Gamescom '14: Ennakossa Driveclub

Suurimman Gran Turismo -huuman tauottua myös muut pelinkehittäjät ovat saaneet näkyvyyttä ajopelien saralla. The Crew´n, Project Carsin ja Forza Horizon 2:n ohella radoille kurvailee loppuvuodesta julkaistava Driveclub. Evolution Studios ei lähde pelinsä kanssa soitellen sotaan, sillä pelitalon meriittilistalle mahtuvat kiitellyt Motorstorm- sekä WRC -pelit.

Alun perin jo viime vuonna julkaistavaksi uumoiltu Driveclub on kokenut lykkääntymisen toisensa jälkeen. Evolution Studiosin mukaan suurin syy julkaisun venähtämiselle on dynaamisten valikkojen vaatima kehitystyö. Alkuun varsin hämmentävältä kuulostava selitys saa pontta taakseen kehittäjien esitellessä peliään Gamescom-messuilla. Driveclubin selkärankana toimii sosiaalisuus ja yhteisöllisyys, joiden tuominen keskeiseksi osaksi pelikokemusta on ottanut aikansa.

Driveclub rakentuu nimensä mukaisesti klubien ympärille. Maksimissaan kuuden hengen porukat kasaavat pelaamisen ohessa yhteistä pistepottia, tarkoituksenaan kivuta kohti maailman kärkeä. Klubin perustaja toimii joukon johtajana ja päättää muiden jäsenyydestä. Mainetta ja kunniaa kerätäkseen pelaajan ei tarvitse sopia tiiminsä kanssa yhteisiä pelisessioita, vaan verkkokarkeloiden ohella yksinpeli kartuttaa pistepottia. Heikommalla tasolla tahkoavat saavat avukseen koko klubinsa yhteisen autovalikoiman, joten myös vaativammat haasteet on läpäistävissä menestyksekkäästi. Evolution Studios painottaa aktiivisuuden merkitystä, sillä pelkästään osallistumalla isoihin kisoihin karttuu kokemuspistepotti lähes huomaamatta.

Pelaamisen sosiaalinen puoli pyritään tuomaan saumattomaksi osaksi peliä. Kaikki ystävät ja klubin jäsenet liittyvät mahdollisimman huomaamatta yhteisiin pelituokioihin ja haasteiden suorittaminen suurella porukalla palkitsee välittömästi. Driveclubin taustalla pyörii oma Facebookin kaltainen yhteisöpalvelu, joka päivittyy jatkuvasti ja tiedottaa pelaajaa enemmän ja vähemmän merkittävistä tapahtumista ja klubin edistyksestä. Tätä tukee myös androidille ja iOS-alustalle julkaistava oma sovelluksensa. Evolution Studiosin mukaan pelin sydän on yhteinen hauskanpito ja kunnianhimoisena tavoitteena on, että pelaajat luovat kisaillessaan aina oikeaan elämään saakka ulottuvia ystävyyssuhteita.

Evolution Studios painotti esityksessään Driveclubin julkaisun olevan vain alku suuremmalle kokonaisuudelle. Pelaajien toiveita kuunnellaan jatkuvasti ja uusia ominaisuuksia luvataan lisätä aktiivisesti osaksi peliä. Esimerkkeinä mainittiin presentaatiossa esitellyt dynaamiset sääefektit sekä vaihtuva vuorokaudenaika. Kehittäjän kurvaillessa Norjan vuoristomaisemiin sijoittuvalla radalla keskellä yötä tappiin säädetyssä lumimyrskyssä, näky oli hämmentävän todentuntuinen. Myös auton kostealta pinnalta heijastuvat nousevan auringon säteet vakuuttivat toimitsijat. Muita pelin lokaatiota ovat Chile, Englanti, Intia sekä Chile. Lukuisiin variaatioihin jakautuvat 11 rataa, 55 eri tapahtumaa sekä reilut 50 autoa eivät kuulosta paljolta Gran Turismoon tottuneelle, mutta yhteisöllisestä puolesta johtuen pelattava ei ole loppumassa heti kesken.

Kokonaisuutena Evolution Studiosilla tuntuu olevan vahva luotto tulevaan peliinsä, eikä lainkaan perusteetta. Driveclubin vahva panostus sosiaalisuuteen, todella näyttävä ulkoasu sekä toimivan oloinen ajomalli vaikuttavat kokonaisuudelta, jota kenenkään autopelien ystävän ei tulisi ohittaa olankohautuksella.

Driveclub
julkaistaan lokakuun 8. päivä ainoastaan PlayStation 4:lle.

Galleria: 

Kommentit

Ilmainen Driveclub Plus Edition (Intia, 11 rataa, 10 autoa, kaikki pelimuodot) jaetaan PlayStation Plus asiakkaille.

Gamescomissa pelasivat tätä myös ratilla. Valmistajasta ja mallista en saanut tietoa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi