Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom '14: Destiny-haastattelu

Kölnissä vietetyillä Gamescom-messuilla Destiny vei suuren osan pelaajien huomiosta. KonsoliFIN tarjosi Nisupullalle mahdollisuuden käydä Activisionin alueella kyselemässä tekijöiltä pelaajien mieltä askarruttaneita kysymyksiä. Alla oleva teksti sekä jutun pohjilla oleva videohaastattelu ovatkin siis pitkän linjan foorumilaisen kynästä.

Sain viime torstaina Kölnin Gamescomissa kunnian haastatella Bungien yhteisövastaavaa David "@DeeJ_BNG" Dagueta, aiheesta Destiny.

1. Mikä rooli klaaneilla on Destinyssa?
Pelaajat saavat mahdollisuuden rikastaa toistensa pelikokemusta. He voivat järjestää omaa toimintaa ja luoda omat yhteiset tarinansa. Yksin koetun peliviihteen sijasta pelaaja voi olla vuorovaikutuksessa tuntemiensa ihmisten kanssa. Mennessäsi nauttimaan harrastuksestasi tiedät, että siellä odottaa ihmisiä, jotka tekevät kokemuksesta mielenkiintoisemman.

2. Mikä on tärkein oppimanne asia beta-testistä?
Testata pelin taustalla olevaa infrastruktuuria suuren rasituksen alla. Kuinka saumaton matchmaking toimii ja siirtymät tilasta toiseen. Destiny Betan erikoistapahtumassa avattua yhteistyönä pelattavaa Kuutehtävää pelasi samanaikaisesti enemmän online-pelaajia kuin yhtäkään aiempaa Bungien peliä tähän mennessä. Kaikkiaan testiversiota pelasi 4,6 miljoonaa pelaajaa. Opimme paljon siitä, mitä voimme tehdä ennen syyskuun 9. päivää taataksemme, että Destinyn julkaisu on hieno kokemus.

3. Mikä on herran oma suosikkiluokka?
Yhteisövastaavalle se on Warlock. Tähän vastaan pontevasti suosikkini, Titanin. DeeJ kehuu, kuinka pelaaja voi luokan valinnalla valita, kuka haluaa olla pelin maailmassa, ja tuoda näin jotain omasta persoonastaan peliin mukaan. Hahmoluokkaa valitessaan pelaaja hyväksyy, että sen myötä tulee sekä vahvuuksia että heikkouksia. Warlock ja Titan voivat yhdessä erityiskykyjensä kautta tukea toisiaan ja täten paikata toistensa heikkouksia.

4. Onko yhteistyömuodossa klaaniveljeydestä etua?
Hyödyt menevät Bungien tarjoaman klaanisivuston ja mobiilisovelluksen sekä pelissä näkyvän klaanitagin piiriin. Nämä ovat tärkeitä välineitä tiimihengen luomiselle. Klaanijäsenyys ei ole kuitenkaan välttämättömyys. Peli osaa hakea sinulle tiimikaverit maailmalta ja pääsette kokemaan tarinan yhdessä.

5. Ottaako Bungie huomioon eri aikavyöhykkeet erikoistapahtumia käynnistäessä?
Bungie ymmärtää kysymyksessä olevan globaalin yhteisön. Beta-versiossa pääasiana oli haalia suuri joukko samanaikaisia online-verkkopelaajia rasittamaan pelin rakenteita. Lopullisessa versiossa ajoitettujen tapahtumien kesto ja ajoitus sopii paremmin myös eurooppalaisille pelaajille.

Lopuksi DeeJ vielä tähdentää Destinyn olevan yhtä kuin sen pelaajat. Siellä nähdään 9.9.2014 alkaen!

Kiitän haastattelusta kädestä pitäen ja toivotamme hyvät päivänjatkot. Torstai-iltapäivän tunnelmat voitte lukea silloin tuoreeltaan kirjoittamastani blogista.

Haastattelu on myös videona. Alunperin tarkoitettu muistiinpanoksi tekstiä varten:

-Nisupulla

Kiitokset Activisionille ja Bungielle haastattelutilaisuuden järjestämisestä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi