Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom Tag 1&2: Taksikuskin ohjastama seikkailu

KonsoliFINin urakka Gamescom-messuilla on ehättänyt jo toisen päivän päätökseen. Tai no, osalla se tuntuu vielä jatkuvan Kölnin yöelämässä, mutta kolme toimituksen jäsentä neljästä on jo ehtinyt hotellille asti tuottamaan sisältöä. Päätelkööt kukin kuka se musta lammas on. (Vinkki: Allekirjoittaneen lisäksi myös Tonppa ja Daniela ovat jo iltatoimiensa päätöksessä.)

Eihän siitä ole kuin muutama hassu kuukausi, kun sittemmin raharoopeksi siirtyneen J. Pikkaraisen ohjastama E3-laiva pääsi onnellisesti satamaan. Enpä vielä silloin osannut kauniista sanoistani huolimatta verbaalisesti tai literaalisesti ilmaista sitä, kuinka suuresti tätä vaivannäköä järjestelyasioissa arvostin. Kun viimein koitti aika siirtää vetovastuun symbolina toimiva henkinen hirttosilmukka oman kaulani ympärille, alkoi kuutisen viikkoa kestänyt paniikki, jossa hetkittäin fiaskolta näyttänyt kalenteri sai viimein lihaa ympärilleen. Matkaseurueen nohevuutta kuvastaakin kovasti se, ettei kenelläkään ollut lopulta tarkkaa tietoa hotellin sijainnista - saati siitä, kuinka Düsseldorfista voisi päästä Kölniin asti. Onneksi Danielan silmissä taksikuskin vaatetukselta näyttänyt vaatekertani antoi henkistä kanttia osoittaa sotilaallisella uhmakkuudella suuntaa. Ja kas, lopulta päädyimme onnellisina ja tyytyväisinä hotellille. Mitä nyt toinen foorumilainen jäi Suomeen, mutta viisi kuudesta on onnistumisprosenttina tyydyttävä. Onneksi eksynyt lammaskin saatiin lopulta perille, joten revanssimme pelimessujen kanssa sai alkaa.

Matkapäivä sai jatkoa sangen mielenkiintoiseksi osoittautuneen hotellivalinnan jälkeen pressitilaisuuksista. Tonppa ravasi munaravia lentokentältä Microsoftin tilaisuuteen, mutta muut saivat maltilla nautiskella paikallisesta ruokavalikoimasta ennen EA:n ja Sonyn eventtejä. Koska niiden sisältö striimattiin verkkoon, eikä kukaan pelimaailman uutisia seuraava ole voinut välttyä niiden kiinnostavimmalta sisällöltä, on niiden purkaminen tässä turhaa. Sanottakoon kuitenkin, että kumpikaan ei saanut yleisön varauksetonta kiitosta. Teknisten ongelmien lisäksi tylsistyneiden ja osittain pettyneiden katselijoiden älämölö aiheutti oman häiriötekijänsä kuunteluoppilaina toimineiden ylläpitäjien päivään. Illan päätteeksi Daniela ja maagiset lähtivät kaitsemaan Nääsvillen kasvattia Microsoftin iltamaan. Xbox Onen valikoimaa esitellyt tilaisuus oli kiinnostava, vaikka Ryse: Son of Rome varastikin suurimman osan ajasta. Pakkohan se on todeta, että Colosseumin maisemissa tapahtunut co-op oli huomattavasti vakuuttavampaa kuin se Quick Time Eventtiä muodostanut kuravellijööti, jota E3:lla esitettiin. Myös uusi Kinect sekä Killer Instinct saivat osuutensa. Mitä tulee velloviin spekulaatioihin tappioputkeni jatkumisesta Danielan kynsissä, totean ne huhupuheiksi.

Keskiviikon viimein saapuessa olikin aika siirtyä tosissaan messuelämän pariin. Enää ei ollut mahdollista liikkua yhdessä häröpallossa, vaan jokainen hölkkäsi, juoksi tai ravasi kuka missäkin. Maagisetin kanssa huomasimme onneksi olevamme jo aamusella hyvässä paikassa, sillä Electronic Artsin Behind Closed Doors -sessio oli messujen odotetuinta antia. Tosin tuoreimman Änärin puuttuminen oli melkoinen pettymys, mutta onneksi UFC, FIFA sekä Need For Speed kompensoivat tätä pilvilinnojen romahdusta. Omalta osaltani päivä kului EA-visiitin jälkeen messuhallin sekä läheisen Radisson Blu Hotelin väliä eestaas ravatessa, sillä kalenteri oli täytetty kyseisen ketjun tiloihin majoittuneen Sonyn tapahtumista. Killzone: Mercenary vaikutti kiinnostavalta, mutta niinköhän lie riittävästi sisältöä sarjan täysiveriseksi vesaksi. LittleBigPlanet-perheestä vastannut Media Molecule esitteli puolestaan Tearaway-nimikettä, eikä päivän päättänyt #DriveClub jättänyt sekään kylmäksi. Oivallisia nimikkeitä kaikki kolme, joten eiköhän jonkinlaista ennakko- tai podcast-materiaalia saada luettavaksi ennemmin tai myöhemmin - luultavasti myöhemmin.

Jos lämpöisessä kelissä kiirehtiminen ei vielä aiheuttanut vatsanpuruja, viimeistään stressi eksyneiden ylläpitäjien opastamisessa sai sen aikaan. Keskity siinä sitten presentaatioon koko sydämellä, kun samalla taskussa pirisevä kännykkä kertoo erään nimeltä mainitsemattoman espoolaisen etsivän esityspaikkaa vielä kymmenen minuuttia show'n alkamisen jälkeen. Onneksi kaljoit... PR-työt kotimaisten pelivaikuttajien tai -journalistien kanssa sai tätä henkistä pahaa oloa purettua. Eri hienoja miehiä ovat, vaikka teknisesti ottaen kai kilpailijoita ollaankin. "This is how we do it in Finland".

Päiväohjelman päättyessä olikin aika siirtyä porukalla syömään. Ylläpitonelikon lisäksi paikalle saatiin paitsi kaikki kaksi matkaseuralaista, eli Trivium ja Cyani, mutta myös foorumilla ties kuinka pitkään viihtynyt Nisupulla kaverinsa kera. Sanokaa mitä sanotte, mutta kuinka moni suomalainen media pystyy saamaan näinkin ison lössin Kölnin lämpöön syömään, juomaan ja nauttimaan toistensa seurasta? Aika harva, luulisin. KonsoliFIN kun on enemmän kuin sivusto - se on yhteisö. Tämän nautinnollisen yhteistuokion jälkeen Daniela lähti vielä ihastelemaan kanssani Saints Row IV:n julkkaribileitä. Tylyähän sellaisesta olisi ollut kieltäytyä, kun tarjolla oli valerahakylpyjä. Eiköhän nekin kuvat päädy levitykseen ennemmin tai myöhemmin. Nyt kun kerta tällainen aasinsilta on tarjolla, niin KonsoliFINin tykkääminen Facebookissa on kannattavaa. Tiedossa kun on koko messujen ajan mehevä määrä kuvamateriaalia sieltä sun täältä. Tai ainakin niistä paikoista, joissa langaton verkko on ilmainen ja suojaamaton.

Kellokin on jo kääntynyt torstain puolelle, joten lienee aika lyödä pää tyynyyn. Kaipa se huonekaverina haiseva maagisetkin sieltä ennemmin tai myöhemmin löytää tiensä perille, sillä tarkoituksena on olla jo aamuysiltä messualueella ahdistumassa ja henkisesti kuolemassa. Kummalliset messut, kun samaan aikaan inhoaa koko tapahtumaa sekä elämää kokonaisuudessaan, mutta silti mieli halajaa jo takaisin väentungokseen. Jonkinlaista salattua S/M-toimintaa siis.

Galleria: 

Kommentit

Mukavaa luettavaa :)

Mukavaa oli myös seura tuolla Kölnissä. KonsoliFIN:n on syytä olla ylpeä.

Vieläkin kikattaa, kun luen tätä tekstiä. :D Hyvä matka, hyvät (lue: huonot) vitsit ja paras seurue!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi