Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Konnien kuningas, Sly 4

Sucker Punchin luoma mestarivaras Sly Raccoon on täällä taas, tosin Sanzaru Gamesin kehittämänä. Sonyn järjestämässä pressitilaisuudessa myös KonsoliFIN pääsi perehtymään rehellisesti epärehellisen pesukarhun uusimpiin juoniin. Olipa pelin demo myös pelattavana varsinaisella messualueella.

Gamescomissa paljastettiin Sly Cooper: Thieves in time -pelin ilmestyminen PlayStation 3:n ohella myös PS Vitalle. Tekniikkamurheiden takia yhteistyötä ei näytetty, mutta lupaus täydellisestä cross-play-tuesta enteilee hyvää. Kotikonsoliversion ostaja saa pelinsä mukana ilmaiseksi digitaalisen taskuversion, joten ominaisuus vaikuttaa hyvältä ja vitailijoita palkitsevalta. Cross-playn avulla samaa tallennusta voi jatkaa kummalla tahansa alustalla, kunhan peli on tallennettu siirrettävälle alustalle kelpaavaksi. Vita-tuki kattaa myös kannettavan laitteen käytön kamerana, joten pelistä voi ottaa albumiin muistoja lapsenlapsille kerrottavaksi. Konkreettista havainnollistusta kuvaamisesta ei kuitenkaan olosuhteista johtuneiden ongelmien takia näytetty.

Itse peli näytti tutulta ja turvalliselta, mutta ainakin sarjan ensimmäisiin peleihin nähden uusia tuulia oli havaittavissa. Ulkoasu on värikästä ja sulavaa, eikä sarjalle ominainen humoristinen dialogikaan pettänyt. Esitelty itämainen esi-isä Salim Cooper havainnollisti sukupuun hyödyntämisellä saatavia etuja. Muinaiset sukulaiset kun osaavat täysin omanlaisiaan temppuja: lentävät matot, isommat aseet, ajan hidastukset ja muut mielikuvitukselliset kyvyt ovat kaikki käytettävissä - tosin ilmeisesti vain osalla hahmoista. Uudet liikkeet selvästi muuttavat pelikokemusta, mutta toisaalta pelin sisin tuntuisi pysyneen lähes koskemattomana.

Selvästi yli 15 tuntiseksi lupailtu tarina vakuutti kenttäsuunnittelulla. Miljööt ovat värikkäitä ja omaperäisiä, eikä haastavuudesta ei ole luovuttu. Tasohyppely vaikutti esiteltynä ja pelattuna hetkittäin varsin kiperältä, joten ilmaiseksi ei pelaajalle anneta mitään. Osan vaikeuksista tosin aiheutti turhan epätarkalta tuntunut hyppiminen, joka ei täysin miellyttänyt. Sen kanssa kuitenkin päässee sinuiksi, sillä jo vartin pelailun jälkeen homma alkoi sujua huomattavasti paremmin.

Sly Cooper: Thieves in time julkaistaan PlayStation 3:lle ja PS Vitalle alkuvuonna 2013, kunhan julkaisukalenteri näyttää sopivalta. Peli itsessään on valmiina ryöväämään esineiden ohella myös pelaajan vapaa-ajan, mutta julkaisuajankohdasta päättävien mielestä syksyn julkaisulista ei ainakaan edistäisi pesukarhun menestymistä. Sarjan fanit voivat huokaista helpotuksesta, sillä Sly 4 näyttää ja tuntuu hyvältä.

         
Galleria: 

Kommentit

Kiitokset! Oli mukava kuulla tutusta lähteestä mietteitä pelistä. Ei varmaankaan tarvitse kertoa kuinka paljon odotan tätä. Uutta Slyta olen odottanut kolmosen julkaisusta lähtien ja, kun peli viimein julkistettiin viime vuoden E3:lla oli tunne jotenkin epärealistinen. Uusi kehittäjä pisti vähän miettimään mutta heti kun näin haastatteluja josta näki kuinka vakavasti Sanzaru ottaa Slyn, huokaisin helpotuksesta. Minulla on täysi luotto Sanzaruun ja on hienoa kuulla, että pelin sisin on edelleen sitä samaa, joka vei minun sydämen jo vuosituhannen alussa.

Jos nyt vähän saan hifistellä niin Salimin oikea sukunimi on al Kupar eikä Cooper mutta eipä tuolla ole merkitystä... muille kuin minulle. Vähäsen kyllä taas ärsyttää, että kuinka paljon ovat menneet muuttamaan Salimia ihan eri näköiseksi kuin aiempien kuvamateriaalissa. Aiemmin Salin on kuvattu rotevampana eikä tuollaisena luihuna mutta tässä pelissä Salim taitaakin olla aika paljon vanhempi kuin niissä kuvissa joten annettakoon tuo anteeksi mutta Rioichin ulkonäköä en vieläkään täysin hyväksy.

Jeah, saa vihdoinkin Vitakin jotain syytä olemassaoloonsa minun käsissäni! Muutenkin Sly-sarja on ollut odotuksissa jo tuosta HD-remake julkaisusta lähtien! Toivottavasti aikataulu ei hirveästi lipsuisi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi