Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom '14: Ennakossa Dead Island 2 & Escape Dead Island

Julkaisija Deep Silver uskoo elävien kuolleiden viehättävyyteen, sillä muutaman vuoden takainen Dead Island saa lähitulevaisuudessa kaksi osaa lisää. Ja miksei uskoisi ― puolalaisen Techlandin (Dying Light) kehittämä ensimmäinen osa oli hölmöydessään hauska kauhukomediatoimintapeli. Gamescomissa medialle esiteltiin molemmat tapaukset: Yager Developmentin hengentuotos Dead Island 2 ja Fatsharkin Escape Dead Island.

Dead Island 2

Deep Silverin osastolla odottivat julkaisijan edustajan lisäksi kaksi Yagerin nimettömäksi jäänyttä heppua, jotka pyysivät istahtamaan yhdelle kahdeksasta vapaasta paikasta. Pienen briiffauksen jälkeen päästiin tositoimiin - testaamaan pariksikymmeneksi minuutiksi Dead Island 2:n pre-alpha -versiota. Demosessiossa toimittiin yhteistyössä, joka on yksi kakkososan vahvuuksista. Dead Island 2:ssa pelaajien määrää on nostettu kahdeksaan aiemman neljän sijasta.

Dead Island 2 ei jatka tarinaansa ensimmäisen osan fiktiivisellä saarella, vaan loikkaa Kalifornian ympäristöön. Zombinmättöpläjäyksen tapahtumapaikkoina ovat esimerkiksi Los Angelesin lähiöt, Venice Beach, Santa Monica Pier ja San Fransisco.

Uuden sukupolven grafiikat olivat jo tässä vaiheessa kohtuullisen mukavaa katseltavaa. Los Angelesin omakotitaloalue näytti ilta-auringossa paikoin jopa kauniilta, jos tällainen ilmaisu sallitaan tässä yhteydessä. Yager on kuitenkin muistanut Techlandin aloittaman zombipelisarjan juuret ja kumartaa visuaalisesti erityisesti rujon huvittavien hahmojen osalta originaalin suuntaan. Kieli poskessa -mentaliteetti kuuluu Dead Islandiin kuin machete kalloon. Tutut zombihahmot hönkivät niskaan ennen pitkää, mutta uudentyyppisiäkin vihulaisia on luvassa. Jättimäiset, päälle hyökkäävät ja räjähdysherkät Suiciderit vaikuttivat erityisen ikäviltä tapauksilta.

DualShock 4:n kontrollit olivat pääosin tutut, joskin ensimmäisen osan tehokas potkaisu on siirretty L2:sta L1:een. Pienen totuttelun jälkeen zombien potkiminen alkoi taas luonnistumaan, ja kirsikkana kakun päällä potkut voi lopettaa hurmeiseen pään murskaamiseen. Ihanaa! Aseiden muokkaus on itseoikeutetusti jälleen mukana. Kehittäjien mukaan kustomointi on tällä kertaa myös monipuolisempaa.

Hiukan huvittavakin pre-alpha -termi kävi lopulta järkeen, sillä bugisessa testiversiossa laahustavat kalmat hävisivät usein näkökentän edestä ja ilmestyivät naamataulun eteen miten milloinkin. Dead Island 2 julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle keväällä 2015, joten Yagerilla on onneksi jonkin verran aikaa lunastaa lupaukset. 

Escape Dead Island

Heti Dead Island 2:n tyyppäämisen jälkeen oli vuorossa tutustuminen ruotsalaisen Fatsharkin kehittämään Escape Dead Islandiin, joka sijoittuu ensimmäisen osan tapaan fiktiiviselle Banoi-saarelle.

Deep Silverin luovat tuottajat Jonathan Smallwood ja Anthony Cardahi kertoivat pelin päähenkilön olevan rikkaan perheen mulkero jälkikasvu, joka herää ihmettelemään autioitunutta saarta. Ennen pitkää karmea totuus paljastuu, kun nurkan takaa löytyy ihmislihaa mutustavia zombeja.

Escape Dead Island julkaistaan väistyvän konsolisukupolven edustajille eli PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Ilmeisesti myös osaksi tästä syystä grafiikkatyyliksi on valittu sarjakuvamainen ulkoasu. Smallwood kertoo KonsoliFINille visuaalisen tyylin varmistuneen vasta tarinan keksimisen jälkeen.

Smallwood korosti Escape Dead Islandin sisältävän myös stealth-elementtejä. Pelissä on mahdollista esimerkiksi hiipiä kalman taakse ja tappaa tämä hiljaisesti muutamalla tehokkaalla puukoniskulla kaulaan. Lisäksi Escape Dead Islandissa inventaariossa oletuksena on kamera, jolla voi ottaa kuvia. Epäselväksi jäi vielä tässä vaiheessa, kuinka tärkeä merkitys kameralla on.

Etukäteen nähty traileri ei juuri vakuuttanut, mutta pelattava demo voitti lopulta puolelleen. Visuaalisesti Escape Dead Island on varsin miellyttävän näköinen ja ulkoasu sopii pelityyliin mainiosti. Syksyllä 2014 ilmestyvä Escape Dead Island tuntui olevan selvästi paremmassa jamassa kuin Dead Island 2.

Alla olevassa videossa Jonathan Smallwoodin mietteitä (audiohaastattelu) Escape Dead Islandista sekä pelin virallinen traileri.

 

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi