Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Hardwood Backgammon

Julkaisija: Silver Creek Entertainment Kehittäjä: Silver Creek Entertainment
Julkaisupäivä: 12.8.2005 Lajityyppi: Muu
Pelaajia: 1-2, Live 1-2 Live-tuki: Pelituki, tuloslistat
PEGI-suositus: 3+ Hinta: 400 pistettä (5 euroa)
Koko: 48 Mt Muuta:

Backgammon on klassinen lautapeli, jota jo muinaiset egyptiläiset ovat pelanneet. Tämä tammen ja myllyn esi-isä on monelle etäisesti tuttu, mutta yllättävän harva tuntee pelin salat. Jo selkärangasta lähtevä vastenmielisyys tukevia ohjekirjoja kohtaan saa monet takajaloilleen kyseisen lautapelin edessä. Lyhytjänteisten onneksi Silver Creek Entertainment rikkoo Backgammonin pähkinät helpommin pureskeltavaan muotoon Hardwood Backgammon nimikkeen alle. Uskaltaisikohan tätä kokeilla kotona?

Backgammonin perusidea on yksinkertainen: omat nappulat on poistettava pelilaudalta ennen vastustajaa. Tämä tapahtuu nappuloimalla kaikki oman väriset lätkät vastakkaiseen nurkkaukseen. Sääntökirjan paksuus niputtuukin sitten kaikista niistä kiemuroista, jotka on otettava huomioon matkalla aloituspuoliskolta kotikentälle.

Vuoron alussa heitetään kahta noppaa, ja yhtä tai useampaa nappulaa siirretään silmälukujen mukaan. Ykkösellä saa edetä yhden kiilanvälin. Mikäli nopat näyttävät samaa numeroa, saa tuplamäärän siirtoja käytettäväkseen. Pelimerkkejä saa liikuttaa vain eteenpäin, ja kaikki lailliset siirrot täytyy käytettää, vaikka passaaminen olisikin taktisesti järkevämpi ratkaisu.

     

Omien nappuloiden pinoaminen saattaa hidastaa etenemistä, mutta kiilojen täyttämisessä vähintään kahdella pyörylällä on turvallisuushyöty. Yksinäisen vastustajan lätkän voi syödä omalla nappulallaan shakin tapaan. Syöty pelimerkki poistetaan laudalta, ja sillä on startattava vastustajan kotikentältä. Erityisesti pelin loppuvaiheessa nappuloiden syömisellä on suurta merkitystä, sillä vastustajan pinot saattavat estää oman lätkän palauttamista peliin.

HB:n ulkoasu on luokkaa katseenkestävä. Grafiikka on yksinkertaista, hillittyä ja ennen kaikkea selkeää. Yhden pelin parissa vierähtävää puolituntista säestävät hissimusiikki ja harvat, maltilliset peliäänet. Stylistit voivat toteuttaa itseään valitsemalla muutamasta eri pelialusta- ja taustakuvavaihtoehdosta.

Backgammonin virtuaaliversio on varsin onnistunut käännös, sillä Hardwood Backgammon tekee pienillä peliavustuksilla pähkäilystä helpompaa – taktisista nyansseista tinkimättä. Tekoäly tarjoaa oivan vastuksen, joskin on selvää, että ihmispelaajia vastaan mittely on mielekkäintä. Moninpeli sujuu samalla koneella ja netissä. Positiivisena yllätyksenä vastustajia löytyi ilta-aikaan ja viikonloppuna useampikin. Hardwood Backgammon on ehdottomasti vitosen arvoinen sijoitus taktisesta pelailusta pitäville, varsinkin kun kovapuinen pelisetti maksaa hunajaa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi