Street Fighter V

Ennakossa Street Fighter V

Viinin lailla vanhentunut Street Fighter viettää ensi vuonna kolmekymppisiään, mutta ajan kuluminen ei ole saanut klassista taistelupelisarjaa jättämään kehää nuoremmille sukupolville. Helmikuussa julkaistava Street Fighter V  toimi oivana keppihevosena, jonka varjolla toimittajat saatiin kutsuttua Helsingissä sijaitsevalle GB Gymille katsomaan tulevan osan tarjoamaa mätkintäkokemusta. Olipa mukana myös sinivalkoinen UFC-taistelijaylpeys Makwan Amirkhani, jonka kanssa höpötteleminen toi myös Antti-Jussi ”maagiset” Heikkilän mukaan tapahtumaan.

 

Taitopohjaisuudestaan tunnettu sarja ei ole tuoreimmassa osassa juurikaan muuttunut. Vaikka KonsoliFINin melko keltanokkainen tehoduo ehti harjoitella kaksinkamppailuja muutaman tunnin ajan, osaavampaa pelaajaa vastaan kyyti oli kylmää. Kuten itseään kunnioittavien taistelupelien tapauksessa kuuluukin, Street Fighter V näyttää keskisormea rämpyttämiseen keskittyville tampioille. Todelliset katutaistelijat rökittävät armottomat ja harkitut lyöntisarjansa perille niin peruspadilla kuin varta vasten mätkintöjä silmällä pitäen hankitulla tikullakin.

Julkaisun tiimellyksessä peli tarjoaa yhteensä 16 eri hahmoa, minkä lisäksi tekijät ovat luvanneet ynnätä säännöllisesti tuoreita löylyttelijöitä selkäsaunoja varten. Tapahtumassa aktiivipalvelukseen astuneet Laura, Vega ja Birdie tarjoavat varsin erilaisen mätkintäkokemuksen ominaisuuksiensa mukaan. Siinä missä monipuolisuudellaan lumoava Laura ihastuttaa lähestyttävyydellään, Birdien kaltainen potra köriläs keskittyy saattamaan lujat iskunsa suojauksesta läpi. Muutaman tunnin epämääräisen harjoittelun jälkeen on vaikea vielä naulata lopullisia teesejä seinälle, mutta hahmojen tarjoamien variaatioiden määrä tuntuu riittävältä.

 

Hohdokkaassa hakkaamisessa on toki ajatonta hehkeyttä, mutta Street Fighter V tarjoaa vanhaan tuttuun myös jotain uutta. Nelososan Focus Attackit ja Ultra Combot ovat saaneet väistyä V- ja EX-gaugen tieltä. Vaikka systeemien omaksuminen olisi vaatinut vielä muutaman kotvasen lisää aikaa, kokeneimpien konkareiden käsissä niksien hyödyntäminen tuntui oivalliselta lisältä kokemukseen.

V-Gaugea kertyy otettujen osumien myötä. Kerrytettyä latinkia voi hyödyntää kolmella eri tavalla: V-skillinä, V-reversalina sekä V-triggerinä. Vain yhden palkin hyödyntävä V-skill on hahmon erikoisliike, joka aiheuttaa tavallista enemmän vahinkoa. V-reversal on vastaavasti vastustajan tykityksen pysäyttävä vastaisku, kun taas V-triggerin käynnistämä energiabuusti tyhjentää mittarin kokonaan.

Toinen uusi ominaisuus, EX-Gauge, latautuu jaeltujen iskujen myötä. Täyteen ladatun mittarin tyhjentäminen synnyttää vahvistetun erikoisiskun, jota edeltää lyhyt animaatiovideo. Jokaisella hahmolla on omat erikoisiskunsa, joihin tutustuminen ja sisälle pääseminen ottaa taatusti aikansa.

Street Fighter V ei tee sarjan tyylille poikkeusta. Kyseessä on jälleen värikäs, iloinen, yliampuva ja riemukas kokonaisuus. Lyhyen testisession aikana ainoastaan pitkät lataustauot osoittautuvat ärähdyksen arvoiseksi moitteeksi, mutta kaikkinensa teos tuntuu oivalliselta jatkolta perinteikkääseen sarjaan. Taisteluareenalle säännöllisesti kipittävät uudet hahmot pitänevät paketin tuoreena vielä pitkän aikaa, joten kyseessä on taatusti odottamisen arvoinen mätkintäkokemus.

 

Street Fighter V julkaistaan PlayStation 4:lle sekä PC:lle helmikuun 16. päivä.

Kirjaudu kommentoidaksesi