Tarvikevalmistaja HORIn tehtaalla pitää kiirettä, sillä yritys valmistaa uusia tuotteita jatkuvalla syötöllä jokaiselle laitteelle. Tällä kertaa käsittelyvuorossa ovat irrotettavalla mikrofonilla varustetut kuulokkeet, jotka paketissaan mainostavat olevansa räätälöidyt nimenomaan Xbox Series X:lle.
Headset on melko kookas, mutta kevyt. Kuva: HORI

Ei vain Xbox-omistajien herkkua

Myyntipakkauksessa HORI ilmoittaa headsetin olevan suunniteltu Xbox Series X:lle. Tämä pitää tietysti täysin paikkansa, mutta kuten odottaa saattaa, kuulokkeiden osalta setti toimii missä tahansa laitteessa universaalin liitännän ansiosta. Mikrofoniominaisuutta en kokeillut muilla konsoleilla, mutta epäilisin, ettei ongelmia ole edellä mainitun plugin takia. Itse käytin sitä Series X:n ohella eniten tietokoneella viestintäpalvelu Discordissa, sillä vaivattomasti eri suuntiin taipuva mikrofoni on äänen osalta sangen hyvälaatuinen kapistus myös kokoustamiseen ja juttelemiseen. Puheen äänitasoa voi säätää suoraan kuulokkeista, mikä on kätevää. Kun juttutuokio on ohi, saa mikrofonin myös irti, jolloin se ei roiku turhaan mukana.

Mikki taipuu kätevästi joka suuntaan. Kuva: HORI

Mainio äänenlaatu, miellyttävät päässä

Hyvän mikrofonin lisäksi myös kuulokkeiden äänenlaatu on kohdallaan. Pelikäytössä äänimaailman nyanssit kuuluvat hyvin ja kaikki taajuudet matalasta korkeaan kuulostavat pelaajan korvaan varsin miellyttävältä. Isohkosta koosta, konsolikeskeisyydestä ja langallisuudesta johtuen kuulokkeet on tarkoitettu käytettäväksi ensisijaisesti kotioloissa, mutta mikäli edellä mainitut aspektit eivät haittaa, kelpaavat ne äänenlaadultaan mainiosti myös podcastien ja musiikin kuunteluun. Jytämusiikin ystäville tosin pieni varoitus basson osalta: se ei nimittäin yllä kovinkaan mataliin taajuuksiin.

Kehuja on myös pakko antaa käyttömukavuudesta. Koostaan huolimatta kuulokkeet ovat kevyet ja oikeissa paikoissa sijaitsevien pehmusteiden ansiosta todella miellyttävät päässä.

Mikrofoni lähtee vaivatta irti, muttei irtoile itsekseen. Kuva: HORI

Kivasti rahoille vastinetta asevelihintaan

Microsoftin virallisella lisenssillä varustettu setti irtoaa kaupasta noin 45–50 euron hintaan. Langattomuutta ja parempaa bassoa haikailevien kannattaa ehkä vielä jatkaa etsintää, mutta meille muille paketti on hinta-laatusuhteeltaan todella mainio. Galleriasta voi vielä katsastaa paketin takakannen mainospuheet Lontoon kielellä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi