Ensipuraisussa The Walking Dead: A New Frontier

Telltale Gamesin kehittämä ja julkaisema The Walking Dead näki päivänvalon marraskuussa 2012. Piirrosgrafiikkamainen peli perustuu Robert Kirkmanin tekemään samannimiseen sarjakuvaan. Jatkokautta selviytymisseikkailulle saatiin odottaa vuoteen 2013. Lisäksi sarja on saanut muutamia lisäosia sekä miniseikkailuja. Tuorein osa kantaa nimeä The Walking Dead: A New Frontier, ja tässä artikkelissa pureudutaan sen kahteen ensimmäiseen jaksoon.

Uudella rintamalla

A New Frontier ajoittuu neljän vuoden päähän sarjan edellisosasta. Tarina nivoutuu entistä lähemmäksi Kirkmanin sarjiksen juonenkäänteitä. Tapahtumissa seurataan suositun alkuperäishahmo Clementinen edesottamuksia. Tosin tekijät eivät ole paljastaneet onko hän koko kauden pääosassa, eikä asia varmistu kahden aloitusjaksonkaan aikana. Lisäksi pelissä avataan Javierin ja hänen perheensä stooria.

Ohessa kohdataan satunnaisia sivuhenkilöitä sekä isompi kööri nimeltään New Frontiers. Pahisjoukko ajautuu sanaharkkaan Javierin perheen kanssa. Kiistelystä seuraa suuria ongelmia, jotka vaikuttavat kaikkiin mukana oleviin.

Uuden kauden kaksi ensimmäistä jaksoa kertovat Javierin ja Clementinen elämistä viimeisen neljän vuoden ajalta. Yksi jakso kestää reilun tunnin, joten pintaraapaisua syvemmälle ei päästä. Harmillisesti A New Frontierin jaksot ovat hieman lyhyempiä kuin aikaisempien kausien. Kokonaisuudessaan viiden jakson tahkoamiseen menisi noin 5-6 tuntia, kun taas aikaisemmat tarjonneet 7-9 tunnin edestä sisältöä.

Lupaus laadukkaasta kaudesta

The Walking Dead: A New Frontier on taattua laatua. Se jatkaa tunnelmaltaan samaa linjaa sarjan aikaisempien osien kanssa. Tarina imaisee mukaansa tarjoten hurjia seikkailuja sekä pakottaen vaikeisiin valintoihin. Eteneminen perustuu elokuvamaiseen katseluun, jossa pelaaja päättää tarinan kulun.

Hahmot kohtaavat monen sorttista draamaa: kuolemia, vaikeita valintoja sekä rakastumisia. Eikä matkalla vältytä pelottavilta kohtauksilta tai järkyttäviltä tapahtumilta. Vaikeimmissa päätöksissä kyse on elämästä ja kuolemasta. Pelatessa huomasin kahdesti irrottavani kädet ohjaimesta huitoen niillä ilmaa ja huutaen ”EI, EI, EI!” Huudon lisäksi peitin useita kertoja silmäni käsillä, mutta varovaisesti tiirailin niiden välistä. Luvassa on tunteita laidasta laitaan.

Edelliskautta pelanneet voivat halutessaan siirtää tallennukset uusiin jaksoihin. Tallennukset viedään konsolilta pilvipalvelimen kautta uuteen peliin. Siirto onnistuu myös konsolialustalta toiselle tai vanhemmalta sukupolvelta uudelle. Aikaisemmin tehdyt valinnat vaikuttavat A New Frontierin etenemiseen.

No hitto miks ei?

Kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistiin digitaalisena ennen vuodenvaihdetta. Loput kolme episodia julkaistaan alkuvuoden 2017 aikana. Kolmoskausi julkaistaan fyysisenä painoksena 7. helmikuuta. Tosin mukana tulevalla levyllä on vain ensimmäinen jakso ja loput ladataan nettikaupasta. Kertaostoksena koko kaudelle kertyy hintaa noin 30 euroa, kun taas yksittäin ostettuna saa maksaa noin 7 euroa per jakso.

A New Frontieria odotettiin kauan. Välissä Telltale ehti julkaista muun muassa The Game Of Thronesin, Batmanin sekä Minecraft: Story Moden. Vartoaminen kannatti, sillä kyseessä on tarinallinen laatuteos. Tunnelmaa latistavat kuitenkin hienoiset koodausvirheet sekä hetkittäin oikutteleva ruudunpäivitys. Toivottavasti tulevissa jaksoissa ongelmiin on puututtu.

Sarjaan tutustumattomien kannattaa aloittaa pelaaminen kronologisessa järjestyksessä sekä tsekata myös lisäosat ja The Walking Dead: Michonne -minisarja. Uuteen kauteen ehtii siirtyä parhaiten sitten, kun kaikki jaksot on julkaistu, sillä kaikista ärsyttävintä on venata uuden jakson julkaisemista. Mutta sehän vain kertoo, että hyvää kannattaa odottaa.

Kommentit

Eikö toi nyt ole aika ilmiselvää että Clementine [spoiler] ei ole "pääosassa" kun ei ollut alusta asti edes mukana ja paria lyhyttä fläsbäkkiä lukuunottamatta koko ajan pelaattiin Javierilla? [/spoiler]

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi