Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Fable II Pub Games

Julkaisija: Microsoft Games Studios Kehittäjä: Xbox Live Productions
Julkaisupäivä: 13.8.2008 Lajityyppi: Uhkapelit
Pelaajia: 1 Live-tuki: Tuloslistat
PEGI-suositus: 12+
Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 92 Mt
Muuta: Arvostelukappaleesta kiitos Microsoftille.

Lionheadin ja Peter Molyneux’n seuraava messiaspeli Fable II saapuu lokakuussa kauppoihin. Peliä innokkaimmin odottavia kalastellaan jo ajoissa ennen julkaisua, kun Live Arcadeen tuli tarjolle Fable 2 Pub Games -rahapelikokoelma.

Kokoelma on hieman yliampuva sana, sillä paketti sisältää vain kolme erilaista uhkapeliä. Vaikka pelit ovat fiktiivisiä, on niillä läheiset vastineet tosielämässä. Fortune's Tower sekoittaa hieman blackjackia ja pasianssia. Pelaajan on tarkoitus selviytyä rivi kerrallaan pyramidimuodostelmassa mahdollisimman pitkälle, niin ettei päällekkäin ole kahta samanarvoista korttia. Keystone on läheistä sukua ruletille, erikoisuutenaan mahdollisuus kierroksen päättymiselle missä vaiheessa hyvänsä. Spinnerbox puolestaan on hyvin läheistä sukua perinteiselle hedelmäpelille. Omaperäisyys ei nouse pinnalle, mutta yksinkertaisten ja etäisesti tuttujen pelien pelaaminen on kuitenkin hauskaa sekä nopeasti mukaansa nappaavaa puuhaa. Liian hankalan opettelukynnyksen vuoksi Pub Games ei ainakaan jää pölyttymään.

Pelin suurin koukku on sen yhteys Fable II:n maailmaan, ja tämä näkyy muussakin kuin ulkoasun sekä musiikkipuolen uskollisuudessa. Uhkapeleissä tienattu raha sekä otetut lainat siirtyvät emopelin puolelle. Panostuksella ratkaistaan voittojen suuruus, mutta sokeasti täysiä panostuksia sijoittava löytää itsensä nopeasti islantilaisia pankkeja huonommasta taloustilanteesta. Systeemin toimivuus päästään kuitenkin testaamaan kunnolla vasta Fable II:n julkaisun myötä. Mielenkiintoisen talousaspektin tuhoaminen meinasi onnistua Pub Gamesin myötä heti alkuunsa, sillä pelin julkaisussa mukana ollut bugi teki rikastumisesta turhan helppoa. Onneksi tämän korjaava päivitys julkaistiin nopeasti.

Rahan lisäksi Pub Gamesin kautta pelihahmolleen voi hankkia myös erinaisia varusteita, hiustyylejä ja muuta Fablen maailmaan kuuluvaa osallistumalla Pub Gamesin turnauksiin ja sijoittumalla viiden parhaan joukkoon. Sijoitukset ratkotaan kassaan kertyneellä rahamäärällä. Turnauksissa on aina mukana parikymmentä tekoälyvastustajaa, sillä verkkopeliä ei Pub Games sisällä laisinkaan. Vaikka taktiikallakin on käyttöä, sijoittuminen tuntuu olevan enemmän tuurista ja tekoälyn armeliaisuudesta kiinni. Kun pelaaja menestyy, myös muilla osallistujilla sujuu hyvin. Etenkin uhkapeleissä pienikin huijaamisen tuntu vie peli-ilon saunan taakse.

Fable II:n julkaisun myötä myös Pub Games voi saada aivan uuden piristysruiskeen, mutta vielä tällä hetkellä pelien pelaaminen tuntuu lähinnä mitäänsanomattomalta. Emopelin ennakkotilaajille paketti on tarjolla ilmaiseksi ja on sen puolesta luonnollisesti mukava lisä. Muiden kannattaa harkita kahdesti, sillä pelin kustantamalle 800 pisteelle löytyy paljon parempaakin käyttöä Live Arcaden puolelta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi