Fallout: New Vegas - Old World Blues (DLC)

Julkaisija: Bethesda Softworks Kehittäjä: Obsidian Entertainment
Julkaisupäivä: 19.7.2011 Lajityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1 Live-tuki: Ei
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 400 Mt Muuta:

   
Kuriiri ajautuu kokonaan uudenlaisiin ongelmiin Fallout: New Vegas - Old World Blues -lisäsisällössä. Pip-Boyn vastaanottama lähetys johdattaa pelaajan vanhan drive-in-teatterin pihaan, jossa pudonnut satelliitti heijastaa valtavan silmän taaempana olevalle taululle. Aktivoitaessa satelliitin Kuriiri herää seuraavan kerran ilman sydäntään, aivojaan ja selkärankaa tornin huipulta. Ympärillä levittäytyvä kraatteri paljastuu Big Mountainiksi ja pelaaja onnekkaan epäonniseksi lobotomiauhriksi, jonka kyberneettisesti korvatuilla elimillä lepää jälleen yhden alueen kohtalo.

Tieteen ihmeellisestä maailmasta sykkeensä saava Old World Blues on New Vegasin viihteellisintä antia. Kriittisten elimien menettäminen on vasta alkusoittoa hullunkurisessa seikkailussa, jossa Kuriiri saa vastaansa niin robottiskorpioneita kuin koulukiusattuja tiedemiehiäkin. Hahmot ja dialogi yltävät kevyesti pelisarjan kärkeen hauskuudessa mutta myös mielenkiinnossa. Kaiken sen halvan penisvitsailun, hervottomien kommunismiherjojen ja puhtaan absurdien tilanteiden lomassa Old World Blues sisältää runsaasti taustatietoa Falloutien maailmasta ja varsinkin sitä kansoittavista otuksista. Wacky Encounters -perkin ystäville Big Mountainin meno osuu nauruhermoon.

Alueena Big MT antaa pelaajalle vapauden samoilla, mutta rajaa pelitilan selkeästi pienemmäksi kuin Honest Heartsin Zionin kansallispuisto. Tutkittavaa löytyy sen sijaan huomattavasti enemmän. Kraatterin 35 erilaista tutkimuspaikkaa tarjoavat runsaan taustatiedon ohella uusia tavaroita ja päivityksiä pelaajalle sekä hänen tukikohtaan Think Tankissa. Viimeisen päälle päivitetyssä yösijassa on mahdollisuus muun muassa muokata hahmonsa ulkonäköä ja parantaa häntä kyberneettisillä siirrännäisillä sekä muuttaa erinäisiä esineitä tärkeiksi raaka-aineiksi. Visuaalisesti Big MT ei juuri poikkea emopelin harmaasta ja metallipainotteisesta sävymaailmasta. Muutama uusi vihollistuttavuuskin on pääosin johdettu aiemmista hahmomalleista.

Old World Blues nostaa jälleen pelaajan tasokattoa viidellä. Lisäsisällön pariin mentäessä peli suosittelee pelaajan kokemustason olevan vähintään 15, mikä on ehkä hivenen alakanttiin muutaman vihollistyypin vuoksi. Toisaalta alueelle on mahdollisuus palata milloin vain uudestaan. Mukaan kraatterin kätköihin saa tällä kertaa tuoda niin paljon tavaraa kuin haluaa, mutta kumppanit jäävät edelleen lisähauskuutuksista paitsi. Uusien perkkien lisäksi Old World Blues sisältää myös muutaman uuden luonteenpiirteen, jotka voi ottaa käyttöön Think Tankista löytyvän Auto-Doc-laitteen avulla.

Fallout: New Vegas - Old World Blues onnistuu viimein tarjoamaan täyteläisen paketin. Kieli poskessa kirjoitettu juoni on kutkuttavan hauska mutta sisältää myös paljon mielenkiintoista taustatietoa pelimaailman tapahtumista. Sen lisäksi hintaansa nähden Old World Bluesin kompakti alue sisältää paljon tutkittavaa, uusia tavaroita ja ominaisuuksia hahmolle. Toivoa sopii, että Kuriirin menneisyyttä avaava Lonesome Road yltää vähintään samaan.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi