Gamescom '14: Ennakossa The Evil Within

Yksi Gamescom-messujen mainostetuimmista titteleistä oli yllättäen selviytymiskauhistelu The Evil Within. Pelin massiiviset mainokset näkyivät taajaan Kölnin katujen varsilla ja valotauluissa. Tango Gameworksin kehittämän The Evil Withinin ohjaajana on toiminut itsensä Shinji Mikami, mies Resident Evilin ja ennen kaikkea Resident Evil 4:n takana.

The Evil Within
esiteltiin Gamescomissa julkaisija Bethesdan osastolla. Median edustajat odottivat valkoisen oven edessä, jonka kyltti ilmoitti hilpeästi: "Danger! Entering this room will likely result in death!". Bethesdan edustajan kymmenen minuutin palopuheen jälkeen pelitoimittajat pääsivät muutaman Xbox Onen ja PlayStation 4:n ääreen, jossa yhden episodin mittainen demo odotti pelaamistaan. Vaikeustasoja oli tällä kertaa valittavana kaksi: Casual ja Survival. Bethesdan miekkonen muistutti ennen ohjaimiin tarttumista, että kuolema odottaa ja monta kertaa. Uskoin mukisematta, sillä valitsin Survival-tason.

The Evil Withinin tarinassa etsivä Sebastian Castellanos tutkii massamurhaa, kunnes mystisten tapahtumien seurauksena tämä löytää itsensä painajaismaisesta maailmasta. Pelottavassa ympäristössä etsivän murheena ovat muun muassa oudot verenhimoiset oliot ja elävät kuolleet.

Demo esitteli pelin myöhemmän kentän, jossa Castellanos saapuu vanhan ja synkän talon luo. Kartanon sisällä alkaa heti tapahtua. Ensimmäisen oven avattuani ympäristö muuttuu harmaaksi ja kohti kävelee ilmiselvä aave. Jo tässä vaiheessa unohdan Bethesdan miehen antaman vinkin ― joskus kannattaa vain paeta. Haamu kävelee kimppuun ja energiat häviävät minimiin. Toisesta huoneesta löytyy onneksi kaikenlaista kerättävää aseista lähtien. Niitä tarvitaankin ennen pitkää, sillä lihaa halajavat zombit hyökkivät seuraavista ovista Castellanosin kimppuun säälimättömästi.

Survival-vaikeustasosta huolimatta ensimmäiset otukset talttuivat kohtuullisen helposti, vaikka tähtäys ei aina onnistunut odotetulla tavalla. Tässä vaiheessa lienee paikallaan huomauttaa, että ongelmat eivät johtuneet joka kerta Gamescomin väsyttämästä konsolifiniläisestä (The Evil Within oli kirjoittajalle messujen viimeinen peliesittely). 

The Evil Within ei kuitenkaan päästänyt pelaajaansa helpolla. Kun viimein luuli päässeensä ikäviä hirviöitä pakoon, joutui päähenkilö Castellanos muutaman metrin kokoisen lihamyllyn murskaamaksi. Demon aikana tuli vastaan myös mielenkiintoisia puzzleja. Yhdessä niistä päästiin ruiskuttamaan seerumia aivojen oikeaan osaan, joka selvisi löytyneitä ääninauhoja kuuntelemalla. Puzzle liittyy pelin tarinaan, joka ei auennut onneksi liikaa testaajallekaan. Sekavilta vaikuttavien trailereiden jälkeen demon kokeileminen sai jopa kiinnostumaan kauhupelin juonesta.

Mikamin uusin selviytymiskauhutitteli näytti päällisin puolin mukiinmenevältä, joskin välivideoissa oli havaittavissa kummallisen vanhankantaista grafiikkaa. The Evil Withinissä palataan Resident Evil 4:n tapaan kolmannen persoonan kuvakulmaan, joten ensivaikutelma on hyvällä tavalla tutun oloinen. Peliä on hehkutettu etukäteen sisältämänsä runsaan goren vuoksi. Tällaisesta ansiosta voi olla toki montaa mieltä. Eurooppaan rantautuu pelin "leikkaamaton" versio, kun taas Japanissa sitä on sensuroitu.

Mikami ei ole demon perusteella keksinyt pyörää uudestaan, mutta jos pelaajalla on Resident Evilin ja Silent Hillin kokoinen aukko sydämessään, voi todennäköisesti huonomminkin valita.

The Evil Within
ilmestyy lokakuussa PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PC:lle.

 
Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi