Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Vilkaus Fifa 13:een

Kölnin Gamescom-messuilla myös Electronic Arts esitteli suljettujen ovien takana kovimpia tulevia julkaisujaan. KonsoliFIN sujahti muiden muassa ovinaisten seulan läpi ja kävi tutkimassa uutta Fifa 13:a.

Esittelytilaisuuden voi tiivistää yhteen virkkeeseen: EA pyrkii entistä interaktiivisempaan kokemukseen, jossa virtuaalifutis ja oikea palloilu kulkevat näppärästi käsi kädessä. Esimerkiksi valikossa näkyvät oman seurajoukkueen neljä tulevaa ottelua, joissa voi kokeilla onneaan ennen varsinaisia urheilutapahtumia. Päivitykset vihernurmilta kuuluvat jopa selostuksessa, minkä hienous korostuu erityisesti tärkeissä otteluissa. Jos kiperässä sarjatilanteessa oma jatko riippuu muiden joukkueiden suorituksista, halunnee kuulla muuttuneet tilanteet ja tulokset välittömästi. Fifa 13:n parhaat uudistukset tuntuvat vaativan toimivan nettiyhteyden.

Pelattavuutta viedään myös eteenpäin. Kun aiemmin pallon sai haltuun tilanteessa kuin tilanteessa lähes jalkaan liimattuna, ensikosketus toimii Fifa 13:ssa realistisemmin. Siinä missä pallo saattaa toisinaan karata hetkeksi, voi onnistuneessa haltuunotossa hyväksikäyttää syötön vauhdin esimerkiksi siirtämällä pallon suoraan eteenpäin juoksuun tai vaikka vaihtamalla välittömästi suuntaa. Muutos saa Fifa 13:n näyttämään enemmän oikealta jalkapallolta, mutta vaikutus itse pelaamiseen selvinnee vasta pidemmillä sessioilla.

Mainiona lisänä tekoäly hoitaa tehtävänsä paremmin kuin ennen. Jos Fifa 12:ssa omat joukkuekaverit saattoivat aiheuttaa turhia paitsioita, uudessa palloilussa kaverit hakevat syöttöä parhaansa mukaan paitsiolinjaa pitkin. Tekoälylle luvataan muutenkin lisäpuhtia, jotta pelaaja pystyy keskittymään olennaiseen kiroilun sijaan.

Esittelyn vavahduttavin näky oli Fifan iOS-versio. EA:n kannettavaan versioon keskittynyt PR-mies esitteli firman tekelettä ylpeydellä ja itsevarmuutta puhkuen. Fifa 13 näyttää iPadillä todella kauniilta sekä viimeistellyltä. Vaikka uudistusten suurin pääpaino oli ilmeisesti graafisessa ilmeessä, muutoksia tehtiin myös pelattavuuteen. Ehkä suurin lisä on uusi kikkanäppäin, jolla avataan napin ympärille sormen liikeen tallentava ruudukko, ja tehdään sen avulla mitä moninaisimpia harhautuksia. Kikkailu näytti toimivan niin hauskasti ja mainiosti, että harmitti jäädä odottelemaan omia ensitestejä julkaisuun asti.

Fifa 13 näytti ja kuulosti todella hyvältä. Yhteisön palaute sekä toiveet näkyvät jokaisessa uudistuksessa, joten suurimmat fanit saavat luultavasti vastinetta rahoilleen. Jos kuitenkin epäilee edellä mainittujen riittävän, kannattaa ehkä tutustua PS3:lle ja Xbox 360:lle 13. syyskuuta julkaistavaan demoon. Itse peli näkee päivänvalon 27. syyskuuta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi