Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!



Seth MacFarlanen
luoma Family Guy -animaatiosarja on aiheuttanut pahennusta epäkorrektilla huumorillaan jo viime vuosituhannen lopusta lähtien. Sopivasti South Parkia ja The Simpsonsia sekoittamalla on saatu aikaan Suomessa turhan vähälle huomiolle jäänyt tuotos, joka kumartaa vain sinne missä ei ole ketään, pyllistäen samalla koko muulle maailmalle. Liberaaleja ajatuksia herättävä animaatio on nyt päätymässä jo toistamiseen myös pelimarkkinoille tarjoamaan PlayStation 3:lla ja Xbox 360:lla virkistävän vaihtoehdon syyskuun räiskintäpelien esiinmarssille.

Gamescomissa esitellyt tehtävät osoittivat heti, että Family Guy täyttää myös pelissä kaikki vihapuheen määritelmät - vieläpä helposti. Sarjan kahdeksannelta tuotantokaudelta tutussa Multiversessä kaikki ovat fyysisesti rajoittuneita, joten parkkipaikalta on turha hakea muita kuin invapaikkoja. Sairaalan lähialue suorastaan pursuaa hervottomia vitsejä potilaista, eivätkä Brian ja Stewen Griffenin maalitauluiksi joutuvat pyörätuolipotilaat ole juuri sen hyväksyttävämpiä vihollisia. Lopputulos on selvä: Family Guyn maailmassa mikään ei ole pyhää.
Toiminta on varsin yksioikoista räiskimistä hahmojen kantamilla aseilla, eikä ainakaan esitelty pätkä tuntunut tuottavan pelaajalle liiaksi vaikeuksia. Sarjakuvamainen maailma muistuttaa kovasti paitsi animaatiosarjaa, myös Traveller's Talesin LEGO-pelejä. Yhtäläisyys tuskin on pelkästään sattumaa, mutta palikkapelien miljöö on toimivuudessaan ehdottomasti mallin ottamisen arvoista.

LEGO-pelejä vastaavasti Family Guyssa on myös jatkuva drop-in-drop-out -yhteistyötila. Toisin sanoen kaveri voi hypätä milloin tahansa peliin mukaan tai lähteä siitä pois. Toverin kanssa pelatessa homma toimii kenties hivenen helpommin, mutta myös tekoäly tuntui pärjäävän vähintään palikkapelien seuraajan veroisesti. Moninpeliä varten mukana on myös erilaisia haastetehtäviä, jotka sopivat niin ikään sarjan henkeen. Kokeillussa toimeksiannossa piti ampua 30 amishia mahdollisimman nopeasti. Haastetta tarjosivat kaduilla vilistäneet turistit, joihin ei tietenkään saanut osua: ovathan he tavallisia ihmisiä! Yhtäkkiä Grand Theft Auto: Vice Cityn haitilaisten lahtaamista vaatinut tehtävä alkoi tuntua laimealta.

Activisionin julkaisema ja Heavy Iron Studiosin kehittämä Family Guy: Back to the Multiverse on kiistatta yksi Gamescomin värikkäimmistä peleistä. Se ei toivottavasti jää syyskuussa ilmestyessään isompien julkaisujen jalkoihin, sillä tarjolla on hurttihuumorilla varustettu lisenssipeli, jossa on potentiaalia vaikka vuoden suurimmaksi yllättäjäksi. Jos vitsit kantavat läpi seikkailun, luvassa on ehdottomasti tarkastamisen arvoinen julkaisu – kunhan vain hävytön huumori ja yleisen ilmapiirin vastaiset vitsit eivät ole ongelma.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi