Gamescom: Dead Island Riptide tuo zombit jälleen iholle

Viime vuoden zombiyllättäjä Dead Island saa odotettua jatkoa. Dead Island Riptideksi ristitty jatko-osa jatkaa suoraan ensimmäisen osan tapahtumista, eikä zombiepidemialle näy loppua. Vanhat tutut hahmot palaavat jälleen ojentamaan kalmat uuteen uskoon, kun haaksirikko viereiselle saarelle herättää taas henkilöiden selviytymisvietin. Mukana on myös yksi kokonaan uusi hahmo, mutta vielä toistaiseksi kaikki tiedot hänestä ovat tarkoin varjeltua salaisuutta.

Lisäosaa pyöritetään pääosin samalla moottorilla. Parannuksia on tekijöiden mukaan siellä täällä, mutta esittelyversio näytti monin paikoin täysin identtiseltä emopelin kanssa. Tätä korostaa miljöön säilyminen viidakossa, tosin tällä kertaa rantalomaan ei kuulu hotellikeskusta. Ilmeisesti kokoversiossa sääolosuhteisiin on panostettu merkittävästi, ja kunnon ukkosmyräkät peittävät näkyvyyden tyystin, mutta tämä jäi pelkästään puheasteelle.

Ulkoista antia tärkeämpään osaan onkin noussut varsinaisen pelikokemuksen monipuolistaminen. Lyhyen esittelyn aikana ilmaantui monia mielenkiintoisia jippoja mutta myös joitain vanhoja hölmöyksiä. Jälkimmäisistä ainakaan kuolemaan ei ole toistaiseksi puututtu millään tavalla, vaan Kalma sakottaa ainoastaan rahallisen menetyksen muodossa. Tähän on tosin mahdollisesti – ja toivottavasti – tulossa jonkinlainen muutos ennen virallista julkaisua.

Vanhat heikkoudet jäivät tosin nopeasti lisäysten varjoon. Uudet zombit sekä kattavat ase- sekä modivalikoimat lukeutuvat itsestäänselvyyksiin, joten ei niistä sen enempää. Uusista varusteista tosin miinat osoittautuivat yleisösuosikeiksi puolustustehtävässä, jossa kuolleiden marssi päättyi irtoraajojen ilotulitukseen. Linnakkeeseen pystyi roudaamaan lisäksi läheisestä taisteluhelikopterista minigunit lisätulitukea antamaan ja kulkureittejä sai tukittua piikkilanka-aidoin. Ajoneuvot ovat saaneet kavereikseen nyt myös veneet.

Juonen kestoksi lupailtiin ensimmäisen osan tapaan noin 20 - 30 tuntia, mikäli ei löydä omaa sisäistä tutkimusmatkailijaa. Tekijät painottivat lisäosan panostavan tällä kertaa enemmän yhteistyötilaan, mutta mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa, jäi vielä epäselväksi. Sen sijaan jokainen ykkösosan läpi kolunnutta zombifania kiinnostanee tieto siitä, että oman hahmonsa voi siirtää Dead Island Riptideen. Peli skaalaa viholliset sen mukaisesti.

Tarkempien tietojen puutteessa Dead Island Riptide ilmestyy joskus ensi vuonna.

Galleria: 

Kommentit

Kuullostaa hyvältä...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi