Gamescom: 007 Legends jättää toivomisen varaa

Ennen esittelyä tunnelma oli kutkuttava. 007 Legends vaikutti ideansa puolesta erittäin mielenkiintoiselta. Kuudesta Bond-elokuvasta nivoutuva tarina Daniel Craigillä höystettynä tuntui liian hyvältä ollakseen totta. Mukaan oli lisäksi haalittu kolmen Bond-leffan käsikirjoituksen kynäillyt Bruce Feirstein, joka on kuulunut myös neljän James Bond -videopelin tekijäkaartiin. Valitettavasti esittelyn jälkeen fiilis on päinvastainen. Salaisen agentin 50. juhlavuosi tuskin saa seurakseen ansaitsemaansa peliä. 007 Legends tuntuu nopeasti kyhätyltä lisenssirahastukselta.
 
Ensimmäisenä esiin pomppaa graafinen ulosanti, joka on sanalla sanoen heikkoa. Kentistä puuttuvat kaikki tilannetta elävöittävät yksityiskohdat. Rumat varjot, heikot tekstuurit ja muovisen näköiset aseet ovat omiaan vesittämään tunnelmaa. Ympäristöt vaikuttavat enemmän testiradoilta kuin varsinaisilta kentiltä. Laatikko siellä ja toinen täällä ovat niin ilmiselviä suojautumispaikkoja, että tyhmempikin tajuaa. Varsinkin kun juuri mitään muuta irtaimistoa ei löydy näköpiiristä. Äänimaailma on hitusen paremmilla kannattimilla. Mukaan on saatu muutamia näyttelijöitä Bond-elokuvista. Äänensä peliin lainaavat Daniel Craigin ohella Bond-tyttö Carey Lowell ja pahiksen roolin vetävä Toby Stephens.

Esittelyn aiheuttamasta mielipahasta huolimatta 007 Legendsin lähtökohdat ovat varsin maukkaat. Kuuteen tunnettuun Bond-leffaan pohjaavat osiot on modernisoitu tähän päivään. James Bondina seikkailee alusta loppuun Daniel Craig, ja hänellä on käytössään kaikki nykypäivän vempaimet älypuhelimista lähtien. Tunnelma ja juonikuviot haetaan silti alkuperäisistä filmeistä, joten esimerkiksi Kuuraketti-elokuvaan pohjautuvissa osioissa kohdataan tutut pahikset Hugo Drax ja Rautahammas. Levy pitää sisällään ensimmäiset viisi osiota. Kuudes Skyfall-elokuvaan perustuva jatkumo julkaistaan ilmaisena lisäsisältönä samaan aikaan kyseisen leffan kanssa.

007 Legends on hyvin perinteinen ensimmäisen persoonan ammuskelu. Bond hiippailee ja ampuu tiensä läpi leffoista tuttujen maisemien. Välillä käytetään apuna Bondille ominaisia välineitä, mutta muuten meno ei juuri poikkea muista räiskinnöistä. Sekaan mahtuu myös takaa-ajokohtauksia, joiden esittely jätti kaikista karvaimman maun. Näytillä ollut Die Another Day -elokuvasta tuttu Bondin ja Zaon jäällä tapahtuva kaahailu oli supistunut kapeassa kourussa ajettavaksi pettymykseksi. Kuin pisteenä i:n päälle täyteen ahdetuissa urheiluautoissa ei ollut esittelyn perusteella kuin yhdet aseet.

Jos kampanja tekee mahalaskun, muut pelimuodot voivat vielä pelastaa pelin – ainakin osittain. Tässä tapauksessa GoldenEye 007:n kopioimisesta saattaa olla hyötyä, sillä mukaan ympätty neljän pelaajan jaetun ruudun moninpeli pidentänee oikeassa porukassa 007 Legendsin elinikää. Myös GoldenEye 007: Reloadedista tutut Mi6-tehtävät tekevät paluun. Yksinpeliin pohjautuvissa kentissä parhaita tuloksia pääsee metsästämään Bondin lisäksi tarinasta tutuilla apureilla ja roistoilla. 12 pelaajan kilpailullisessa moninpelissä kokemuspisteillä voi ostaa uusia aseita, Bond-vempaimia ja muita varusteita.

Kehittäjä Eurocom on vastannut sekä GoldenEye 007:n Wii-versiosta että saman pelin Reloaded-lisänimellä kulkevasta teräväpiirtopainoksesta, joten osaamista ja tietoa pitäisi riittää ensimmäisen persoonan räiskinnän toteuttamiseen. Valitettavasti Eurocom tuntuu menneen siitä mistä aita on matalin. Selvää on, että peli myy uuden elokuvan ja pelkän James Bond -lisenssin voimin. Esittelyn perusteella 007 Legendsistä ei vain kovin montaa euroa kannata maksaa.

007 Legends julkaistaan 19. lokakuuta Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja PC:lle.

Galleria: 

Kommentit

Toivottavasi on edes yhtä hyvä kuin edelliset bond pelit.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi