Gamescom '14: Ennakossa Forza Horizon 2

Fun, freedom and beauty. Näillä sanoilla esiteltiin syyskuun lopussa ilmestyvä, kaksi vuotta sitten päivänvalon nähneen Forza Horizonin jatko-osa. Playground Games kuunteli ensimmäisen osan fanien mielipiteitä ja keskittyi niiden perusteella tekemään seuraajasta entistä antoisamman kokemuksen.

Saumatonta on- ja offline-pelaamista yhdistelevässä Forza Horizon 2:ssa ajetaan Ranskan ja Italian maisemissa. Pelialue on kolminkertainen ensimmäiseen Horizoniin verrattuna, ja yli 700 kisaa lupailevat tahkottavaa yli sadaksi tunniksi. Pelin luova johtaja Ralph Fulton kertoi, että pelialueeksi otettu Etelä-Eurooppa ei ollut nappivalinta ainoastaan hienojen maisemien vuoksi. Koska viimeisimmät hiekkalaatikkokaahailut ovat sijoittuneet lähinnä Pohjois-Amerikkaan, haluttiin Horizon 2:n pohjalle jotain ihan muuta ja tuoreemmalta tuntuvaa.

 

Pelin Xbox One -versio käyttää modifioitua Forza Motorsport 5:n grafiikkamoottoria. Valaistus on kaunista ja dynaamiset sääolosuhteet näyttävät julmetun komeilta. Lisäksi yksityiskohdat ovat kovassakin vauhdissa riittävän selkeitä ja teräviä, eikä ruudunpäivitys ryppyillyt rajussakaan rallittelussa. Ulkonäöllisesti peli onkin kutakuinkin täydellinen. Pelattavuudenkaan suhteen ei ole törmätty tolppaan, sillä autot käyttäytyvät juuri odotetunlaisesti. Sopivasti arcademainen ajettavuus iskeytyy selkäpiihin heti ensisekunneista. Ajamisnautintoa tahdistaa seitsemän radioasemaa, jotka tarjoavat tuplasti musiikkia ensimmäiseen peliin verrattuna.

Forza Motorsport 5:ssä
esitellyt drivatarit ovat käytössä myös Horizon 2:ssa. Nämä kaahailevat pelaajien ajotyylien mukaisesti silloin kun niiden omistajat eivät ole konsolin ääressä. Drivatarit ansaitsevat kokemuspisteitä ja rahaa, joten pelissä etenee hitusen joka päivä vaikkei sitä edes käynnistäisi. Kun homma kerta toimi Forza 5:ssä, uskoisi sen varmasti riittävän myös Horizonissakin.

Xbox Onen autopelivalikoima ei ole tällä hetkellä kovinkaan hääppöinen, joten Forza Horizon 2 tulee hyvään väliin. Ensimmäistä osaa pelanneet ovat tämän parissa välittömästi kuin kotonaan, mutta helposti lähestyttävä tyyli tekee tästä varteenotettavan kaahailun myös uusia tuttavuuksia etsiville.

Peli julkaistaan 30.9.2014 Xbox Onelle (Playground Games) ja Xbox 360:lle (Sumo Digital).

-Tonppa

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi