E3, Day 3: Vihdoin hands-on

Kolmantena päivänä matkaseurueen jäsenet heräsivät kuolleiden valtakunnan sijaan kiltisti omasta majapaikastaan. Siinä missä lentomatkat olivat vaatineet veronsa, eivät maanantain pressitilaisuudetkaan päästäneet helpolla. Onneksi kaikki paha loppuu aikanaan, joten tiistai olikin jo tarkoitus käyttää varsinaisella messualueella tulevia nimikkeitä tutkien.

Päiväohjelman pienimuotoisen uudelleenjärjestelyn jälkeen aamu avattiin kevyellä kävelymatkalla metroasemalta pääkallopaikalle. Huippukuntoiset atleetit osoittivat urheilullisuutensa pysähtymällä ainoastaan aamupalalle, johon keskittyvä ruokablogi julkaistaneen joskus.

Varsinaisella messupaikalla piipahdettiin toki jo maanantaina hakemassa kulkuoikeudet myöntävät mediapassit, mutta todellinen kuva miljööstä saatiin vasta tiistaina. Liekö kyseessä sitten vain stratosfäärisiin mittasuhteisiin yltäneet odotukset vaiko vain vilkas mielikuvitus, mutta etenkin Gamescomiin verrattuna Los Angeles Convention Center vaikutti melkoisen pieneltä. Kahteen halliin sekä yhteen välikäytävään ahdettu alue paljasti kaiken nopeasti, eikä turhalle ravaamiselle tai muulle häröilysekoilulle ollut tarvetta. Onneksi sentään Microsoftin alue onnistui hämmentämään isoudellaan sekä ahtaudellaan. Sonylla asiat lienevät tämän(kin) suhteen paremmin. (Asiaton huomautus - P33RO) Saksan messuihin nähden myös rahvaan yleisön puuttuminen muuttaa ilmapiiriä kummasti. Paikat ovat täynnä median edustajia, eikä täten turhaa ihmisruuhkaa ole kuin vähänpuoleisesti. Esimerkiksi Gears of War: Judgment -skabaan jouduttiin huutelemaan lisää pelaajia juuri ennen matsin alkua.

Mitäkökän päivään sitten sisältyi? Siinä missä nariseva Pikkarainen keskittyi naisten naurattamiseen, lähti Xboxin edellisiltaisista bileistä huolimatta Dressmann-mainoksen mallia muistuttaen edennyt Waluigi tutustumaan peleihin. Square Enixin tiloissa esitelty Murdered: Soul Suspect onnistui vakuuttamaan tyylillään, mutta tämän hehkuttamiseen palataan myöhemmin julkaistavan ennakon myötä. Päivän muuhun sapluunaan lukeutui kiinnostavimpana asiana EA:n ständit, joista ei kuitenkaan tuoreinta Änäriä löytynyt, vaikka paperit niin antoivatkin ymmärtää. Ei kismitä.

No harmitti se vähän, mutta Titanfall, Bäfä 4:n tuloksettomaan odottamiseen tuhlattu kolmevarttinen sekä Phoenix Wrightin seuraavan tulemisen kokeileminen onneksi piristivät päivää. Palataan niihinkin myöhemmin podcastin sekä ennakkoartikkeleiden kanssa. Täällä niiden tekeminen sattuu olemaan kovin nihkeää, sillä amerikkalaisille käsite ”nopea WLAN” on yhtä tuttu kuin suomalaisille ”maukkaat perinneruuat”. Sen lisäksi läppärikin sanoi sayonara, eikä Pikkaraisen Macia kehtaa liiaksi lainata. Tiedä mitä baktereeja tässäkin näppäimistössä on. Ainakin kädet on syytä pestä käytön jälkeen, sillä näppäinten alla näyttäisi olevan jotain pinttynyttä valkois… ETEENPÄIN!

Illan päätteeksi enimmät messuvieraat häipyivät, mutta KonsoliFINin jannut jäivät. Kyseessähän oli jälleen Microsoftin järjestämät kemut, jossa päästiin ottamaan näppituntumaa nykyisen sekä tulevan Xboxin peleistä. Diablo 3, Fable Anniversary sekä tuleva Madden saivat osakseen lämpöä ja rakkautta. Sen sijaan huhupuheet Pikkaraisen paremmuudesta Killer Instinctissä ovat valetta ja kateellisten panettelua, vaikka myöhemmin julkaistava videomateriaali väittäisikin muuta. Mokoma rontti sai sitä paitsi pelata paremmalla hahmolla!

Kun pelit oli pelattu ja juomat juotu, oli aika siirtyä vielä edellisiltanakin jatkopaikkana tottuneeseen tilaan juhlistamaan uutta Forzaa. Kivaltahan se tuntui, kotimaisten tuttujen kanssa juteltiin ja pihalle raahattuja ökyautoja ihailtiin. Kauaa ei kuitenkaan raaskittu viihtyä, sillä kahteen asti merkatut pirskeet sekä aamukuuden herätys ovat yhdistelmänä kuin pilaantunut maito ja jallukola – ei se vain toimi.

Aikainen herätys on valitettava tosiasia, mutta eiköhän kiinnostavat nähtävät pidä Nukku-Matin etäällä. Päällimmäisenä tapahtumana toki keskiviikkoiltainen The Legend of Zelda -musikaali, josta kertyvät nörttipisteet eivät käyttämällä lopu. Sen lisäksi huomenna pitäisi pyrkiä vielä etsimään sitä Änäriä sekä Nintendon kadonneita pelejä. Löytyykö kumpaakaan, siitä lisää hamassa tulevaisuudessa.

Waluigi
E3-messut
Los Angeles, CA

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi