjaudu kommentoidaksesi