Hiiriskelyä – Ennakossa Ghost of a Tale

Ghost of a Tale sijoittuu eläinten kansoittamaan fantasiamaailmaan. Seikkailu starttaa, kun pieni Tilo-hiiri herää suurten rottien hallitsemasta vankilasta. Joku auttaa hiirulaisen ulos sellistä, mutta koko laitoksesta pois pääsy tuntuu mahdottomalta. Tämän lisäksi vaimokin on hukassa, joten on alettava etsintöihin.

Siimahäntien Solid Snake

Pelaaminen perustuu hiippailuun, keskusteluihin sekä kevyeen ongelmanratkontaan. Tilo on erittäin pieni verrattuna vankilaa hallitseviin rottiin, eikä hän osaa taistella, joten jokainen kohtaaminen voi olla kohtalokas. Varjot, tynnyrit, laatikot, kaapistot ja muut piilopaikat ovat hiiren parhaita ystäviä haastavan seikkailun aikana. Kamera seuraa päähahmoa kolmannesta persoonasta, mutta piiloon mentäessä kuvakulma vaihtuu yleensä ensimmäiseen persoonaan, mikä luo jännittävän tunnelman lymyilyyn. Näkökentän ollessa rajallinen hieno äänimaailma nousee hyvin esiin. Suojan lisäksi suljetut piilopaikat tarjoavat tallennusmahdollisuuden.

Pelkkään piileskelyyn ei kuitenkaan ole tyytyminen. Ympäristöstä löytyy monenlaisia apuvälineitä, joilla voi vaikkapa harhauttaa ilkeitä rottia. Erilaisten asusteiden avulla Tilo pystyy myös naamioitumaan tai saamaan muuta hyötyä seikkailunsa tueksi.

Sujuvaa hiiriskelyä

Ääninäyttelyä ei kuulla lainkaan, sillä keskustelut käydään perinteiseen tapaan tekstiruuduilla. Ratkaisu toimii erittäin hyvin ja mahdollistaa pienen kehittäjätiimin keskittymisen oleellisempiin asioihin. Panostus näkyy ulkoasussa sekä maailman syvyydessä, jotka molemmat ovat hatunnoston arvoisia suorituksia jo tässä vaiheessa.

Pelattavuus on hyvää, ulkoasu kaunis, äänimaailma tunnelmallinen ja maailma kiinnostava. Silti viilattavaa riittää vielä. Tekoäly sekoilee jonkin verran, mutta ei häiritsevän paljon. Suurinta päänvaivaa aiheuttaa suoraan PC-versiosta tuotu sekava käyttöliittymä.

Teos vaikuttaa erittäin lupaavalta ja sympaattisen Tilo-hiiren seikkailun valmistumista jää odottamaan innolla. Lopullista julkaisua uumoillaan jo alkuvuodelle, joten kovin pitkää odotusta ei enää ole luvassa.

Ghost Of a Tale on osa Xboxin Game Preview -ohjelmaa, ja sitä saa testata tunnin ajan ilmaiseksi ennen ostoa. Lopullisen version julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi