Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Mitä olisikaan Sega ilman sinistä maskottisiiliään, Sonicia? Vaikea sanoa, mutta pelaajat pääsevät piakkoin jälleen nauttimaan ikonisen hahmon tähdittämästä pelistä. Tällä kertaa ei kuitenkaan ole kyse tasohyppelystä, vaan Kölnissä median silmän alle tuotiin koko perheen kaahailupeli Sonic & All-Stars Racing Transformed.

Pelattavaksikin saatu alpha-versio oli statuksestaan huolimatta valmiin tuntuinen ilmestys. Graafisesti peli oli varsin yksityiskohtainen ja kaunis, eikä teknisiä ongelmia paljastunut lyhyen testisession aikana. Ulkoasu onkin tärkeässä roolissa, sillä kaksi nähtyä rataa paljastivat pelin olevan yksinkertaisesta luonteestaan huolimatta laaja ja monimuotoinen julkaisu. Nähdyt maisemat tarjosivat miljööksi kaikkea aurinkoisesta tiestä tulivuoreen ja järvimaisemaan, joten vaihtelua piisaa runsaasti. Segan tuoteperheestä napattu hahmokavalkaadi on myös tyylikkään näköistä – samoin toisistaan erottuvaa.

Perinteisestä perheen pienimmille suunnatusta kaahailupelistä tai sarjan aloittaneesta Sonic & SEGA All-Stars Racingista uusin osa eroaa ajoradoiltaan: maan lisäksi liikutaan merellä ja ilmassa. Monimuotoiset baanat muuttuvat läpi kisan, joten kolmesta kierroksesta koostuva kilpailu ei tunnu saman toistolta. Maa tärisee, hyppyrit liikahtelevat ja tie peittyy vedellä muuttaen samalla kokemusta selvästi. Samaa ratapätkää ei yleensä joudu ajamaan uudelleen ainakaan samanlaisena. Kilpailut ovat niin yksin- kuin moninpelissäkin 10 hengen rutistuksia, mutta tunnetta liiallisesta ryysiksestä ei riittävän leveistä ja laajoista radoista johtuen syntynyt. Turhan paljon Mario Kartin aseita muistuttavia sotavälineistöjä ei onneksi jaeltu liiaksi asti. Kisat sai ajaa vain muutamalla osumalla sekä omilla kömmähdyksillä, eikä maalisuoralle ehtinyttä kuskia räjäytetty kilpailijatuotoksen tavoin pois palkintopallilta.

Ohjaustuntuma muuttuu menopelin mukaan, esimerkiksi lentäjä pääsee kallisteluiden ohella syöksyilemään ja väistelemään kalliorakennelmia. Veneiden pito on muita heikompi, joten mutkia varten joutuu keskittymään kääntymiseen paljon enemmän. Perinteisempää kaahailua edustavat nelipyöräiset kulkevat sivuluisussa mutkiin pitääkseen vauhdin paremmin tallessa. Tuntuma rattiin, ruoriin ja puikkoihin on helposti lähestyttävästä arcade-hengestä huolimatta viihdyttävää ja tarkkaa, joten pelillinen pohja on hyvissä kuosissa.

Uteluihin mahdollisuuksista Mario Kart -sarjan päihittämiseen saatiin onneksi varsin rehellisiä vastauksia, joista paistaa realismin ohella myös ylpeys omaa tuotosta kohtaan. Kuulemma vastaavanlaista menestystä on turha olettaa varmaksi, mutta pelillisesti Sonic & All-Stars Racing Transformed haastaa italialaisen putkimiehen pystypäin – tehden vähintään osan asioista jopa paremmin. Muuttuvat radat enteilevät hyvää ja pitkäikäistä kaahailunautintoa, joten peli toivottavasti löytää kohdeyleisönsä kunhan nimike marraskuun puolessa välissä ilmestyy PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle, PS Vitalle ja 3DS:lle. Wii U -versio julkaistaan ilmeisesti laitteen kanssa samanaikaisesti.

  
Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi